Menemen Belediyesi e. Başkanı Serdar Aksoy'a şok bir dava daha!

Menemen Belediyesi e. Başkanı Serdar Aksoy'a şok bir dava daha!

Haksız yere işten atıldıklarını öne süren Menemen Belediyesi işçileri, dönemin Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında yaptıkları şikayete Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı dava açtı.

A+A-

Kasım 2020 ayında Menemen Belediyesine yönelik yapılan yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma operasyonunda, dönemin Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Haklarında rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçlama yapılan şüphelilerden 4'ü polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 23'ü adliyeye sevk edilmiş, hakkındaki suçlamaları reddeden Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

7 Temmuz günü 10'u tutuklu 24 sanığın Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması yapılmış, tutuklu sanık Serdar Aksoy duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılmış, mahkeme heyeti, savunmaların ardından aralarında Aksoy'un da bulunduğu 10 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmederek, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelemişti.

Öte yandan Telegram Haber Serdar Aksoy hakkında şok bir davanın açıldığı bilgisine ulaştı. 20 Ocak 2020 ayında işten atılan bir grup işçi, haksız yere işten atıldıklarını öne sürmüş, çadır eylemine geçmişlerdi. Aksoy, Menemen Belediyesinin Facebook hesabında canlı yayın olarak da yayımlanan 03 Temmuz 2020 tarihli Meclis oturumunda işçilerin iş akdinin sona erdirilme sebebi olarak açıkça ve hiçbir ayrım yapmaksızın belediye önünde anayasal haklarını kullanan işçilerin "HIRSIZLIK YAPMALARI NEDENİYLE İŞ AKİTLERİNE SON VERİLDİĞİNİ" beyan etmişti! 

64ad7d2e-17af-4957-9405-bdb30499a034.jpg

Mağdur işçiler adına konuyu yargıya taşıyan Avukat Ali Onar, şöyle konuştu: "Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bu konuşmasında aleyhine işleyen sürecin akışını değiştirmek maksadıyla, mağduriyetine sebep olduğu ve bizzat çadırda grev yapan müvekkil ve diğer işçileri belirtmek suretiyle; iş akitlerinin sonlandırılma
sebeplerini; hırsızlık, mazot hırsızlığı, kadına taciz ve yine kadına şiddetle ilişkilendirmiş, iş akitlerini feshederken, hiçbir gerekçe öne sürmeksizin yalnızca "iş akdiniz 03.01.2020 tarihi itibariyle feshedilmiştir." şeklinde ibare kullanan belediye ve belediye başkanının, konuyu siyasi sebeplerle ve sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi sebepleriyle işçilerin iş akidlerini feshetmiştir." 

Avukat Onar, Aksoy'un konuşmasının devamında ise bahsi geçen işçierin iş akdinin feshedilme sebebi olarak mazot çalma, kadına şiddet ve kadına taciz gibi eylemler olduğunu da söylemek suretiyle mağduriyetlerine sebep verdiğini, işçilerin tamamı ve müvekkili hakkında; onur ve şerefi zedeleyici nitelikte, asılsız ve haksız isnatlarda bulunması neticesinde konuyu yargıya taşıdıklarını ifade etti.

İŞTE MENEMEN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ VERDİĞİ KARAR: 

f3f20313-98a2-4442-a795-2671a2f3bf3a.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.