Ödemiş'te organik çileğin hasadı yapıldı

Ödemiş'te organik çileğin hasadı yapıldı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Çiftçinin Geleceği Organik Ödemiş Çileği" projesi kapsamında yetiştirilen çileklerin hasadı yapıldı. Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz de katıldı.

A+A-

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Çiftçinin Geleceği Organik Ödemiş Çileği" projesi kapsamında yetiştirilen çileklerin hasadı yapıldı.

Ovacık Yaylasındaki üretici Ali Görgeç'in tarlasında gerçekleştirilen etkinliğe katılan İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, projeyle çiftçilerin gelirlerinin artırılması, sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketicilere ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Organik çilek üretimiyle Ödemiş'in tarımsal potansiyelinin daha da güçleneceğini vurgulayan Temiz, "Ödemiş çileği, organik üretim sayesinde sadece yerel pazarda değil, ulusal ve uluslararası pazarlarda da rekabet gücüne sahip olacak." dedi.

Projeyle üreticilere 170 bin lira destek sağlandığını kaydeden Temiz, kentte yaklaşık 3 bin 970 dekarlık alanda 13 bin tonluk çilek üretimi yapıldığını ifade etti.

Üretici Görgeç ise, organik çileği en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Burada yaylamızın doğal klimalı ortamında yetişen bu organik çileklerimiz Türkiye’den sonra bazı yabancı ülkelere de aracı firmalarla yurt dışına ihraç ediliyor. Bu yapılan çalışmalarla önümüzdeki yıllarda daha çok farklı pazarlar yakalayarak çileğimizi tüm dünya ülkelerinde marka yapmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."

aa-20240819-35439866-35439861-odemiste-organik-cilegin-hasadi-yapildi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.