Özfatura döneminde İzBB Genel Sekreteri olan Talat Şimdi'den Soyer'e çok ciddi uyarı!

Özfatura döneminde İzBB Genel Sekreteri olan Talat Şimdi'den Soyer'e çok ciddi uyarı!

Burhan Özfatura'nın İzBB Başkanı olduğu dönemin 2. adamı Talat Şimdi, İzBB'nin Tunç Soyer başkanlığında tepe taklak gittiğini öne sürdü...

A+A-

İŞTE ŞİMDİ'NİN FACEBOOK HESABINDAN SOYER'E YAZDIKLARI: 

Facebook'ta iki gündür Belediye Başkanlarının, belediye bütçelerini belediyenin kuruluş amaçları doğrultusunda harcaması gerektiğini vurguladım. Bu bilgileri okuyanların bir kısmı benim belediye çalışanları ücretlerine karşı olduğumu anlamış.

1-Belediye Bütçesinin belde halkı tarafına şehrin en emin kişisi olarak gördüğü belediye başkanlarına, adına kullanmasını ve öncelikle bu bütçenin medeni ve müşterek ihtiyaçları için kullanması yasa ile düzenlemiş ve bütçenin %75 yatırımlar %25 Personel ve Cari harcamalar olarak ön görülmüştür.

2-Ancak bu gün ülke genelinde gördüğümüz manzara para basma, imkânı olan merkezi yönetimin kamu çalışanları için ön gördüğü zam oranlılarının bütçe imkânları ile orantılı açıklamış.

3- Belediyelerin sınırlı bütçeleri olması ve para basma imkânları olmamasına kaşın meydan okuması, ücretlere daha yüksek zam verme yarışına girmiş olmaları eşyanın tabiatına aykırıdır.

4- 1998 yılında T.C Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Enstitüsü Maliye Anabilim Darı Doktora Tezim (Belediye Hizmetlerinde Kaynak Kullanımının Etkinliğinde Beşeri Sermayenin Rolü)

5-Belediyelerin en öneli sermayesi olan belediye çalışanlarının etkin ve verimli kullanılması için İzmir Büyükşehir Belediyesinde toplam kalite çalışması yapıldı, süreçlerle yönetim sistemine geçildi, çalışanların görev yetki ve sorunlulukları ve performans ölçüleri konduktan sonra yönetim organizasyon şemaları güncellendiğinde insan kaynağında büyük bir kaynağın heba olduğu görüldü. Belediye kaynaklarınınetki ve verimli kullanılması için, K-QTSE-ISI-EN 9000 standardı rehber kılınarak İzmir Büyükşehir belediyesi yeniden yapılandırıldı.

6-İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılan bu çalışma sonucu personel fazlası görüldü ve bu bilgi halkla paylaşıldı. Ek.1-2-3 yapılan çalışmalar ve alınan sonuçlar kamu oyu ile paylaşıldı ve bu çalışma ile dünyada bir ilke imza atılarak belge ile tescil edildi.

Sonuç:

1-Belediyeler işe göre eğitimli personel istihdam edilmelidir.

2-Belediye bütçeleri yasada belirtilen oranlarda yatırımlara pay ayrılmalıdır.

3-Belediye çalışanları belediyelerin en önemi sermayesi oldukları için yeterli sayıda etkin ve verimli çalışması halinde hak ettikleri ücretleri bütçe dengelerini aşmadan ve tahmin ettiklerinin üzerinden daha yüksek olduğu uygulandığında görülecektir. Kitaplara www.talatsimdi.com ücretsiz indirebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.