Kuşadası’nda yaşlılara huzur yok!

Kuşadası’nda yaşlılara huzur yok!

Aydın Kuşadası’nın CHP’li Belediye Başkanı Ömer Günel, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan huzurevinin yenisini yapmayınca yaşlılar ortada kaldı.

A+A-

Aydın Kuşadası’nın CHP’li Belediye Başkanı Ömer Günel, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan huzurevinin yenisini yapmayınca yaşlılar ortada kaldı. Ömer Günel “Yaşlılar baş tacımız” diyerek yapılacağının sözünü verdiği huzurevini yatırım programına alınmazken, barınacak yerleri olmayan yaşlılar ise çevre ilçelerdeki huzurevlerine gönderildi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belediye işçilerinin maaşlarını ödemeyip yılbaşı öncesi partililerine eğlence düzenleyen, çalıştay adı altında heykellere belediyenin kasasından para akıtan CHP'li Belediye Başkanı Ömer Günel, sosyal belediyecilikte de sınıfta kaldı. Kuşadası Belediyesi'ne bağlı ARYA A.Ş. tarafından işletilen huzurevi Ege Denizi'nde meydana gelen 6.9'luk depremin ardından hasar görmüştü. Barınacak yer sorunu nedeniyle 18 huzurevi sakini ailelerinin yanlarına yerleşirken 10 yaşlı vatandaş ise geçici olarak Kuyadası Öğretmen evinde misafir edilmişti.

YATIRIM PROGRAMINDA YOK
CHP'li Başkan Günel, "Yaşlılar bizim baş tacımız" diyerek Davutlar'a yeni huzurevi yapılacağının sözünü vermişti. Aradan geçen 1 yıllık süre içinde hasarlı Huzurevi Binası kaderine terk edilirken, CHP'li Başkan Günel ise Davutlar'da yapılacağı sözünü verdiği yeni tesis için tek bir adım atmadı. Başkan Günel'in yapacağını söylediği ancak adresi ve projesi konusunda tek bir açıklama yapmadığı Davutlar'daki Huzurevi yatırımı Kuşadası Belediyesi'nin 2022 yılı yatırım programında da kendisine yer bulamadı.

Huzurevi personelide farklı birimlerde görevlendirilerek Kuşadası Belediyesi'nin yaşlılara yönelik huzurevi faaliyete son buldu. Barınacak yer olmadığı için bir süre Kuşadası'ndaki öğretmen evinde misafir edilen, daha sonra kendilerine Selçuk Belediyesi'nce tahsis edilen bir binada bir süre barınıp ardından Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine bağlık Söke, Selçuk ve Kepez'deki huzur evlerine yerleştirilen yaşlı vatandaşlar göçebe hayatlarının sona ererek Kuşadası'nda huzur bulacakları yeni binanın yapılmasını dört gözle bekliyorlar.

 

'BERBAT HALE GELMİŞTİ'
Kuşadası Belediyesi'nin hasarlı olduğu gerekçesiyle huzurevini boşalttırmasının ardından göçebe hayatı yaşamaya başlayan huzur evi sakinlerinden 80 yaşındaki Mahmut Erkal Okar, yaşadıklarını "zulüm" sözüyle tanımladı. Kuşadası Huzurevi'nin son dönemlerde burada yaşayanlar için çilehaneye dönüştüğünü belirten emekli bir kamu görevlisi ise yönetimi CİMER'e şikayet ettiğini söyledi. Kuşadası Belediyesi'nin huzurevini tahliye ettirmek için her yola başvurduğunu dile getiren Okar, "Belediye huzurevinin işletmesini kendi şirketi Arya'ya devrettikten sonra berbat bir hale geldi. Şirket huzurevini işletemediği için zarar etmeye başlayınca masraflardan kısma yoluna gitti. Tesiste sıcak su dahil hiçbir şeyden faydalanamaz olduk. Yemekleri kötü olduğu için günlerce aç kaldım. Binayı hasarlı diye boşalttırıp bir akşamüzeri düzmece bir senaryo ile bizleri çıkardılar. Depreme dayanıksız dedikleri binanın duvarını balyozla kıramadılar. Demirlerinde oksikletme bile olmayan bina şu an sapasağlam ayakta duruyor" dedi.

HUZUREVİ ÖNERGESİ VERECEKLER
Akıbeti konusunda hiçbir bilgi olmayan huzurevi için AK Partili Kuşadası Belediye Meclisi Üyeleri, önerge verecek. AK Parti Kuşadası Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, "Huzurevi sakinlerimiz büyük bir zulme maruz kaldı. Sosyal belediyecilikte sınıfta kalan Kuşadası Belediyesi halen yaşlılara barınacakları bir yer tahsis edemiyor. Bu konuda Kuşadası Belediye Meclisi'ne sözlü ve yazılı soru önergeleri vereceğiz. Başkan Ömer Günel'den huzurevi konusuna açıklık getirmesini isteyeceğiz" dedi.

'RESMEN SÜRGÜN EDİLDİK'
Çanakkale Kepez Huzurevi'nde kendisine barınacak bir yer bulduğunu, Kuşadası Huzurevi'nin durumu hakkında belediye yetkililerinin kendisine hiçbir bilgi verilmediğini ifade eden 80 yaşındaki Mahmut Okar, "Huzurevinde 44 kişi kalıyorduk. Bizi apar topar öğretmenevine götürdüler. Bu arada yakını olanları arayıp, gelip büyüklerini almalarını istemişler. Kimseden doğru düzgün bir cevap ve yardım eli uzanmadı. Yaşlılar çevre illere ve ilçelere gönderildi. Ben de Çanakkale'ye adeta sürgün edildim. Meğer niyetleri bizi başlarından atmakmış" diye konuştu.

MURAT ŞENBAKLAVACI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.