O günün kurundan Aydın BŞB ve Kuşadası belediyelerinden 35 milyon dolarlık ihale kazanan Somalı Nuri ne zaman konuşacak?

O günün kurundan Aydın BŞB ve Kuşadası belediyelerinden 35 milyon dolarlık ihale kazanan Somalı Nuri ne zaman konuşacak?

Telegram Haber, Aydın BŞB ve Kuşadası belediyelerinden o günün kurundan yaklaşık 35 milyon dolarlık "Personel Hizmet Alımı" ihalelerine imza atan Somalı Nuri, bugün petshop dükkanında çalışıyor...

A+A-

Bilindiği üzere; Telegram Haber Aydın BŞB ve Kuşadası belediyelerinin 2016 yılında çıktığı "Personel Hizmet Alımı" ihalelerini gündeme taşımış; toplamda 5 ihaleyi kazanan 4 şirketin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi veri tabanında yer alan "sicil" bilgilerine göre 4'ün de kazandıkları ihalelerden sonra kayıtlarının silindiğini "BUHAR" olduklarına dikkat çekmişti.

Aydın BŞB'nin yaklaşık maliyeti 41 milyon TL olan personel hizmet alımı ihalesinin de amip gibi bölüne bölüne çoğaldığı ihale teşkilatlanmasında, Çineli Dr. Altuğ Karaköse tarafından 2014 yılında kurulan ve 2 yıllık kuluçka döneminden sonra (Tesadüf bu ya...) 7 Kasım 2016 günü (Aydın BŞB'nin 41 milyonluk ihaleye çıktığı gün) Karaköse şirketi Soma'da ikamet eden Nuri Sertan Demirçelik'e devir etmiş ve Aydın BŞB'de toplamda 3 ihaleye imza atmıştı.

Öncelikle; Aydın BŞB'nin yaklaşık maliyeti 41.292.088,50 TL olarak 07.11.2016 tarihinde çıktığı ve KİK'in kayıtlarında mevcut 2016/397942 nolu ihalenin bölünmesini sağlayarak 4 şirkete 3 ihaleyi nasıl verebildi?

Kamu İhale Kurumu kayıtlarında yer alan 397942 nolu "TEK" ihalede; 7 Kasım 2016 ayında çıkılan ve yaklaşık maliyeti 41.292.088,50 TL olan ihaleye ilk sözleşme için imzayı 27 Şubat 2017 tarihinde KARAKÖSE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ 36.935.583,30 TL karşılığında koyuyor!

Ardından 31 Mayıs 2017 günü bu defa 397942 nolu "TEK" ihalede YENER TAŞIMACILIK TEMİZLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, NYSA YAPI TAŞIMACILIK İNŞAAT TEMİZLİK TURİZM GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, TUĞRUL MADENCİLİK LOJİSTİK TURİZM İNŞAAT TEMİZLİK OTOMASYON SAĞLIK HİZMETLERİ DANIŞMANLIGI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ. İş Ortaklığı şirketleri ile 33.242.024,97 TL'lik sözleşme yapılıyor. 

Ardından bu defa 3. sözleşme Karaköse şirketi ile 397942 nolu ihale kapsamında imzalanıyor!

4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    29.09.2017
b) Bedeli    :    28.317.280,53 TRY
c) Süresi    :    01.10.2017 - 31.08.2019
d) Yüklenici    :    KARAKÖSE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

Aydın BŞB, öncelikle 41 milyon TL yaklaşık maliyet üzerinden çıktığı tek (397942 Nolu ihale) ihalenin 4 şirket arasında 3 sözleşme ile nasıl 98 MİLYON 494 BİN 887 LİRA'ya çıkarılmış olduğunu ARAŞTIRMACI GAZETECİLERE SERVİS etmesi gerekmiyor mu? 

Bu ihalenin KDV dahil toplam bedeli 116 Milyon 223 Bin 966 LİRA 66 Kuruşa denk geliyor! O gün ki dolar kurundan baktığınızda; 30 Milyon Dolara patlıyor Aydın BŞB'ye bu ihalenin maliyeti!

Tüm haberlerimizde olduğu gibi sorumuz çok basit; 41 milyon yaklaşık maliyet üzerinden çıkılan bir ihale nasıl yapıldı da 4 şirket arasında 3 ihale sözleşmesi ile 98 milyona çıkarıldı? BU şirketlere ödenen paralara ait varsa banka dekontu ya da elden ödenmişse para makbuzlarını Aydın BŞB, ARAŞTIRMACI GAZETECİLERE SERVİS ederek açıklamayı düşünüyor mu?  

Ve bu ihaleleri alan şirketler nasıl oldu da bir biri ardına ihale sözleşmelerinden sonra başkalarının üzerine devir edilerek kayıtları silinip yok oldular? 

İhale sözleşmelerine imza koyan bu 4 şirketinde bugün "OF" olmaları tesadüf olabilir mi?

Çineli Dr. Altuğ Karaköse'nin kurup, sıfır kilometre devir ettiği Karaköse şirketinin son sahibi görünen Somalı Nuri Sertan Karaköse, bugün petshop dükkanında çalışıyormuş! Neresinden bakarsanız bakın, o günün döviz kurlarında toplamda 35 milyon dolarlık ihalelere imza atan Somalı Nuri'nin bugün petshop dükkanında çalışıyor olması; Dr. Altuğ Karaköse'nin iddialara göre Efeler belediyesinden çay büfesi alıp işletiyor olması, hayatın olağan akışına uygun mudur? Milyon dolarlık ihalere imza koyan insanların bugün bu durumda olmaları, sizce de akıl kârı mıdır? Ortada bir illegal bir durum yoksa, neden bu şahıslar açıklama yapmaktan KORKUYORLAR? Temsil, Dr. Altuğ Karaköse, hikayeden mi Hipokrat Yemini etmiştir? 

Somalı Nuri'ye yaklaşık 36-38 saat öncesinde elektronik ortamda ulaştık!

"Nuri Bey iyi akşamlar... Dr. Altuğ Karaköse'yi tanıyor musunuz? Dr. Karaköse'den Karaköse şirketini devir alıp Aydın BŞB'den "Personel Hizmet Alımı" ihaleleri kazandınız mı? Sonra bu devir aldığınız şirketi önce Van-Başkale ardından Batman'a taşıyarak kaydının silinmesini sağladınız mı?

Ayrıca Kuşadası belediyesinden de "Personel Hizmet Alımı" ihalesi aldınız mı?
Sanırım konuları haberlerimizi okuyarak iyi kavrayacağınızı düşünüyoruz... İyi akşamlar..."

Evet... Somalı Nuri'ye gönderdiğimiz ilk mesajımız aynen yukarıdaki gibi olmuştur... Somalı Nuri, cumartesi akşamından beri çok basitte olsa sorularımızı okuduğu halde yanıt vermekten kaçındı!

Bu defa Somalı Nuri'ye pazar sabahı ulaştık! Açıklama yapmasını önemsediğimizi, gerçeklerin ortaya çıkmasında yardımcı olacağını, ortada çekinilecek bir durumun olmadığını, gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır hatırlatmalarının yanında açıklama yapıp yapmayacağını sorduk!

Fakat, Somalı Nuri bu saate kadar sorularımıza henüz bir yanıt veremedi! Gerçeklerin ortaya çıkmasında ve ihaleler konusunda kim konuşmak istiyorsa, dün de olduğu gibi bugün de sayfalarımız sonuna kadar açık!

Ne dersiniz; Somalı Nuri cesaretlenip gün içinde sorularımızı yanıtlamaya başlar mı? Bir bakmışisınız; Çineli Dr. Altuğ Karaköse de dillenip açıklamalarda bulunmak isteye bilir! 

Somalı Nuri'nin konu hakkında aydınlanması için okumasını önerip gönderdiğimiz haberlerimiz:

*** Tüzel kişiliğini yitiren bir şirket, Aydın BŞB'ye nasıl oldu da 100 milyonluk hizmet üretebildi? Tüzel kişiliğini yitiren bir şirket, Aydın BŞB'ye nasıl oldu da 100 milyonluk hizmet üretebildi?

*** Kuşadası belediyesi önceki başkanı Kayalı da Van'ın Başkale ilçesine taşınan şirketin feshinden 2 gün önce 30 milyonluk ihale vermiş! Kuşadası belediyesi önceki başkanı Kayalı da Van'ın Başkale ilçesine taşınan şirketin feshinden 2 gün önce 30 milyonluk ihale vermiş!

*** Ne hoş tesadüf! 46 Milyon dolara denk düşen ihaleleri alan şirketler kendilerini bir bir imha etmiş... Ne hoş tesadüf! 46 Milyon dolara denk düşen ihaleleri alan şirketler kendilerini bir bir imha etmiş...

 

   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.