Kuşadası belediyesinde mıcır ihalelerinden sonra şimdi de yurtdışı fuar ihaleleri!

Kuşadası belediyesinde mıcır ihalelerinden sonra şimdi de yurtdışı fuar ihaleleri!

Önceki dönem "naylon" mıcır ihalelerinden operasyon geçiren Kuşadası belediyesi, bu dönem de yurtdışı fuar ihalelerini alan BY şirketinin sahibi Lions Kulüp Başkanı Berna Yılmaz yüzünden yeniden sıkıntıya düşecek gibi görünüyor!

A+A-

Bilindiği üzere; Sancaktepe belediyesi, 31 Mart seçimlerinin ardından Ak Parti'den CHP'ye geçmişti... Ayrıca CHP'liler, 1 milyon nüfuslu Sancaktepe belediyesinin 2 milyara yakın borçları içinde ortalığı velvereye vermişlerdi...

Peki, CHP'liler yıllardır kendi partililerin belediye başkanları tarafından yönetilen Kuşadası belediyesinin borçları için neden ortalığı ayağa kaldırmıyorlar? 
CHP'yi yönetenler, 150 Bin nüfuslu Kuşadası belediyesinin ne kadar borcunun olduğunu bilmiyorlar mı?
Biliyorlarsa; o zaman karşılaştırsınlar Sancaktepe ile Kuşadası'nı boylarını poslarını bir görelim!
Sizler de bu kafalar olduğu sürece; önümüzdeki seçimlerde 1994'ten beter olmazsanız; buyurun cenaze namazına!
Kaldı ki Kuşadası belediyesi bugün borç içinde yüzüyorsa; önceki dönem Kuşadası'nı Saylonlular mı yönetmişti?
Şimdinin değişimci geçinenleri, sizler değil misiniz Ömer Günel'in yeniden aday yapılması için önünde kırk bin takla atan???!!!
Temsil, Seyit Torun adlı unsur, niye bu aralar Kuşadası'na gelmiyor? 
Gelse ya... Engin derin yerel yöneticilik bilgilerini paylaşsa ya... 
Bak borç içinde yüzüyormuş Kuşadası belediyesi...
Ayranı yok içmeye misali...
Şimdi yeniden gelelim Kuşadası Lions Kulübü başkanı Berna Yılmaz'ın BY şirketi ile Kuşadası belediyesinde kazandığı yurtdışı fuar organizasyonları ihalelerine...

bytur2-001.jpg

Kuşadası Lions Kulübü Başkanı Berna Yılmaz'ın BY adlı şirketinin ihale belgesinde yazan adresi; Hacıfeyzullah Mah. Sabri mumcu Cad. No: 11 Kuşadası/Aydın.

whatsapp-gorsel-2024-05-09-saat-14-04.jpg

İhale belgesinde yazan adrese göre BY şirketi Ortak Apartmanında bulunması gerekiyor!.. 
Apartmanın altındaki dükkanlarda ve apartmanın diğer katlarında BY şirketine ait en ufak bir tabela bulunmuyor!
Bilemiyoruz ama; Kuşadası Lions Kulüp Başkanı Berna Yılmaz, BY şirketi belki de sadece Kuşadası belediyesinin yurtdışı fuar ihalelerine katılıyordur; bu yüzden de şirketinin tabeladan görünmesini istemiyor olabilir!
Önceki ihale girişimcisi Berna Yılmaz haberlerimiz Kuşadası gündemine otururken, okurlarımızdan da çarpıcı detaylar yağmur gibi gelmeye başladı...
Kuşadası belediye başkanı Ömer Günel'in tıpkı Levent Köylü, Fahri Günaydın gibi ekibinden olduğu belirtilen eski futbolcu Ertan Sözmener'in de Berna Yılmaz'a ait BY şirketinin gizli ortağı olabileceği Kuşadası kaynaklarınca iddia ediliyor!
Kaynaklar, Sözmener'in Başkan Ömer Günel'in kemik ekibinden olduğunu belirten Kuşadası kaynakları, BY şirketi ile  aldığı bu yurtdışı fuar organizasyon ihalelerinde Sözmener'in de Berna Yılmaz'a destek olabileceğini savundular!

Bu ihale hayatın olağan akışına uygun mu?

bytur1-001.jpg

Bu ihale organize kurgulanmamışsa; ihaleye fesat karıştırılmamışsa; Berna Yılmaz, 5 günde 8 kişilik Kuşadası belediyesi heyetine nasıl Almanya-Berlin, Polonya-Varşova, ABD-Miami vizeleri alabildi? Vizeyi de geçtik; Berna Yılmaz, yurtdışı fuarlarına götüreceği bu 8 kişilik Kuşadası heyetinin uçak biletlerini, ihale sözleşmesine imza koymadan önce mi ya da koyduktan sonra mı satın almıştır?
Arkadaş, manav dükkanından yarım kilo biber, 1 Kg domates almıyoruz... Yurtdışında fuarlarda Kuşadası'nı temsil edecek, tanıtımını yapacak 8 kişilik bir heyettin vize işlemleri ve uçak biletlerinin alınmasından söz ediyoruz... Peki, bu koca ülkede 24 saat içinde 8 kişiye Almanya vizesi, uçak bileti alabilecek turizm acentası var mıdır?
Vardır diyen varsa, çıksın da alnı karışlansın!  

Teknik şartnamede istenilen materyalleri, Berna Yılmaz 1 günde mi hazırladı?

Devletin aklıyla dalga mı geçiyorlar? Bu ihaleye fesat mı karıştırıldı?

Bu nasıl bir özgüven ve tezgahtır ki; 3 tane yurtdışı fuar organizasyonuna çıkacaksınız; 02 Mart 2023 günü sözleşmeyi imzalayacaksınız; hizmet süresi de 3 Mart 2023 günü başlatacaksınız, ihalenin hizmet süresini de ABD Miami fuarının 1 gün sonrasında bitireceksiniz!

Bakın, aşağıdaki belgeler, Kuşadası belediyesinin Mart 2023 ayında katılacağı 3 adet yurtdışı turizm fuarına ait ihale teknik şartnamesi...  

fuarlar-teknik-sartname20012023151417-1-001.jpgfuarlar-teknik-sartname20012023151417-2-001.jpg

Binlerce 2-3 dilde dergi hazırlayacaksınız... Binlerce anahtarlık hazırlayacaksınız... Ve bunları ihale sözleşmesine imza koyduğunuz 2 Mart 2023 günü ile hizmet süresinin başladığı 3 Mart 2023 tarihleri (BİR GÜNDE) arasında hazır edeceksiniz!

Böylesine istenilen özel dergi ve anahtarlıkları Berna Yılmaz 1 günde hazırlayıp, uçağın kargosuna vermişse; ne diye Yapay Zeka lafları dolaşıyor piyasalarda? 
Doğrusu, Berna Yılmaz'ın bu hızına Yapay Zeka yetişebilir mi?
Kesin yarı yolda kalır, takır takır başlar sigortaları atmaya!
Gerçekten de inanılacak gibi değil!
Berna Yılmaz'a soruyoruz; bu belgeler ve haberde geçenler başka bir belediye ve başka bir şirket olmuş olsa... Ve siz bu haberimizi okuduktan sonra; hangi düşüncelere dalardınız?
Temsil, "bu ihaleye fesat karıştırmışlar" der miydiniz, demez miydiniz?
"İhaleyi organize kurgulayıp, adrese teslim vermişler!" der miydiniz, demez miydiniz?
"Fuara götürülen tanıtım materyalleri, dergiler belediye tarafından çoktan hazırlatılmıştı ve depodan alınıp uçağa yüklendi" der miydiniz, demez miydiniz?

Sıra sıra detaylarla devam edeceğiz... 
BY şirketinden açıklama bekliyoruz...

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.