Olgaç, Beşli'nin koltuğuna Topçu'yu mu hazırlıyor? Aydın BŞB'de 'yalan beyan' krizi...

Olgaç, Beşli'nin koltuğuna Topçu'yu mu hazırlıyor? Aydın BŞB'de 'yalan beyan' krizi...

Aydın BŞB ASKİ kaynakları, izine çıkan ASKİ Abone Dairesi Başkanı Egemen Emre Beşli'nin yerine Genel Müdür Hakan Olgaç'ın Tanju Topçu'yu hazırladığını öne sürdü! Olgaç, Beşli'nin sağ kolu müdür Çetinkaya'yı da süresiz izine çıkardı!

A+A-

Aslında Aydın BŞB ve ASKİ'de yaşanılanların özetini, Anadolu insanı asırlar öncesinden özetlemiş: "Arap yağı bol bulunca apışarasına sürer!"

ASKİ'dekiler de rantı bol buldukça ne yapacaklarını şaşırmış görünüyor! 

Kaynaklar, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yönetim kadroları üzerinde kontrolünü yitirdiğini öne sürerken, öte yandan aman bana çuvaldızın ucu değmesin diyenlerin de edindikleri serveti sıfırlamanın derdine düştükleri belirtildi!

Kaynaklar, iki gündür koridorlarda Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Uçar ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tahir Ölçüm'ün Valiliğe "yalan beyanda" bulunduklarının konuşulduğunu aktardılar!

Öte yandan kaynaklar ASKİ Abone Dairesi Başkanı Egemen Emre Beşli'nin izine çıkmakla maçı kaybettiğini öne sürerken, ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç'la yaptığı telefon görüşmesinde fena kapıştıklarını belirttiler! 

Telefonda; Telegram Haber'in ortaya çıkardığı "askerde maaş" haberlerinden dolayı Beşli'nin Olgaç'ı suçladığını belirten kaynaklar, Beşli'nin askere giderken izine çıktığını, askere gidişine ilişkin idareyi dilekçe ile bilgilendirmediğini öne sürdüler! 

Kaynaklar, ASKİ e. Abone Dairesi Başkanı Tanju Topçu'nun Olgaç ve Beşli kapışmasını bıyık altından gülerek takip ettiğini, gelişmeleri an be an kendisine yakın personellerden bilgiler toplayarak elde ettiğini aktardılar! Topçu'nun Başkan Çerçioğlu'nun Olgaç'a Beşli için "gönder bunu" dediğini de dalga dalga yaydığını aktaran kaynaklar, Olgaç'ın son hamlesi Beşli'nin müdür yaptığı Şakir Çetinkaya'yı da süresiz izine çıkarması, ASKİ'de "Beşli'nin defteri kapandı" şeklinde yorumladığını belirttiler!

Gelişmelerin Topçu'nun lehine işlediğini, Beşli'yi zor günler bekliyor şeklinde yorumlayan ASKİ personel kaynakları, düğümün Hakan Olgaç ile Ozan Çavuşoğlu'nun ya başkan Çerçioğlu ya da Devlet tarafından açığa alınması ile çözüleceğinin altını çizdiler!

ASKİ kaynakları, Devletin ASKİ'deki yolsuzluk, vurgun, rüşvet çarkını çökertmek için Olgaç ve Çavuşoğlu'nun kesinlikle açığa alınmasında hem fikir olurken; Beşli'nin de bir an önce Devlete itirafçı olarak konuşmasının gerektiğini savundular! 

En az 4-5 ismin ASKİ'de açığa alınması ile yaklaşık 50'ye yakın personelin Devlete konuşacağını iddia eden kaynaklar, personelin giderek artan baskılar altında ezildiğini, kime güveneceklerini şaşırdıklarını aktardılar!

Tanju Topçu'nun geri plandan oynadığını aktaran kaynaklar, Beşli'nin Olgaç'a saracağına kadar Topçu'nun kimlere gaz verdiğini görmesinin gerektiğini belirttiler! 

Ayrıca, ASKİ Abone Dairesinin ASKİ'nin yumuşak karnı olduğuna dikkat çeken kaynaklar, Topçu'nun eski koltuğuna dönmek için öteceğini, Beşli'nin gözünün yaşına bakmayacağının altını çizdiler! 

Topçu'da da "çok özel" özelikle Hakan Olgaç ve Ozan Çavuşoğlu'na ait bilgi ve belgelerin olduğuna dikkat çeken kaynaklar, yakında ASKİ'nin kurulduğu günden tahakkuk silme, sayaç sıfırlamalarına ait tüm abone bilgi ve belgelerinin ortaya çıkacağını savunurken; sayaç sıfırlaması, bilgisayar ortamında tahakkuk sildirmesi işlerine bulaşan otelcilerin, diken üstünde oldukları bildirildi!

Cumhuriyet tarihinin EN BÜYÜK su vurgunu, su rantı dosya haberlerimiz devam edecek...

Bizi izlemeye devam ediniz...

Flaş gelişmeler ilerleyen saatlerde ve günlerde geliyor...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.