Maltepe Belediyesi: Önden kredi yetkisi, arkadan ihale dönemi...

Maltepe Belediyesi: Önden kredi yetkisi, arkadan ihale dönemi...

CHP'li Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, yeni yılın "EN BABA" ihalesini bugün gerçekleştiriyor!

A+A-

08.png

Bilindiği üzere; Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun "kefilim", "kırmızı çizgim" dediği ender bir siyasi profil... 
Kılıç, 2 dönemdir Maltepe ilçesinde belediye başkanı... Kılıç, CHP Maltepe örgütü dahil, Maltepeliler tarafından da ÇOK SEVİLİYOR! 
2. Adaylığı döneminde CHP Maltepe ilçe örgütü "istemiyoruz" diye Ankara'ya yürüyüşe bile kalkışmıştı... Kemal Bey'in bu güzide başkanının başına "Adalet" kuşu ne zaman konar orasını bilemiyoruz ama, Ali Kılıç Bey'in 3. defa Maltepe belediye başkanlığına aday yapılmayacağını buradan açıklayabiliriz! Ha... Bu arada, Ali Kılıç Bey, Bülent Kuşoğlu ile aranız nasıl? Afiyettedir inşallah diyelim ve önceki gün yapılan Maltepe belediyesi meclis toplantısına objektiflerimizi çevirelim...
Meclis gündeminin 3. maddesine (Yukarıda) göre; meclis, Ali Kılıç'a "temlik", "teminat" ve "nakit kredi" bulmada, kullanmada yetki veriyor!
Gündemin bu 3. maddesine, 6 meclis üyesi şerh düşüyor! Bir başka deyişle, Türkçesi, yarın olumsuz gelişme olduğunda "YARGILANMAK" istemiyoruz diyorlar! 
Peki, kim bu meclis üyeleri; 
CHP'den Ayhan Akkaya, Kemal Hasgül, Celal Akgül, Durmuş Türk, Erkan Dinçel ve İYİ Parti'den Uluer Kaya... 

Ali Kılıç, aldığı bu yetkiyi nasıl kullanır orasını bilemiyoruz ama; yeni yılın "EN BABA" ihalesini bugün gerçekleştirdiğini Maltepelilerin bilgilerine sunuyoruz!
Bu ihaleyi falanca, feşmekanca, hangi şirket alacaktır diye bir soru aklınıza gelebilir... Müneccim olmanıza gerek yok!
Böylesine güzel KURGULANMIŞ "115 Kalem İnşaat, 29 Kalem Peyzaj, 59 Kalem Elektrik, 56 Kalem Makine ve Sulama Tesisat Yapım İşleri" ihalesini de Daimi Acar familyasının kaçırmayacağını buradan açıklayabiliriz!
Bilindiği üzere, Acar familyasının bireylerine ait ve sadece Maltepe belediyesine hizmet vermekten de mutluluk duyan en az 4-5 şirketin de ismini buradan açıklayabiliriz!
Kısacası, bu ihalenin Acar'lar familyasına ait şirketlerin dışında da başka bir şirketin kazanması/verilmesi mümkün görünmüyor!
Eh... Bulunan krediler 31 Mart'ta kadar nasıl kullanılacak?  
İhale ile yapılacak işlerin güzelliğini yukarıda okudunuz... Toplamda 259 kalem iş... Acar'lar öylesine yetenekli insanlar ki; temsil şirketlerinin apartman dairesinde olduğuna, şantiyelerin olmadığına bakmayınız... Acar'ların inşaat demirinin yanında "bulaşık süngeri" dahi Maltepe belediyesine satabilecek kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip ticari şirketleri bulunuyor! Ellerindeki ürün portföyünde bir tek "Minare Gölgesi", "Davul Tozu" vb. sürümü çok olan ürünler bulunmuyor!
Ayrıca, Ali Kılıç'a bu yetkiyi veren meclis üyelerine soruyoruz... Bir kere; "Böyle olay bazlı olmayan tüm bir yılı kapsayan genel bir yetki verilemez verilse de geçerli olmaz" bu bir... "Çünkü ne kadar kredi kullanacak nereden kullanılacak bunların olay bazı yazılması ve olay bazlı izin alınması lazım" bu da iki... 
Her şeyden önce; Ali Kılıç yeniden aday gösterilse bile seçileceği ne malum? 

İşte önce kredi, ardından ihalenin ilanı: 
PARK İNŞAAT İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR
MALTEPE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
Maltepe Genelinde Yeni Park Yapımı, Mevcut Parkların Onarımı ve Revizyonu Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN    :    2023/1461672
1-İdarenin
a) Adı    :    MALTEPE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi    :    Feyzullah Mh. Bağdat Cd. 292 MALTEPE/İSTANBUL
c) Telefon ve faks numarası    :    4441706 - 2164416204
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası    :    https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu yapım işinin
a) Adı    :    Maltepe Genelinde Yeni Park Yapımı, Mevcut Parkların Onarımı ve Revizyonu Yapım İşi
b) Niteliği, türü ve miktarı    :    115 Kalem İnşaat, 29 Kalem Peyzaj, 59 Kalem Elektrik, 56 Kalem Makine ve Sulama Tesisat Yapım İşleri.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer    :    Maltepe İlçesi
ç) Süresi/teslim tarihi    :    Yer tesliminden itibaren 243 (İkiYüzKırkÜç) takvim günüdür.
d) İşe başlama tarihi    :    Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde
yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati    :    11.01.2024 - 10:30

Bakalım Acar'lar bu ihaleyi hangi şirketleri ile kazanacaklar? 
İhale sözleşmesi de 5 gün içinde imzalanacağına göre; sonuç ilanı da 5-10 güne elektronik ortama düşer diyoruz!  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.