Maltepe belediyesi 450 milyonluk araç kiralama ihalesinde sır perdesi aralanıyor!

Maltepe belediyesi 450 milyonluk araç kiralama ihalesinde sır perdesi aralanıyor!

06 Antika'cılar, Efe Atık'ın sahibi görünen Sedat Toprak'a "müneccim macunu" mu yedirdiler?

A+A-

Maltepeli gazeteci Sezen Necmi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Maltepe belediyesinin araç kiralama ihalelerine adeta "fener" tuttu!

Telegram Haber'in 5 Ekim 2022 tarihinde "Görülmemiş çılgınlık!" başlıklı haberinde, Maltepe belediyesinin bütçesinin 4'te 3'ü kadarında bir rakamdan araç kiralama ihalesi gerçekleştirdiğini duyurmuştu: "Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi! Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi!

Telegram Haber'in devam ihale haberlerinde; Maltepe belediyesinden iki ihalede 450 milyonluk araç kiraya veren Efe Atık şirketinin sahibinin önceki araç kiralama ihalelerini alan Ankara merkezli 06 Antika şirketinin maaşlı muhasebe elemanı olduğuna yer vermiş, bu şok iddiaya ne Maltepe belediyesinden ne de 06 Antika şirketinden yanıt gelmişti! 

Hayatın ve ticaretin olağan akışına uymayan bu gelişmeler karşısında; Telegram Haber, 06 Antika şirketinin mevcut Maltepe belediyesinde çalışan kiralık araçlarının "plaka değişimi" ile Efe Atık şirketine aktarıldığını ve plakası değişen araçların da (Bazılarının) görüntülerini yayımlamıştı.

06 Antika şirketinin Maltepe belediyesinde kiralık olarak çalıştırdığı araçların plakaları, Efe Atık'a verilen ihaleden sonra plakalarının bir bir İzmir (35) plakalarına çevrildiğini duyurmuştu! Neden mi? Çünkü, İzmir merkezli Efe Atık şirketi ihaleden kısa bir süre önce 06 Antika şirketinin maaşlı elemanı tarafından devir alınmıştı! Plaka değiştirme işlemleri tamamlandığında; Efe Atık şirketini de 06 Antika şirketinin kontrolünde olan diğer şirketler gibi Küçükçekmece İstanbul adresine taşıyacaklardır! Belki de taşınmış bile olabilir! Şapkadan tavşan çıkaran şirketlerin sağı solu belli olmaz!

7701f7b6-9699-49b9-9aef-97677e851ff4.jpg

92c68121-2412-4ea5-879d-68b8069e169c.jpg

4cdf077f-e3fe-4734-8e89-5db20d3e74e2-1.jpg

6ffd3fbf-b0ab-4064-a784-e1f1445573de.jpgMaltepeli gazeteci Necmi,  paylaşımında "30 Eylül 2022 tarihine kadar 06 Antika Turizme Kayıtlı olup Maltepe belediyesi Ulaşım hizmetleri bünyesinde çalışmakta olan 60 araç 13 Eylül 2022 tarihinde leasing ile Efe Katı Atık Anonim şirketine satışı yapıldı mı?" soruyor... 

Bu detay çok önemli! İnanıyoruz ki; bu şok detay Bağımsız Yargımızın Cumhuriyet Savcılarının da gözünden kaçmamıştır!

Nasıl mı?

maltepe-008.jpg

maltepe1-009.jpgMaltepe belediyesi, Efe Atık şirketinin kazandığı bu iki ihaleye 1 Eylül 2022 tarihinde çıkıyor... İhale sözleşmelerinin birisi 22 Eylül'de diğeri 29 Eylül'de imzalanıyor... Efe Atık şirketinin sahibi görünen Sedat Toprak adlı kişi, Yusuf Melih Gazdağlı adlı kişiden İZMİR EGE TURİZM FİLO ARAÇ TEMİZLİK LOJİSTİK İNŞAAT SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'ni devir alıyor. Haziran 2022 ayında şirketin adını "EFE KATI ATIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ" şeklinde değiştiriyor. 

maltepe2-006.jpgmaltepe-teknik-005.jpg

Bu iki ihalede KİK tarafından iptal edilmeli! Eylül 2020'de kaldırılan bir uygulama "ÖZ MALI ŞARTI" nasıl oluyor da Maltepe belediyesi teknik şartnamesinde hala uygulanabiliyor? Suç değil mi?

Efe Atık şirketinin sahibi görünen Sedat Toprak'a soruyoruz; iki ay öncesinde adını değiştirdiğiniz şirketinize; ne zamanda Maltepe belediyesinin ihtiyacı olan 238 aracı satın aldınız da; üstüne üstlük "ÖZ MALI" kılıfına da uydurarak, bu ihaleleri kazanabildiniz? Yoksa size 06 Antika'cılar "müneccim macunu" mu yedirdiler? 

Bu püf noktalar çerçevesinde gazeteci Necmi'nin paylaşımında yer alan 13 Eylül tarihindeki leasing yöntemi ile 06 Antika şirketinin üzerindeki araçların Efe Atık şirketine aktarılıyor oluşları, işte bu yüzden çok önemli bir detay! 

Suç üstüne suç mu işlenmiş?

Sanırım yapılan bu işlemlerin TCK'da bir karşılığı vardır ve Savcılarımızın da gözünden kaçmamıştır! 

Türkçesi, gazeteci Necmi'nin paylaşımından çıkan sonuç; ortada fol yok yumurta yokken, Efe Atık şirketinin Maltepe belediyesinin 1 Eylül 2022 tarihli iki ihalesine katılıyor oluşu! 

1 Eylül'de çıkılan bu iki ihaleyi kazanan Efe Atık şirketi de ilk araç hamlesini 13 Eylül'de leasing yöntemi ile gerçekleştiriyor ve şirketin üzerine geçiriyor! Hesap kitap, tarihler ortada değil mi?

Ayrıca, Maltepe belediyesi nasıl oldu da bu kadar kısa süre öncesinde devir alınıp ihaleye katılan şirketin kiraya vereceği araçlarını yerinde görüp inceledi ve teknik şartnameye konulan araç özellikleri hakkında da kanaat oluşturabildi?

06 Antika şirketinin bünyesindeyken ve Maltepe belediyesinde bu araçlar çalışırken; ihale hizmet bitim süresine de daha 17 gün varken, nasıl oldu da 06 Antika şirketi leasing yoluyla bu araçları Efe Atık şirketi üzerine kaydırabildi?

Bağımsız Türk Yargısı ve Türk halkının aklıyla dalga mı geçiyorlar?

06 Antika şirketi, araçları 13 Eylül'den başlayan tarihlerde Efe Atık şirketinin üstüne kaydırmaya başladığına göre; bu 17 günlük hizmet süresinde Maltepe belediyesinde oluşan alacakları hangi şirket fatura etti? Efe Atık şirketi mi? 06 Antika şirketi mi? Ayrıca; Maltepe belediyesi bu araç kaydırma operasyonuna neden ve nasıl izin verebildi? Maltepe belediyesini yönetenler; 06 Antika şirketi araçlarının Efe Atık şirketi üzerine kaydırılmasına izin mi verdiler? O tarihlerde (17 Gün) başka şirketin üzerine geçen araçlar, bir şekilde önceki ihaleci 06 Antika şirketi tarafından çalıştırılıyormuş gibi mi gösterildi? 

Tekrar yineliyoruz; Efe Atık şirketine "ÖZ MALI" şartı konularak verilen bu ihalenin, kökünden iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz!

Peki, onlarca usulsüzlükler aleni yapılırken, Cumhur İttifakı'nın Meclis Üyeleri ve MHP, Ak Parti Maltepe ilçe başkanlıkları bunları görmüyorlar mı? Kamunun hakkını hukukunu korumaktan mı korkuyorlar? Yoksa Dünya Kupası maçlarından başlarını kaldıramıyorlar? O zaman, uzatın ayaklarınızı seyredin LCD TV'lerinizden Dünya Kupası maçlarını... Ne diyelim?

Maltepeli gazeteci Sezen Necmi, paylaşımında "Eğer bu şirkete satış yapıldıysa; Maltepe Belediyesi'ne ait olan akaryakıt deposundan araçlara akaryakıt verildi mi? Eğer verildiyse; kanunun hangi maddesi uygulanmıştır?" diye soruyor! Buyurunuz cenaze namazına...

Necmi, hizmet süreleri dolmadan ve kağıt üzerinde 30 Eylül'e kadar 06 Antika şirketi tarafından çalıştırılması gereken araçlar, 13 Eylül'de Efe Atık şirketi üzerine de kaydırıldıktan sonra; bu 17 gün zarfında Maltepe belediyesi akaryakıt istasyonundan akaryakıt aldı mı? diye soruyor... Ardından ekliyor: "Kanunun hangi maddesi uygulanmıştır?" Buyurunuz o zaman yanıt veriniz!

Sezen Necmi'nin paylaşımından anlaşılan iki memura daha hukuksuz işler yaptırılmış! 

İyi de her şey apaçık belgeleri ile ortada değil mi?

Ne diyordu CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Belediyecilik bizim işimizdir!"

Sadece Maltepe belediyesine bakmanız bile kafi! 

Belediyeciliğin envai çeşidini görebilirsiniz!

İşte Maltepeli gazeteci Sezen Necmi'nin sosyal medya Facebook hesabından yapmış olduğu o paylaşım: 

MALTEPE BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜRLÜĞÜNDE KAZAN KAYNAMAYA DEVAM EDİYOR

Maltepe Kamuoyu adına adrese teslim 450 milyonluk araç ihalesini soruyoruz;

17 gün nasıl akaryakıt verdiniz?

30 Eylül 2022 tarihine kadar 06 Antika Turizme Kayıtlı olup Maltepe belediyesi Ulaşım hizmetleri bünyesinde çalışmakta olan 60 araç 13 Eylül 2022 tarihinde leasing ile Efe Katı Atık Anonim şirketine satışı yapıldı mı?

Eğer bu şirkete satış yapıldıysa; Maltepe Belediyesi'ne ait olan akaryakıt deposundan araçlara akaryakıt verildi mi?

Eğer verildiyse; kanunun hangi maddesi uygulanmıştır?

Bu dosyaların riskli olduğunu düşünüp, kendilerine zimmet çıkmasından endişelenen ve itiraz edip imza atmayan üç memura baskı yapılarak mobing uygulandı mı?

23 Kasım 2022 tarihinde görevde olan iki memura Hukuk İşleri Müdürü ile birlikte Ulaşım Hizmetleri'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı toplantı yaptı mı?

Bu iki memura İmzalamadıkları hakediş dosyalarını imzalamaları karşılığında belli vaatlerde bulundular mı?

Not: Maltepe belediyesi haberlerimiz Sayıştay Denetçilerinin bulduğu şok ihale bulguları ile devam edecek...

Bizi izlemeye devam ediniz... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.