Özkiraz, Soyer'in şansını çoğaltmak için mi geliyor?

Özkiraz, Soyer'in şansını çoğaltmak için mi geliyor?

İzBB Başkanı ve yeniden aday adayı olan Mustafa Tunç Soyer'in içinde bulunduğu durum gün geçtikçe çıkmaza sürükleniyor!

A+A-

Dikkat ederseniz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer'in aday adaylığı sürecini yapayalnız yaşadığı gözleniyor!

Düne kadar Soyer'in etrafında fır dönenlerin hiç birisi yanında görünmediği gibi, kayıklarını yanaştıracakları yeni limanlar aradıkları belirtiliyor!

Yeni Asır gazetesinin ortaya çıkardığı Paris'te yaşayan İzBB'den maaşlı "Parisli Ayşen"den(Prof. Dr. Ayşen Uysal) destek yazılarına kadar düşen Soyer'in yeniden aday gösterilmesinin de mucizelere kaldığı belirtiliyor!

Anadolu insanının "Çıkmadık canda umut vardır" dediği gibi; Soyer'in de adaylık işini son dakikaya kadar kovalayacağı anlaşılıyor!
Fakat, hafta başından beri CHP Genel Merkezi'nin ilçelerde yaptırdığı "memnuniyet" anketlerinde Soyer'in durumun pek iç açıcı olmadığı konuşuluyor! 

15 yıldır siyasi sıfatı "Belediye Başkanı" olan Soyer'in hala siyasi bir ekibinin olmaması, ne kadar ilginç değil mi? Soyer'in içinde bulunduğu duruma da "ne ekersen onu biçersin" kelimeleri desdenk düşmüyor mu?
Kaldı ki, Soyer için "zor günlerde" eli kulağında geldi gelecek gibi görünüyor! 

Açıkçası, yılbaşı öncesinde KK döneminin güzide belediye başkanlarının "hali hatırı" sorulacağı konuşuluyor!

Umumi manzara böyle olunca, Soyer'in yeni yeni arayışlara yönelmesi kaçınılmaz duruyor! Bu çerçevede, Avrasya araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz'ın Soyer için İzmir'e geleceği öne sürüldü! Ha, Özkiraz Soyer'in yarasına ne kadar merhem olur orasını bilemiyoruz ama, Avrasya şirketinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Bey'i uçurduğunu hatırlatmakta yarar buluyoruz!

Avrasya şirketinin anket verilerine göre Kemal Bey, bırakın 2. turu, 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturuyordu! 
Özkiraz, adaylık yolunda Soyer'i nereye kadar uçuracaktır bilemeyiz... Ancak, Özkiraz'a tavsiyemiz; eğer ki İzmir içinde taksiye falan binecekseniz, sakın ola Soyer'den laf falan açmayınız! Hani "bir dokun bin ah işit" hesabı, taksiciler sağa çekip Özkiraz'a "lütfen iner misin kardeşim" bile diyebilirler! Bizden söylemesi... 

Özkiraz, yanında merhem bile getirmiş olsa, İzmirliler çoktan acı biberlerini hazırladılar, sandıkta sürmek için gün sayıyorlar! 

İşte Avrasya şirketinin 15 Mayıs ve 28 Mayıs'ta Kemal Bey'i uçurduğu verileri: 

avrasya-anket.jpg

frxpd2sxgaecanf.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.