Maltepe belediyesi araç kiralama ihalelerinde "DEĞİŞİM"in kralı yaşanılıyor!

Maltepe belediyesi araç kiralama ihalelerinde "DEĞİŞİM"in kralı yaşanılıyor!

Maltepe belediye başkanı Esin Köymen de araç kiralama ihalelerinde Ali Kılıç'ın izinden gitmeyi belediyesine şiar eyledi!

A+A-

12920344-10207913127059068-7716383030847247652-n1-009.jpg

Ertan Yıldız'ın kaleminden ihale analizi...

Bilindiği üzere; İstanbul'un Maltepe belediyesi "Aslan Sosyal Demokrat" belediye başkanları tarafından yönetiliyor...
Önceki Aslan Sosyal Demokrat Ali Kılıç Bey, 2 dönem 10 yıl Maltepe belediyesini yönetmişti...
Yerine "Değişimciler" tarafından bu defa kadın Aslan Sosyal Demokrat (Aynı zamanda solcu) Esin Köymen atandı... 
Maltepeli okurlarımız, Esin Hanımın Maltepe için önemli bir insan olduğunu, Ali Kılıç dönemindeki kurulu düzene son vereceğini, Solcu duruşuyla da Maltepe halkına özlenen hizmetleri üreteceğinin altını çizmişlerdi... 
Evet... Esin Hanım bizi yanıltmadığı gibi; yönetim anlayışı olarak Ali Kılıç'ın izinden giderek, 6 ayda adeta Maltepelilere "Yok aslında birbirimizden farkımız"  dedirttirmeyi başardı!
Nasıl mı? 
Araç kiralama ihaleleri ile!
Şimdi... CHP, Özelleştirmelere karşı bir parti mi?
Değil!
Vahşi Kapitalizmin dayatması özelleştirmeci ve neoliberal politikaların alayı CHP'li yerel yönetimlerde uygulanmıyor mu?
Uygulanıyor!
CHP'nin sisteme entegre bir parti olduğu da yerel yönetimlerdeki yönetim anlayışına bakıldığında ortaya çıkmıyor mu?
Çıkıyor!
Hal böyle olunca; Ali Kılıç'ın yerine Esin Köymen'in getirilmesi de çok fazla bir önem taşıyor mu? 
CHP'liler Ali Kılıç için "Solcu" kelimesini "Sos" olarak kullanmıyorlardı, Esin Köymen için kullanıldığında değişen bir şey oldu mu?
Hayır!
Mesela, Esin Hanım, Ali Kılıç'ın döneminde suyun başını tutan müdürlerden kaç tanesini değiştirebilmiştir? 
Yanıt verebilir mi? 
Neyse... Gelelim Ali Kılıç döneminin klasik araç kiralama ihalelerini alan şirketlere ve Değişimci Esin Hanımın 6 aylık başkanlığındaki DEĞİŞİMLERE(!)...
Türkçesi, 
CHP'li yerel yönetimlerde başkanları değiştirseniz de ihaleci şirketleri değiştirmeniz ya da araç kiralama ihalelerine son vermek için Asya kıtasındaki tüm fırınlarda çıkan ekmekleri yeseniz bile başaramazsınız!

Maltepe belediyesi ağustos ayında çöp kamyonu kiralama ihalesine çıkıyor! Çıkmakta zorunda çünkü, Ali Kılıç'tan devir ihalenin süresi doluyor! Çıkmasa çöp dağları oluşacak Maltepe sokaklarında!

maltepepepepe.jpg

Ne hikmetse bu 15 aylık araç kiralama adında çıkılan ihale iptal ediliyor!
İhale iptal gerekçesi sistemde böyle yer alıyor:
maltepepepepep.png
Maltepe belediyesi, ihalenin iptal gerekçesini ihalenin "niteliğinin" ve "miktarının" değişmesi şeklinde açıklıyor!

Devamında 2 Eylül tarihinde yeniden ihaleye çıkıyor Maltepe belediyesi... 
Eylül ayında çıkılan ihalenin teknik şartnamesinde yer alan araçların cinsleri ve sayıları: tekniksartname-4.pngtekniksartname-5.png

Maltepe belediyesi ağustos ayında çıktığı ve iptal edilen ihale için hizmet süresini 15 ay olarak belirlemişti... Araç sayısını da 53 olarak...
Peki, ne değişti de ihale iptal edildi?
Yoksa ihaleyi önceki adı 06 Antika olan ve 2022 Maltepe belediyesi ihalesi öncesinde "Antika" olarak sadeleşen şirketten başka bir şirketin ihaleyi kazanacak oluşundan mı ihale iptal edilmiştir?
Başka bir deyişle; ihale "adrese teslim" gitmeyecek endişesiyle mi iptal edilmiştir? 
Bakın, ihalenin iptal gerekçesi için "niteliği" ve "miktarı" tespitini biz yapmadık! İhaleyi bu gerekçelerle iptal eden Maltepe belediyesi... 
Değişimci başkana da ihaledeki değişenlerini açıklamak düşmez mi? İptal edilen ihalenin de hizmet ve araç sayısı yeni çıkılan ihale ile tıpkısının aynı!
Evet... Değişen nedir sayın Değişimci başkan?

İşte ihale belgesi:

malte2-001.jpg

Sıkı durun!
Maltepe belediye başkanı Esin Köymen, ihalede neleri mi değiştirdi?
Hiç bir şeyi!
Sadece Ali Kılıç döneminde 06 Antika şirketinin İzmir'den muhasebecisinin üzerine aldığı ihaleler için devreye soktuğu Efe Atık şirketi yerine ihalenin asıl HAK EDENİ Antika'ya ihaleyi vererek DEĞİŞİMİN kralını yaratmış oldular!
İhale belgesi incelendiğinde; 20 şirket dosya alıyor... 7 Şirket teklif veriyor... Ne hoş değil mi; sadece Antika şirketinin teklifi GEÇERLİ ÇIKIVERİYOR!
7d0fc4ba5461e9b4657709393e931655-003.gifSıkı durun dedik ya... Yukarıda da Esin Hanımın da Ali Kılıç Bey'in izinden yürüdüğünü belirtmiştik ya... 
Buyurun o zaman Ali Kılıç Bey dönemindeki çöp temizlik araçları kiralama ihalesinin teknik şartnamesinde yer alan miktarına!
Ne hoş değil mi?
Ali Kılıç, 24 aylık araç kiralama ihalesine çıkıyor; Esin Köymen de TIPKISININ AYNI miktar ve cinste (53 Adet) araç kiralama ihalesine çıkıyor ve sadece hizmet süresine 9 aylık bir TIRPAN vurarak DEĞİŞİMCİLİK adına hamlesini yapmış oluyor!

maltepe2-007.jpg 

maltepe-1.jpg
Merak buyuranlar, 5 Ekim 2022 tarihli haberimize aşağıdaki linkten ulaşıp, neyin ne olduğu daha iyi algılayabilirler!

41363-004.jpg
Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi! Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi!

Şimdi Esin Hanıma soruyoruz; 
Bu 53 temizlik aracı, Antika şirketi tarafından sıfırdan mı getirilip temizlik işleri müdürlüğünüze teslim edildi?
Yoksa; önceki ihaledeki (2022 Yılı) gibi 06 Antika şirketi araçlarının ruhsatları Efe Atık şirketine aktar dönder yapıldığı şekilde mi bu defa da Efe Atık şirketi Antika şirketine araçlarıın ruhsatlarını aktar dönder yaptı/yapıldı? 
İhale sözleşmesine göre; 30 Eylül 2024 tarihinde ihalede adı geçen 53 aracın (TEK TEK RUHSATLARINI DA AÇIKLAMAK KOŞULUYLA) RUHSATLARININ Antika şirketi üzerinde kayıtlı olduğu şeklinde TESLİM ALINDIĞINA dair BELGELERİNİ açıklamayı düşünür müsünüz?
Başka bir deyişle; 30 Eylül 2024 tarihinde Antika şirketinden 53 aracı üzerine ruhsatları kayıtlı aldık diyebilir misiniz? Belgelerini kamuoyuna açıklayabilir misiniz? 
Ya da 30 Eylül 2024 tarihinde temizlik işlerinde hizmete giren 53 aracın önceki dönem Efe Atık'tan kiralanan araçlarla uzaktan yakından bir ilgisi alakası yok, bunlar Antika şirketinin getirdiği araçlar diyebilir misiniz? 
Neyse... 
Sevgili Maltepeliler... 
2022 Ali Kılıç patentli 53 araç kiralama ihalesi ile 2024 Esin Köymen patentli araç kiralama ihalesinde az buz DEĞİŞİM yaşanmamış hani... 
Araçların hizmet süreleri 24 aydan 15 aya tırpanlanmış...
Ödenecek milyonlar da küçülmüş yani... 
Peki, Ali Kılıç'tan devir başka araç kiralama ihaleleri gerçekleşmemiş mi Maltepe belediyesinde? diye bir sorunun yanıtları ve 2. tırpanlanan ihale bir sonraki analiz haberimizle geliyor... 
Çok enterefersan detayları kaçırmamak için...

Bizi izlemeye devam ediniz... 

 

 

 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.