Manisa'ya özgü tarifler Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı

Manisa'ya özgü tarifler Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı

Manisa'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte şehre özgü tarifler özel sunumlarla tanıtıldı.

A+A-

Manisa'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte şehre özgü tarifler özel sunumlarla tanıtıldı.

Manisa Valiliği, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Gastronomi Derneğinin desteğiyle düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliğine şehirdeki bir otel ev sahipliği yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte şehre özgü kaymaklı kavurmalı bulgur pilavı, mesirli perde pilavı, etli kirde kebabı, çilek soslu biftek, zeytinyağlı mezeler, üzümlü kek, akbuğa tatlısı gibi tarifler, usta şefler tarafından hazırlandı.

Manisa'nın asma yaprağı, mesir macunu, çekirdeksiz kuru üzümü, Köprübaşı çileği, Akhisar domat zeytini ve zeytinyağı gibi coğrafi işaretli ürünlerin kullanıldığı tarifler, davetlilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'ya özgü tarifleri gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını belirterek "Araştırmacılarımız köylerden, beldelerden yöresel yemeklerimizi araştırırken öte yandan da ilimizde gastronomi tesislerinin artması için çalışmalar yürütüyor. Bizler bunları yaparken bizleri heyecanlandıran şehrimiz için çok önemli olan coğrafi işaretlerle ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından önemli çalışmalar yapılıyor." dedi.

Şehrin yemek kültürünün araştırılmasını ve tanıtımını yapmayı hedeflediklerini dile getiren Sudak, “Şehrimizin, geleneklerimizin, göreneklerimizin, geleneksel yemeklerimizin araştırmasını yaparak, gastronomi turizmine katkı yapmayı hedefliyoruz. Özellikle gastronomi adına yapılacak çalışmalar daha da genişleyecektir" diye konuştu.

Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım ve Manisalı şefler yaptıkları ürünleri tanıtarak davetlilerin beğenisine sundu.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de geleneksel lezzetlerin yeni tariflerle sunulmasının gastronomi için önemli olduğunu ve daha fazla üründe özellikle mesir macununun kullanılabileceğini belirtti.

aa-20230523-31216921-31216918-manisaya-ozgu-tarifler-turk-mutfagi-haftasinda-tanitildi.jpg

aa-20230523-31216921-31216920-manisaya-ozgu-tarifler-turk-mutfagi-haftasinda-tanitildi.jpg

aa-20230523-31216921-31216915-manisaya-ozgu-tarifler-turk-mutfagi-haftasinda-tanitildi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.