Mayör Soyer'den evlere şenlik bir ihale daha!

Mayör Soyer'den evlere şenlik bir ihale daha!

Anlaşılan o ki; CHP'yi Ankara'dan yönetenlerin Tunç Soyer'in İzmir'de neler yaptığına İzmir Büyükşehir'e "KAYYUM" atanana kadar bakacak halleri yok!

A+A-

BERGAMA ORATORYOSU ``SUNAĞIN GÖZYAŞLARI``

Orkestra Şefi Tolga Taviş ve Koro Şefi Çiğdem Aytepe yönetimindeki Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Korosu'nda, Hakan Gerçek (Anlatıcı), Eylem Demirhan Duru (Soprano), Ferda Yetişer (Mezzo Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor) ve Engin Suna (Bas)  yer alıyor.

2014 yılında Dünya Kültür Mirası listesine giren Bergama Zeus Sunağı ya da Zeus Altarı, antik Pergamon şehrinde Pergamon Krallığı'nı yöneten Attalos hanedanı tarafından M.Ö. 2. yüzyılda yaptırılmış anıtsal dini bir yapıdır. At nalı biçimdeki yapı Bergama Akropolü üzerinde bulunur. 35,64 m genişliğinde 33,4 m derinliğindedir. Yapının ön tarafında bulunan merdivenler 20 mt genişliğindedir. Dışında ve iç mekanlarında bulunan mermer kaplama üzerindeki freskler sanat tarihinin en önemli yapıtları arasında sayılır. Bu görkemli yapının kalıntıları 1870'li yıllarda Alman mühendisi Carl Humann tarafından, o zamanın Prusya'sına götürülmüş olup, 1930 yılından beri  Berlin'de bulunan Pergamon (Bergama) Müzesi'nde sergilenmektedir.

Bu hazin ayrılığı; 

“Bin sekiz yüzlerin ikinci yarısında Bergama’dan kaçırılarak Berlin’in göbeğine yerleştirilen Zeus Altarı, görenlerin içini acıtır...Gittiğinizde, rölyefleri izlerken biraz kulak verin! Kimi zaman çığlığa dönüşen çocuk ağlamalarını duyacaksınız! Bu çığlıklar, annesi Bergama’nın kucağından alınıp kaçırılan Zeus Altarı’nın çığlıklarıdır!” diye anlatıyor Suat Çağlayan.

İşte bu nedenle Bergama Oratoryosu “Sunağın Gözyaşları” adını alan eser, Zeus Altarı'nın  anavatanına geri dönmesi ve toprağına kavuşmasını her fırsatta dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin siparişi ile yazılmıştır.

Bergama Oratoryosu " Sunağın Gözyaşıları" ücretsiz ve halka açık olarak sahnelenecektir.

* Bergama Asklepion Antik Kenti'ne ulaşım için 20 Eylül günü saat 16.00'da Konak Sabancı Kültür Merkezi önünden otobüs kalkacaktır. http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/bergama-oratoryosu-6060sunagin-gozyaslari6060

Bakın yukarıdaki bilgileri İzBB'nin resmi web sitesinin uzantısı http://kutursanat.izmir.bel.tr'den aldık... 

304354073-5813256425372425-4839703981454554244-n.jpg

Bu afişte İzBB'nin tüm sosyal medya hesaplarında yayımlanıyor...

Telegram Haber'in abonesi olduğu ihale.com.tr'den edindiği belge. (Aşağıda) 

an-001.jpg

Bu da İzBB'nin Pazarlık usulü Enes Sarı adlı kişiye verdiği ihaleye ilişkin EKAP veri tabanında "DOKÜMAN"ın bulunmadığını gösteren belge. (Aşağıda)

an1b.jpg

Gelelim şimdi 7 delikli Edremit zurnasının cırt dediği yere!

20 Eylül 2022 akşamı Bergama Akslepion Antik Tiyatrosu'nda Dünya Prömiyeri yapılacak olan Bergama Oratoryosu 'Sunağın Gözyaşları' etkinliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Korosu tarafından sergilenecek...

Etkinlikte; Orkestra Şefi Tolga Taviş ve Koro Şefi Çiğdem Aytepe yönetimindeki Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Korosu'nda, Hakan Gerçek (Anlatıcı), Eylem Demirhan Duru (Soprano), Ferda Yetişer (Mezzo Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor) ve Engin Suna (Bas)  yer alıyor.

Buraya kadar sanırım anlaşılmayacak bir taraf yok!

İzBB'de web sayfasından yaptığı bilgilendirmede şunların altını çiziyor: "Bergama Oratoryosu “Sunağın Gözyaşları” adını alan eser, Zeus Altarı'nın  anavatanına geri dönmesi ve toprağına kavuşmasını her fırsatta dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin siparişi ile yazılmıştır."

"Sunağın Gözyaşları" adlı eseri zaten İzBB sipariş üzerine yazdırdığını da açık açık belirtiyor...

Eser kimin?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin...

Eseri sergileyecek olanlar kim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası ve Korosu...

Bergama'ya otobüs kaldıracak olan kim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi...

Peki, A'dan Z'ye her şeyin sahibi ve yaptıranı İzmir Büyükşehir Belediyesi iken; bu Kağıthaneli Enes Sarı da neyi nesi oluyor? 

anb.jpg

İzBB, 06 Temmuz 2022 tarihinde Pazarlık (MD 21 F) usulü "Hizmet alımı" ihalesine çıkıyor... Yaptığımız araştırmalara göre (TiyatroMatik sitesi) Enes Sarı'nın tiyatrocu olduğu bilgisine ulaştık... Ticaret Sicili gazetesi veri tabanında da Enes Sarı'ya ait ya da ortak olduğu bir şirket izine rastlayamadık... 

Belki; Enes Sarı'nın da şarkıcılar gibi bir "kaşe"sinin olduğu akıllara getirilebilinir!

Sarı'nın kaşesinin bir basımı: KDV dahil 604 Bin 160 Lira!

Enes Sarı'ya bu "BERGAMA ORATORYOSU "SUNAĞIN GÖZYAŞLARI" ORGANİZASYON HİZMETİ" ihalesi adrese teslim veriliyor...

Yapılan sözleşmeye göre; Enes Sarı bu "BERGAMA ORATORYOSU "SUNAĞIN GÖZYAŞLARI" ORGANİZASYON HİZMETİ" işini 12 Eylül 2022 ila 16 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirmek durumunda!

Peki, İzBB'nin "BERGAMA ORATORYOSU "SUNAĞIN GÖZYAŞLARI" etkinliğinin ne zaman yapılacağını duyurdu? Hatta "Dünya Prömiyeri" olarak: 20 Eylül 2022...

Şimdi anladınız mı 7 delikli Edremit zurnasının nerede cırt ettiğini?

Her şeyi anladık anlamasına... Başka birisi bu ihaleye katılıp, ağzıyla kuş tutsa bile bu ihaleyi Kağıthaneli Enes Sarı adlı şahsın dışında birisine VERMENİZ mümkün değil de; adamın vereceği hizmet süresi 16 Eylül 2022'de bitiyor!

Siz bu hizmeti 20 Eylül 2022 akşamı bu Enes Sarı adlı kişiden nasıl alacaksınız?

Arkadaş, bu kadar da mı... Haydi yazmayalım o kısmını!

Tamam belediyeciliğin suyunu çıkardığınızı 85 milyon yaşayanımız öğrendi de... 

Bari şu sözde hizmet alacağınız tarihlere kumpas ayarı çekmesini de bir becerebilseniz!

Neyse; pek çok haberimiz gibi... Bu haberimizin de yetkililerin gözünden kaçmayacağını umuyoruz...

 

 

   
   
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.