Medyacılar, bu yıl Büyükşehir'i 500 bin lira daha ucuza TV'lerde FM bandı radyolarda planlayacaklar!

Medyacılar, bu yıl Büyükşehir'i 500 bin lira daha ucuza TV'lerde FM bandı radyolarda planlayacaklar!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ki TV ve FM bandı radyo planlama ihalelerini İstanbullu ve Ankaralı firmalar aralarında kırıştı!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl (2020) TV'lerin ve FM bandından yayın yapan radyoların planlanması işine 3 milyon 958 bin 200 lira para harcamıştı!  Bu yıl çıkılan TV'lerin ve FM bandından yayın yapan radyoların planlanması ihaleleri geçen yıla oranla 400-500 bin lira gibi daha ucuza halledilmiş görünüyor!

Geçen yıl 1 milyon 170 bin liraya biten FM bandından yayın yapan radyoların planlanması hizmet alımı ihalesi, bu yıl 722 bin 700 liraya bitmiş!   

Bu yıl yapılan ihaleye FM bandının dışında; "Kısa Dalga" ya da "Uzun Dalga" yayın yapan radyoları ayarlayacak firmaların katılmadığından dolayı ihalenin 447 bin 500 lira daha ucuza gittiği belirtildi! 

Fakat, geçen yıl FM bandı yayın yapan radyoların planlanması işini (İhalesi) alan İstanbullu şirketin bu yıl ki ihaleyi Ankaralı şirkete kaptırmış olduğu görünüyor!

Bakalım gelecek yıl FM bandı ihalesini hangi şanslı ilin medyacısı alacak!

fm-1.jpg

İŞTE İZMİR BÜYKŞEHİR BELEDİYESİNİN YERE FM BANDINDAN YAYIN YAPAN RADYOLAR İÇİN VERDİĞİ İKİ İHALENİN BELGESİ: (ALT-ÜST) 

fm-2.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ki TV'lerin planlanması işini yine aynı İstanbullu şirket kazanmış. İstanbullu şirket geçen seneye oranla bu yıl aldığı ihalenin rakamına 54.400 liralık zam yapmış! O kadarcık ta zam olsun varsın canım! İhale en azından yabancı bir şirkete kaçmamış! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi TV ihalesinde zam yemiş olsa da FM bandı ihalesinde kat be kat çıkarmış geçen seneye oranla! Toplamda bu yıl çıktığı ihalelerde sonuç olarak 400 bin liraya yakın bir yelkene geçmişlik görünüyor!!! 

tv1.jpg

İŞTE İZMİR BÜYÜKEHİR BELEDİYESİNİN BU YIL VE GEÇEN YIL Kİ TV'LERİN PLANLANMASI İŞİ İHALELERİNİN BELGELERİ: (ALT-ÜST)

tv2.jpg

Öte yandan bir öneri de bizden... İzmir Büyükşehir Belediyesi neden İzmir'deki internet gazeteleri için de bir planlama ihalesine çıkmıyor?

Temsil, bu planlama işi içinde ihaleye çıkılmış olsa... İstanbullu bir şirket bulunmuş olsa... En azından yıkama-yağlama vb. gibi konulara bir standart getirilmiş olmaz mı? 

Bazıları zeytinyağı gibi haber yapayım derken; bir bakıyorsunuz insancıkları gres yağına batırıp çıkarıyorlar! Bazen de katrana buluyorlar ama, bereket versin okuyucularının akıllarına kaz tüyü gelmiyor!

Siz siz olun en kısa zamanda bu internet habercilerinin yüzünü de bir planlama ihalecisi ile güldürüverin gitsin! Yoksa bunlar yakında deterjanları da karıştıracaklar!     

Not: "Ne hoş ihaleler" seri haberlerimizden "sohbet" ihale haberimizi geride bırakacak güzellikte olan 2 haber ile yarın devam edeceğiz...

Bizi izlemeye devam ediniz... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.