‘Liyakat’ dedi ihraç edildi

‘Liyakat’ dedi ihraç edildi

Uslu, bizzat Yücel'in görevlendirmesi dahilinde İl Tarım Komisyonu olarak çalıştıklarını ve raporları da Yücel'e ilettiklerini söyledi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na Açık Öğretim Fakültesi mezunu bir sosyolog olan Şevket Meriç'i getirmesini liyakat açısından eleştiren ve "Belediyede ziraat mühendisi yokmuş gibi Neptün Soyer'in filecisi tarımın başına getirildi" şeklinde açıklama yapan CHP İzmir eski Milletvekili adayı ve Yüksek Ziraat Mühendisi Hatice Zeybek Uslu, İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

YÜCEL'DEN ŞAŞIRTAN ADIM
Uslu, Yüksek Disiplin Kurulu'na itirazda bulunurken, bu süreçte şaşırtan bir gelişme de oldu. Deniz Yücel başkanlığındaki CHP İl Yönetimi, İl Tarım Komisyonu Başkanı olarak ilgili İl Başkan Yardımcısı'nın da katılımıyla partide ve ilçelerde onlarca toplantı yapan Uslu'nun yalan beyanda bulunup kendisini İl Tarım Komisyonu Başkanı olarak tanıttığı iddiasında bulundu. Disiplin Kurulu toplantısına savunma yapmaya gidemediğini belirten Uslu, bu gelişmeyi öğrenince şok yaşadı. Uslu, bizzat Yücel'in görevlendirmesi dahilinde İl Tarım Komisyonu olarak çalıştıklarını ve raporları da Yücel'e ilettiklerini söyledi.



Şevket Meriç Neptün Soyer



Hatice Zeybek Uslu

"40 ÜYEYE DE SORABİLİRLER"
Gösterdiği tepkide haklı olduğunu ifade eden Uslu, "İl Tarım Komisyonu'nu oluşturdum. Sektöründe temsiliyeti olan yaklaşık 40 kadar kişi ile grubu topladım. Bu grubun oy birliği ile CHP Tarım Komisyonu Başkanı seçildim. Grubumuzda üniversiteden emekli olmuş Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Prof.Dr.Tayfun Özkaya, Prof. Dr. Nazimi Açıkgöz, pazaryerlerinde/ hallerde müfredata çok hakim olan ziraat mühendisi Okay Serçinoğlu gibi uzman yaklaşık 40 kişilik bir grupla yola çıktık. İnanmayan bu 40 üyeyi arayıp tek tek sorabilir" diye konuştu.

"LAKABI 'FİLECİ'YE ÇIKMIŞ"
Daha önce Yeni Asır'a konuşan Hatice Zeybek Uslu, Şevket Meriç'in Seferihisar'da Neptün Soyer'in hizmetinde çalıştığını iddia etmişti. Uslu, "Lakabı da 'fileciye' çıkmıştı. İzmir salak değil. Biz de salak değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

Okay Serçinoğlu

'HUKUKÇU İL BAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR'
CHP İl Tarım Komisyonu Üyesi ziraat mühendisi Okay Serçinoğlu, Hatice Zeybek Uslu'nun CHP'den ihraç edilmesinin ardından sosyal medyada bir mesaj paylaştı. Serçinoğlu, "Komisyon raporumuz İl Başkanı Yücel'e sunulmuştur. Hal böyle iken İl Başkanı'nın hukukçu kimliğine hiç yakışmayacak şekilde yalan beyan ile Hatice Zeybek Uslu'nun komisyon başkanı olmadığını ileri sürmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. CHP İl Yönetimi tüm ipleri Belediye Başkanı'na teslim etmiştir. Büyükşehir Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığı, rant odaklı projelerin odağı haline getirilmiştir" dedi.

ERHAN GÜLENÇ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.