Rüşvet sanıklarından ve Adli Kontrol Şartı bulunan Morsümbül'ün Maltepe belediye başkanı Kılıç'ın vazgeçilmezi olduğu bildirildi!

Rüşvet sanıklarından ve Adli Kontrol Şartı bulunan Morsümbül'ün Maltepe belediye başkanı Kılıç'ın vazgeçilmezi olduğu bildirildi!

Maltepe belediyesine yapılan 21 sanıklı rüşvet operasyonun failleri arasında bulunan, Adli Kontrol Şartı ile bırakılan ve yargılanması devam eden başkan danışmanı Morsümbül, devlet memuru olmasına karşın 2. Yüzyıl Derneği sözcülüğünde siyasete soyundu!

A+A-

Melih Morsümbül... İkinci Yüzyıl Derneği sözcüsü, CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı (Sağ kolu) Maltepe Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nden 657'lik devlet memuru yapılmış, devamında Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Maltepe Belediyesinde 21 kişiye yönelik 'Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanan (5 Kişi şuan tutuklu cezaevinde) ve Adli Kontrol Şartı ile bırakılan bir kişilik...

Morsümbül, 657'lik devlet memuru iken nasıl oluyor da bu İkinci Yüzyıl Derneğinin sözcülüğünü yapabiliyor? CHP'nin tüm etkinliklerine katılabiliyor; dahası 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' gibi suç iddiaları ile yargılanan bir kişi, her gün CHP'yi desteklediklerine dair medyaya beyanatlar verebiliyor, basın bültenleri geçebiliyor? Cumhuriyeti kuran CHP, böylesi unsurlardan medet mi bekliyor?  

Maltepe Kaymakamlığı bu rezilliği görmüyor mu?

Ya da Başkan Kılıç'ın sağ kolu Morsümbül, 657'lik devlet memurlarının siyaset yasağı kapsamında olduğunu bilmeyecek kadar saf mı yoksa çok uyanık birisi mi? 

Maltepe Kaymakamlığının Melih Morsümbül gibi Maltepe Belediyesinin en renkli profilini tanımamasını düşünmek, abesle iştigalden öteye bir şey... Sanırım bu haberimizden sonra Kaymakamlık, Melih Morsümbül'e 657'lik devlet memurlarının siyaset ve siyasetçilerden uzak durması gerektiğini; İkinci Yüzyıl Derneği de bu ayıptan KURTULMAK için Morsümbül'e kapının yolunu gösterecektir diye düşünüyoruz!

Şaka gibi; Kılıçdaroğlu'nun oğlu Emre de bu derneğin yazar kadrosunda!

nmb.png

Derneğin yayın organı ikinciyuzyil.com'un yazarlar kadorosunu tıkladığınızda karşınıza 2. sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun oğlu Emre Kılıçdaroğlu çıkıyor... 

Bu dernek, CHP'ye ve yürüttüğü politikalara destek vermek adına; etkinlikler, lüks otellerde paneller, ödül törenleri düzenlerken, parayı nereden buluyor? Değirmenin suyu nereden geliyor? Yoksa, ortada "Dernek bahane, CHP'li belediyeler şahane" durumu mu söz konusu? 

Derneğin etkinlik düzenlediği lüks otellerin paraları CHP'li belediyelerin kasasından mı çıkıyor?

Adı üstünde dernek olduğuna göre; bağış alması da gayet normal bir durum!

O zaman dernek sözcüsü Morsümbül, CHP'li belediyelerden alınmış bağışlar varsa; tek tek açıklayabilir mi?

chpli-maltepe-belediyesinde-tutuklamalar-gunluk-150-bin-liralik-vurgun-1653633989-7277.webp

Maltepe Belediyesine yapılan operasyon sonrası polis nezaretinde adliyeye götürülen 21 sanığın arasında Melih Morsümbül'de bulunuyordu! Belediye kaynakları, Morsümbül'ün Adli Kontrol Şartı altında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Melih Morsümbül, Adli Kontrol Şartı ile salıverilmiş olduğundan, kanunen belediye binasına girip çıkması da yasak olması gerekirken; canı istediği zaman girip çıktığı, hala makam arabasını ve 9. kattaki (Başkan Yardımcısı iken) odasını kullandığı bilinmektedir. Sizin aracılığınızla başkan Kılıç'ı görevini yapamaya davet ediyor, rüşvetten yargılaması devam eden bu kişiyi belediye binasına sokmamasını bekliyoruz."       

0f3a99da-5c90-4b8e-b42b-1ab182802572.jpg

9f7b5283-c2ee-424f-be04-7700ae5159aa.jpg

4346db24-5302-4155-ad7a-c679a0ea9175.jpg

ce1b9dbb-5a69-4673-8761-53f52e4b4104.jpg

14d66cb1-a14e-4f7f-9525-cef3b82f8438.jpg239341893-1614042895446102-5173185003414147821-n.jpg

aba2d159-4814-4ad0-a9bd-a9ac87204c5b.jpg

9234e734-2860-4ac1-b0b7-11d99385ffa0.jpg

7905352b-2191-4f22-af0a-206baeb60ef6.jpg

a48gu-1653633897-1929.webp

cf75c0c0-40e1-43cb-aafd-e4c18f8b5053-001.jpg  

İŞTE 657'LİK DEVLET MEMURU MORSÜMBÜL'ÜN BURAM BURAM SİYASET KOKAN İKİNCİ YÜZYIL DERNEĞİ SÖZCÜLÜĞÜ KAPSAMINDA MEDYAYA YAPTIĞI SİYASİ AÇIKLAMALAR VE KENDİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMLAR:  

nhn.png

Gazeteci Metin Işık’ın başkanlığında kurulan İkinci Yüzyıl Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin geride bırakmaya hazırlandığı ilk yüzyılının sorunlarını ve yeni yüzyıldaki hedefleri hakkında kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor.

Dernek Sözcüsü Melih Morsünbül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıl Beyannamesinin” kendilerine ilham kaynağı olduğunu söyledi. Morsünbül, “Güçlü bir Türkiye için “İkinci Yüzyıl Beyannamesi’ bizim ilham kaynağımız oldu. Sayın Metin Işık’ın başkanlığında kurulan derneğimiz bu yönde tüm inançlara saygılı, demokrat, sosyal adaletçi, cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği savunan bir yapı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüzyıl tarihine iz bırakması için bizler de sorumluluk duygusu ile katkı sunmak için yola çıktık” diye konuştu.

Dernek Sözcüsü Melih Morsünbül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıl Beyannamesinin” kendilerine ilham kaynağı olduğunu söyledi. Morsünbül, “Güçlü bir Türkiye için “İkinci Yüzyıl Beyannamesi’ bizim ilham kaynağımız oldu. Sayın Metin Işık’ın başkanlığında kurulan derneğimiz bu yönde tüm inançlara saygılı, demokrat, sosyal adaletçi, cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği savunan bir yapı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüzyıl tarihine iz bırakması için bizler de sorumluluk duygusu ile katkı sunmak için yola çıktık” diye konuştu.

İkinci Yüzyıl Derneği geçtiğimiz yılın Eylül ayında kuruldu. İkinci Yüzyıl Derneği’nin sözcüsü Melih Morsünbül, Türkiye Cumhuriyeti’nin geride bırakmaya hazırlandığı ilk yüzyılının sorunlarını ve yeni yüzyıldaki hedefleri hakkında kamuoyu oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi. Melih Morsünbül, geride bırakmaya hazırlandığımız yüzyılın sorunlarıışığında Cumhuriyetin yeni yüzyılındaki hedeflerinin şunlar olduğunu söyledi:

“Siyasetçiden gazeteci için, ‘Soru sorma hakkı’, gazeteciden de siyasetçiye aynı haber ve programda ‘cevap hakkını’ savunan, farklılıkları muhafaza ederek yeniden birlikte yaşama iradesine saygı duyan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde Misak-ı Milli ve Bağımsız tek devlet fikrinden taviz vermeden yeni bir ‘yurt ve yurttaş’ kavramını savunan, tüm inançların özgürlüğüne saygı gösteren, cumhuriyetçi, demokrat, demokrasiyi ve cumhuriyeti, adaleti ve demokrasiyi birbirine tercih etmek zorunda kalmayan bir yurt ve yurttaşlık kavramı. Bir kolu Kafkasya’da, bir kolu Ortadoğu’da yönü Avrupa’ya dönük laik ve Atatürkçü bir dış politika. Kendi bakışları ile BOP değil BAP’çı, zengin, kalkınmış, demokrat, cumhuriyetçi bir Türkiye.”

“İKİNCİ YÜZYIL BEYANNAMESİ BİZİM İLHAM KAYNAĞIMIZ OLDU”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıl Beyannamesinin” kendilerine ilham kaynağı olduğunu belirten Morsünbül, şunları söyledi:

“Güçlü bir Türkiye için “İkinci Yüzyıl Beyannamesi’ bizim ilham kaynağımız oldu. Sayın Metin Işık’ın başkanlığında kurulan derneğimiz bu yönde tüm inançlara saygılı, demokrat, sosyal adaletçi, cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği savunan bir yapı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüzyıl tarihine iz bırakması için bizler de sorumluluk duygusu ile katkı sunmak için yola çıktık.”

“HEP BİRLİKTE İKİNCİ YÜZYIL’A, REFAHA, DEMOKRASİYE, MEDENİYETE ULAŞALIM İSTİYORUZ”

Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik buhrandan çıkması için tartışılması gereken bir konunun da yeni bir yurttaş ve yurttaşlık tanımı olduğunu söyleyen Morsünbül, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetçi – demokrat çizgide buluşup, farklılıkları muhafaza ederek birlikte yaşama iradesini sağlayan, yeni bir merkez-yerel anlayışını hayata geçiren bir reform yapılmalıdır. Geçmişimizi bilelim, başardıklarımızdan gurur duyalım, hatalarımızdan ders alalım. Cumhuriyetçi, demokrat çizgide birleşelim. Demokratik hakları en yüksek düzeyde kullanabilen, refahtan en üst düzeyde pay alabilen, birbiriyle barışık yurttaş kavramını bu güzel ülkeye yerleştirelim. Farklılıkları muhafaza ederek, kimseyi aynileştirmeye çalışmadan, birlikte yaşama iradesini ortaya koyalım. Hep birlikte İkinci Yüzyıl’a, refaha, demokrasiye, medeniyete ulaşalım istiyoruz. “https://penceretv.com/guncel/ikinci-yuzyil-dernegi-yola-cikti-32035h

MORSÜMBÜL'ÜN MEDYADA YAYIMLANAN BAZI AÇIKLAMALARI VE KATILDIĞI İNTERNET TV PROGRAM VİDEOSU: 

https://www.cumhurhaber.com/ikinci-yuzyil-dernegi-sozcusu-melih-morsunbul-dernek-hedeflerini-anlatti/26373/

https://www.maltepeekspress.com/haber-ikinci-yuzyIl-iddiasI-olan-her-olusuma-destek-veriyoruz-9069.html

https://www.aydinpost.com/ikinci-yuzyil-dernegi-kuruldu-kilicdaroglunun-beyannamesi-ilham-oldu

https://www.toplumsal.com.tr/gundem/bop-cu-degil-bap-ci-bir-dernek-ikinci-yuzyil-dernegi-h56488.html

a529c05c-1cf2-42ae-bc1d-466b36905781.jpg

ea109fa2-2890-4ec9-8a2c-5c20b753d347.jpg

img-8223-1.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.