Meteoroloji açıkladı, sıcaklıklar azalırken yağış geliyor

Meteoroloji açıkladı, sıcaklıklar azalırken yağış geliyor

Meteoroloji açıkladı, sıcaklıklar azalırken yağış geliyor

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 6 Ekim 2024 Pazar günü için yayımladığı hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve batı bölgeleri, İzmir’in kuzey kesimleri ve Düzce çevresinde yağışlar ön plana çıkarken, Kırklareli çevresinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir. Batı bölgelerde hava sıcaklıklarının 1-3 derece düşeceği öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Kırklareli, Edirne gibi şehirlerde sağanak yağış beklenirken, özellikle sabah saatlerinde Kırklareli'nde kuvvetli yağışlar görülecek.

Ege Bölgesi'nde ise İzmir’in kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. Diğer yerlerde hava az bulutlu ve açık.

Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri'nde genellikle az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde ise Düzce çevresinde gece saatlerinde sağanak yağış beklenirken, diğer illerde hava açık ve az bulutlu olacak.

Diğer bölgelerde ise genellikle parçalı bulutlu veya açık hava hakim. Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıklarla ülke genelinde hafif bir soğuma gözlenecek. Rüzgarlar ise batıda güney ve güneydoğu yönlerinden hafif, doğuda ise kuzey ve kuzeybatı yönlerinden esecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.