Ligler tescil edilmeyebilir

Ligler tescil edilmeyebilir

VAR hakemi Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan’ın iddiaları Türkiye’nin gündemine oturdu, eski hakemlerden flaş yorumlar geldi. Birçok ünlü spor yazarı ve eski ünlü hakemler savcıları göreve çağırırken, sosyal medya dün bu haberle çalkalandı.

A+A-

VAR Hakemi Hakan Ceylan'ın kendisini eski MHK Başkanı Lale Orta ile aldattığı iddiasıyla boşanma davası açan İzmirli Leyla Ceylan'ın, Türk futbolunda bomba etkisi yaratacak iddialarıyla ilgili haberimiz futbol camiasında dünyasında büyük etki yarattı.

'TARİH VE SAAT İNCELENMELİ'

Birçok ünlü spor yazarı ve eski ünlü hakemler savcıları göreve çağırırken, genç kadının avukatı Didem Özkardeş ise savcıların çağırmaları durumunda ifade vererek bilgi paylaşımında bulunacaklarını belirtti. Didem Özkardeş "FIFA'ya verilen sağlık rap orlarının alındığı tarih ve saatte, bu üç hakemin cep telefonlarının baz istasyonlarından HTS kayıtları incelenmeye alınırsa tüm gerçekler ortaya çıkacaktır" dedi.

'İTİRAZ HALİNDE TESCİL OLMAZ'

Eski Milli Hakem ve Aspor yorumcusu Erman Toroğlu ise, hakem Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan'ın iddiaları ile ilgili cumhuriyet savcılarının bir saniye bile durmamasının gerektiğini belirtirken, "Çok tehlikeli bir durum. Bir kulüp itiraz ederse, bu adı geçen hakemlerle ilgili şikayette bulunurlarsa lig sonunda tescil bile yapılamaz. Fedarasyon Başkanı ve yönetimi acilen bu konunun üzerine gitmelidir" diye konuştu.

'O HAKEMLERE MAÇ VERİLMEMELİ'

Yine eski Hakem ve Sabah Gazetesi yazarı ve TFF Daimi Genel Kurul üyesi olan Ahmet Çakar ise genç kadının iddialarının çok vahim olduğunu ve adı geçen hakemlerin açığa alınması gerektiğini dile getirdi. Sabah spor yazarı Levent Tüzemen ise, 'Yeni Asır büyük bir gazetecilik başarısı göstermiş ve buz dağının görünmeyen yüzünü deşifre etmiştir. Kimsenin özel yaşantısı ile ilgili yorum yapmam, ancak TFF ismi geçen hakemlerle bir araya gelip konuyu enine boyuna inceleme yapana kadar hakemlere maç vermemeli. Sahte rapor iddiası başlı başına büyük bir skandaldır. Yenilir yutulur bir iddia değil. Fedarasyon yetkililerinin FIFA'ya kadar uzanan skandalın boyutunu ve tüm gerçekleri gün yüzüne çıkarması gerekmektedir" dedi.

TOROĞLU: LİGLER TEHLİKEYE GİRER

Erman Toroğlu, Leyla Ceylan'ın, eşi ve iki hakem arkadaşının FIFA'ya verilen sağlık raporlarının tarihi geciktiği için, eski tarihli sahte rapor alındığını öne sürmesiyle ilgili iddiasının sonuna kadar gidilmesi gerektiğini belirtti. Toroğlu, "Kadınların intikamı acı olur. Bu iddialar tam bir rezalet. FIFA konusu en tehlikeli boyutu. Sezon sonunda ligden düşen bir takım VAR hakemi olarak maçını yöneten bu hakemlerden birkaçına itiraz etse veya dava açsa, liglerin tescili bile yapılamaz. Tam bir kaos ortamı olur. İddiaların üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Savcılar bu iddialar karşısında göreve gelmeyecek de ne zaman gelecek? Federasyon derhal adı geçen hakemlerle ilgili soruşturma ve inceleme başlatmalı ve bu hakemlere bu süre içinde el çektirilmeli" dedi.

ÇAKAR: HAKEM ÇETESİNİN KOD ADI TOSUNCUKLAR

Eski hakem Ahmet Çakar ise tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. Çakar, "İzmir'den eski bir hakem arkadaşım aradı. Gerek Ali Koç gerekse VAR hakemi Hakan Ceylan'ın eşi Leyla Ceylan'ın bahsettikleri "İZMİR HAKEM ÇETESİNİN", gizli yazışma ve telefon konuşmalarında kod adı "TOSUNCUKLAR" imiş..." diye tweet attı. Çakar "TFF Daimi Genel Kurul üyesi olarak TFF'ye ihtaren bildiriyorum. VAR hakemi Hakan Ceylan'ın eşinin iddiaları vahim olup, başta Hakan Ceylan, Alper Ulusoy ve bazı VAR hakemlerinin sahte sağlık raporu ile maçlara çıktıkları bahisle hepsinin açığa alınmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

TÜZEMEN: BUZDAĞININ ARKASINI YENİ ASIR DEŞİFRE ETTİ

Ünlü yorumcu ve gazeteci Levent Tüzemen, Leyla Ceylan'ın, eşi Hakan Ceylan ve iki hakem arkadaşının FIFA'ya eski tarihli sahte rapor sunduklarını öne sürmesi iddialarının yenilir yutulur iddialar olmadığını belirtti. Tüzemen, "Yeni Asır hakem camiasında hep konuşulan ve kafa karıştıran iddialarla ilgili buzdağının görünmeyen yüzünü Leyla Ceylan'ın iddiaları ile gün yüzüne çıkardı. TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu bu iddialarla ilgili acil toplantı yapıp, bu hakemler ve bomba iddialarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatması gerekiyor. Kişilerin özel yaşantısı beni ilgilendirmediği gibi yorum da yapmam. Ama bu iddialar hakem camiası, futbol dünyası ve FIFA'ya verilen raporlara kadar uzanınca bu konunun enine boyuna soruşturulması ve üstünü gidilmesi gerekiyor. Sorumlular ve yetkililerin bu iddiaların üzerine gideceğini ümit ediyorum" diye konuştu.

FATİH ŞENDİL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.