Meteoroloji uyardı: İstanbul'dan Karadeniz'e kuvvetli yağmur bekleniyor

Meteoroloji uyardı: İstanbul'dan Karadeniz'e kuvvetli yağmur bekleniyor

Meteoroloji uyardı: İstanbul'dan Karadeniz'e kuvvetli yağmur bekleniyor

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'un kuzey kıyıları ve Karadeniz bölgesinin büyük bir kısmında kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Özellikle Batı, Orta ve Doğu Karadeniz ile Marmara'nın kuzeydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi kuzeydeki şehirlerde bu yağışlar kuvvetli olacak. Ayrıca, İstanbul ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Genel olarak, Türkiye'nin kuzey ve iç bölgelerinde bulutlu ve yağışlı bir hava durumu hakim olacak, ancak hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara'da Edirne gibi bazı bölgeler parçalı bulutlu bir gün geçirirken, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise genellikle açık ve az bulutlu hava hakim olacak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde ise sağanak yağışlar görülecek.

Bu durum, özellikle tarım ve günlük yaşamı etkileyebileceğinden, vatandaşların dikkatli olması ve hava durumu uyarılarını takip etmesi öneriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.