Özlem Çerçioğlu’nun müfettiş korkusu

Özlem Çerçioğlu’nun müfettiş korkusu

Mülkiye Başmüfettişi Naci Çetin Akter’in, Aydın BŞB’de danışman olarak işe başladığı öğrenildi. Sarı Bina’nın 5. katında kendisine makam odası tahsis edildiği kaydedilen Akter'in resmi atamasının yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor.

A+A-

Yıllardır süren yolsuzluk-usulsüzlük davalarında bir numaralı sanık olarak yargılanan, geçmişte ceza alıp HAGİB ile kurtulan, yaptığı atamaların neredeyse tamamına yakınının görevi kötüye kullanmaktan ceza aldığı Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu müfettiş korkusu sardı.  

Ailecek doğrudan temin yoluyla ve hayali işlerde eşe dosta bile kamu kesesinden kıyak çektikleri ses kayıtlarıyla gözler önüne serilen Özlem Çerçioğlu baskı ile parti ve belediye yönetimlerinde varlığını sürdürmeye çalışırken, attığı bazı adımlar ise geçmişten bu yana kendisini nasıl kurtardığının delili olarak açığa çıkıyor.

Son olarak Sayıştay Denetçileri ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri’nin denetimlerine karşı önlem almaya çalışan Özlem Çerçioğlu'nun eski arkadaşı emekli mülkiye başmüfettişini danışman olarak atadığı öğrenildi.

Edinilen bilgi ve iddialara göre; iki yıl önce emekliye ayrılan İzmir Mülkiye Başmüfettişi Naci Çetin Akter, Aydın BŞB’de danışman olarak işe başladı. Sarı Bina’nın 5. katında kendisine makam odası tahsis edildiği öğrenilen Akter'in resmi atamasının yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor. Netliğe kavuşmayan bu duruma rağmen Naci Çetin Akter’in, personel ile toplantılara başladığı kaydediliyor.

Ulaşılan bilgilere göre, Naci Akter'in denetime gelecek olan Sayıştay Denetçileri ve Mülkiye Müfettişleri ile iyi ilişkiler kurarak, süren soruşturmalar hakkında Özlem Çerçioğlu lehine telkinlerde bulunacağı öne sürülüyor.

Bunun yanında soruşturmalara konu eylemlerle ilgili personele nasıl ifade verecekleri eğitiminin de, faaliyetleri arasında yer alacağı iddia ediliyor. Naci Çetin Akter, daha önceki yıllarda Asfalt ve ASTİM Alt Geçit ihaleleri gibi şikayet konusu dosyalarda ifadeleri alıp, dosyaları kapatan müfettiş olarak biliniyor. Hatta ifade veren bazı kişileri sert tavırlarıyla baskı altına alıp, Özlem Çerçioğlu aleyhine tarafgir olmakla da eleştiriliyor. Hatta hakkında üst makamlara şifai şikayetler de yapıldığı biliniyor. Özlem Çerçioğlu'nun iki yıl önce emekli olan eski dostunu danışman olarak Aydın BŞB’de yeniden görevlendirmesi, geçmiş ve geleceğe yönelik soru işaretlerini de akıllarda bırakıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.