"Masa"nın İzmir'deki en rahat adayı: Hakan Tartan

"Masa"nın İzmir'deki en rahat adayı: Hakan Tartan

Geçtiğimiz yıl Gelecek Partisi saflarına katılan İzmir'in ünlü siyasetçisi Hakan Tartan'ın milletvekilliği seçimlerinde İzmir'den TBMM'ye gidecek adayların arasında "Banko" olarak gösteriliyor...

A+A-

İzmir siyaset kulisleri, 6'lı Masa'nın milletvekili adayları ile çalkalanıyor!
Bu dönem İzmir'den TBMM'ye gidecekler arasında Hakan Tartan "banko" olarak gösteriliyor. 

Geçtiğimiz yıl Gelecek Partisi saflarına katılan Tartan'a, aynı zamanda Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından "danışmanlık" görevi de verilmişti. 

35b5ccaa-c507-478d-a7bb-0cf8977c73e9.jpg

Siyasi hayatı "şanslı tesadüflerle" de dolu olan Tartan, CHP'den Konak Belediye Başkanlığı (2009-2014) döneminden sonra; milletvekilliği ve bakanlık yaptığı eski partisi DSP'ye geçmiş, 2014 yerel seçimlerinde DSP'nin Konak Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Uzun süre İzmir siyaset arenasından uzakta kalan Tartan, geçtiğimiz yıl suskunluğunu bozup Gelecek Partisine katılmıştı. 
O günlerde Tartan'ın Gelecek Partisi'ne katılışını ciddiye almayan İzmir siyaset kulisleri, 6'lı Masa'nın CB adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmasının ardından, İzmir kulislerine ilk düşen ismin Hakan Tartan'ın olduğu belirtiliyor. 

Kulislerden sızan bilgilere göre, Hakan Tartan'ın Gelecek Partisi'ne İzmir'den ayrılan milletvekilliği kontenjanından banko seçilecekler arasında yer alacağı kaydediliyor.
Tartan, aynı zamanda 6'lı Masa'nın İzmir'de en rahat seçilecek milletvekili adayı olarak gösteriliyor.

Hakan Tartan Kimdir ?
1961 doğumlu Hakan Tartan, Ergenekon İlkokulu, Tevfik Fikret Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nden mezun oldu.

Aynı üniversitede Sosyal Politika, Sosyal Diyalog ve AB Uygulamaları konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı.

Milliyet, Hürriyet, Sabah, Ateş ve Star Gazetelerinde muhabirlik, yöneticilik ve yazarlık görevlerinde bulunan Tartan`ın 4`ü şiir olmak üzere 10 kitabı yayımlandı, 2 oyunu Devlet Tiyatroları`nda sahnelendi.

Hakan Tartan, 1995 ve 1999 yıllarında gerçekleşen genel seçimlerde iki kez İzmir`den milletvekili seçildi. 56. Cumhuriyet Hükümeti`nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

"İşçiye check-up" uygulamasına, Sosyal Güvenlik Reformu`nun hazırlanmasına, SSK Hastaneleri`nin altyapısının güçlendirilmesine, sağlık sisteminin geniş halk kesimlerine hızlı ve etkin götürülmesine, Bulgaristan`la yapılan karşılıklı sosyal güvenlik anlaşmalarına katkı sağladı.

Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği görevini yürütürken 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri`nde CHP`den Konak Beledeyi Başkanlığı`na aday oldu. Dr. Hakan Tartan, yüzde 60`a yakın rekor oyla Konak Belediye Başkanı seçildi.

TÜLOV Vakfı`nın Kurucu Başkanı.

Evli; Fırat ve Berfin`in babası.

Fransızca ve İngilizce biliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.