Kuşadası belediyesinin turizm fuarları ihaleleri bahane, teknik şartnameleri şahane mi?

Kuşadası belediyesinin turizm fuarları ihaleleri bahane, teknik şartnameleri şahane mi?

Kuşadası belediyesi başkanlık makamının çıktığı Hollanda Utrech fuarında başkan Ömer Günel'in Hollanda'yı VİP turlayacağı, gezeceği

A+A-

KUŞADASI HOLLANDA'DA TANITILIYOR

Kuşadası, dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan Utrecht Turizm Fuarı’nda yerini aldı. Fuar, 16 Ocak'a kadar devam edecek.

12 Ocak 2023   

KUŞADASI HOLLANDA'DA TANITILIYOR

Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarı ziyaretçilere 52’nci kez kapılarını açtı. Fuarda Kuşadası Belediyesi öncülüğünde açılan stantda kentin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına başlandı. 

Kuşadası Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu ile Atıl Ulaş Bengi’nin katıldığı fuarın sadece turizm profesyonellerine açık olan ilk gününde Kuşadası standında görsel ve yazılı materyaller büyük ilgi gördü.

Fuar, 16 Ocak tarihine kadar devam edecek. Vakantiebeurs Turizm Fuarını binlerce kişinin ziyaret etmesi tahmin ediliyor. KAYNAK:İHA

İşte fuarın ihale belgesi: 

hahhababa.jpg

Kuşadası belediyesi tıpkı Kuşadası Lions Kulüp Başkanı ve BY şirketinin sahibi Berna Yılmaz'da olduğu gibi; bu ihale içinde yükleniciye hazırlık için 5 gün süre tanımış!

İhaleyi kazanan Mira şirketi, ihale teknik şartnamasine göre Kuşadası belediyesinin taleplerini 5 gün içinde hazırlayıp, Hollanda'nın Utrecht kentine BİR GÜN ÖNCESİNDE uçmak durumunda! Başka bir deyişle; Mira şirketi 4 günde 1500'erden Hollandaca ve İngilizce dergi hazırlayacak, 2 bin adette Kuşadası belediyesinin istediği şekilde anahtarlık hazırlayacak!
Ne güzel değil mi?
İhaleyi alan Mira şirketi, Kuşadası belediyesi ihaleye çıktığı gün bile (Sözleşme imzalanmadan) dergi, özel anahtarlık işlerini yapmaya kalkışsa, 8 günde yetiştirebilir mi?
Böylesine kurgulu bir ihale düzeniğini devletin yetkilileri ve kurumları görmüyor mu?
Hayatın olağan akışına uygun mudur Kuşadası belediyesinin yurtdışı fuar organizasyon ihaleleri? 
Kamunun parası yurtdışı fuarlarda su gibi harcanırken; Kuşadası'nda yabancı turist patlaması mı yaşanmıştır? 
İşte ihalenin teknik şartnamasi: (Yükleniciye adeta personelimizi açta-açıkta bırakma deniliyor.)utrecht-fuari-teknik-sartname001-1.pngutrecht-fuari-teknik-sartname001-2.png

Teknik şartnameden de anlaşılacağı gibi; yüklenici Mira şirketi, Kuşdası belediyesinin 7 kişilik heyetini Hollanda'nın Utrecht kentine götürecek ve açta-açıkta bırakmayacak!
Yoksa hali harap!
İhale teknik şartnamesine göre; yüklenici Mira şirketinden stand kurması istenilmiyor, küçük bir tane led tv isteniliyor... O da zaten fotoğrafta görülüyor... 
Gerisi yeme içme, 5 yıldızlı otellerde konaklama, VİP şehiriçi transferler...
Peki, kokartlı rehber bir yana; böylesi bir fuar için yarım düzine Kuşadası belediyesi personeli neden Hollanda'ya gönderilir?
Yurtdışı fuarlarına gönderilen personeller neye göre tespit ediliyor?
Kim ve nasıl bu personeli belirliyor? 
Personel maaşlarını ödeyemeyeceksiniz... Belediyeyi gırtlağına kadar borca sokacaksınız... Ondan sonra da düzine düzine personelinizi o yurtdışı fuar senin bu yurtdışı fuar benim diye diye kamunun milyonlarca parasını savuracaksınız...
Lafa geldi mi de hak, hukuk, adalet deyip, utanmadan, sıkılmadan tasarruf tedbirleri uyguladığınızdan söz edeceksiniz! (Genel)

Sonuç İlanı
SONUÇ İLANIORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIRKUŞADASI BELEDİYESİ BAŞKANLIK MAKAMI
İhale kayıt numarası    :    2024/63658
1- İhalenin
a) Tarihi    :    12.02.2024
b) Türü    :    Hizmet alımı
c) Usulü    :    Açık
d) Yaklaşık Maliyeti    :    1.798.866,67 TRY
2- İhale konusu hizmetin
a) Adı    :    ITB BERLİM TURİZM FUARI ORGANİZASYONU
b) Yapılacağı yer    :    Berlin - ALMANYA
c) Süresi    :    05.03.2024 - 07.03.2024

Peki, Kuşadası Lions Kulübü Başkanı ve BY şirketinin sahibi Berna Yılmaz, Almanya-Berlin turizm fuarına Kuşadası belediyesinden kaç kişiyi götürdü? 
Bu turizm fuarına ilişkin neden Kuşadası belediyesi web sitesinde ve medyada haber yok? Yoksa Berna Yıılmaz, fuara Kuuşadası belediyesini yetiştiremedi mi? 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.