Kuşadası belediyesi önceki başkanı Kayalı da Van'ın Başkale ilçesine taşınan şirketin feshinden 2 gün önce 30 milyonluk ihale vermiş!

Kuşadası belediyesi önceki başkanı Kayalı da Van'ın Başkale ilçesine taşınan şirketin feshinden 2 gün önce 30 milyonluk ihale vermiş!

CHP'li belediye ve başkanlarının eskisinin yenisinin "TIKIR TIKIR ÇALIŞTIKLARI" bir bir ortaya çıkıyor!

A+A-

Cumhuriyet tarihinde eşine benzerine rastlamayacağınız haber serimizin şu dakika durağı Kuşadası belediyesi! Kuşadası belediyesi önceki belediye başkanı Özer Kayalı da tıpkı Aydın BŞB gibi tüzel kişiliği 2 gün sonra sonlanacak olan Somalı Nuri'nin Karaköse şirketine neredeyse 30 milyonluk "Personel Hizmet Alımı" ihalesi vermiş: 29 MİLYON 397 BİN 446 LİRA 20 KURUŞ.

"Tüzel kişiliğini yitiren bir şirket, Aydın BŞB'ye nasıl oldu da 100 milyonluk hizmet üretebildi?" https://telegramhaber.com/tuzel-kisiligini-yitiren-bir-sirket-aydin-bsbye-nasil-oldu-da-100-milyonluk-hizmet-ur-28388h.htm başlıklı haberimizde; Çineli Dr. Altuğ Karaköse'nin kurduğu ve devir ettiği gün aldığı ihaleleri esiresinden ipliğine kadar yazmaya çalışmıştık...

Haberimizde Çineli Dr. Altuğ Karaköse Bey'in çok yaman bir kişilik olduğunun altını da çizerken, "Bu nasıl bir teşkilat arkadaş" diye sormayı da ihmal etmemiştik!

Anadolu insanı, "yiğidi öldür ama hakkını yeme" der... Karaköse şirketini devir alan Somalı Nuri Sertan Demirçelik, gerçek olan şu ki; aldığı 4 ihale ile şirket kurucusu Dr. Altuğ Karaköse'nin pabucunu çoktan dama atmış oldu! Şirket kurucusu ve devircisi Altuğ Karaköse'nin malumunuz akademik kariyeri Dr.'luk... Şirketi devir alan ve aldığı gün ihale toplamaya başlayan şahısta Somalı Nuri Sertan Demirçelik... Peki, Somalı Nuri'nin akademik kariyeri nedir? Dr. Altuğ Karaköse'nin tıp fakültesinden hocası mıdır? Somalı Nuri'nin sıfatı Doç. Dr. mu, Prof. Dr. mu? Dr. Altuğ Karaköse ile Somalı Nuri'nin arasında sıkı bir dostluk olmasa, tam da Aydın BŞB'nin milyon milyon ihalelere çıktığı gün insan şirketini "BEDAVADAN" devir eder mi?

Acelemiz yok! Onlarca ihbarlar zaten yağmaya başladı! Bu teşkilatın inciğini cinciğini çıkarmakta mesleğimiz adına bir onurdur ve bu olup bitenlere sessiz kalanlara da yuh olsun diyoruz!

Kamunun milyonlarca lirası nasıl oluyor da Aydın'dan Van'ın Başkale ilçesinde gösterilen bir adrese taşınabiliniyor? Var mı böylesine bir hokkabazlık düzeni? Dr. Altuğ Karaköse ve Somalı Nuri, bu işlerin neresinde? Beyler... Kamunun 130 milyonundan söz ediyoruz... Somalı Nuri'nin peynir ekmek gibi ihaleleri topladığı günlerde dolar 3.60 TL ile gazetelere "zirve yaptı" başlıkları ile manşet olmuştu... 36 milyonluk dolardan söz ediyoruz... Bugün ki dolar kurundan ihalelerde dönen rakamı hesaplarsanız; 576 Milyondan söz ediyoruz beyler... Somalı Nuri, hayatında 10 bin TL'yi cebinde bir arada görmüş müdür? Somalı Nuri, piyon ya da kurban değilse bu teşkilatta, Hipokrat Yemini etmiş şahıs da çıkar ortaya dönen dolapları bir bir açıklar!

Gelelim şimdi Somalı Nuri'nin Kuşadası belediyesi ihale dümenine...

Kuşadası belediyesi, Özer Kayalı'nın başkan olduğu dönemde "Personel Hizmet Alımı" ihalesine çıkıyor...   

Yaklaşık maliyeti 26 milyon... İhale için doküman alan ve EKAP üzerinden indiren şirket sayısı 12. Bu doküman alan 12 şirket arasından hepi topu 2 şirket teklif veriyor... İhaleye çıkış tarihi 5 Aralık 2016... Ne hikmetse 26 milyonluk ihaleye TEK GEÇERLİ teklifi Dr. Altuğ Karaköse'nin Somalı Nuri'ye devir ettiği Karaköse şirketi veriyor ve ihaleyi Karaköse şirketi 24 Milyon 913 Bin 090 Lira 95 Kuruşa kazanıyor!  

Somalı Nuri'yi elektronik ortamda aradık taradık ama izine rastlayamadık! Her halde Karaköse şirketini bedavadan Somalı Nuri'ye devir eden Hipokrat Yemini etmiş olan zat, Somalı Nuri'nin okur-yazar mı, ilkokul diploması var mı yok mu vb. gibi detaylarını açıklayacaktır diye düşünüyoruz!

Gelelim şimdi Kayalı döneminde Somalı Nuri'nin Kuşadası belediyesinden kazandığı 30 milyonluk ihaleye...

Bir önceki haberimizde Somalı Nuri'nin Aydın BŞB'deki 98.2 milyonluk ihale başarısını yazmış, ihaleleri kazandıktan sonra da Somalı Nuri'nin Dr. Altuğ Karaköse Bey'den bedavadan devir aldığı Karaköse şirketini karda kışta yılın 6 ayı yolları kapalı olan Van'ın Başkale ilçesinde tuttuğu dükkana taşıdığı belirtmiştik...

Nasıl bir denk gelişse ya da zamanlama ise; Somalı Nuri'nin Karaköse şirketi "RESEN FESİH SÜRECİNE" gireceğine iki gün kala Kuşadası belediyesi ile 30 milyonluk ihalenin sözleşmesine İMZA koyuyor! Dr. Bey'e sormak lazım, Somalı Nuri ile beraber mi Kuşadası belediyesine gidip sözleşmeye imza koydunuz? Sözleşme imza törenini yoksa elektronik ortamda mı gerçekleşti? Neredeyse 3 milyon dolarlık bir icraattan söz ediyoruz beyler... Bugün ki dolar kurundan çarpıldığında 130 milyon TL'ye tekamül ediyor! 

Şimdi dönemim Kuşadası belediye başkanı Özer Kayalı'ya soruyoruz... Sizin bu ihaleden haberiniz var mı? Somalı Nuri'yi tanıyor musunuz? Çay-kahve içmişliğiniz var mı? Somalı Nuri'nin boyunun kaç santim olduğunu hatırlıyor musunuz? Bu Somalı Nuri, Karaköse şirketi Ticaret Sicili Gazetesi verilerine göre; 22 Şubat 2017 tarihinde FESİH DURUMUNA düşüyor! Kuşadası belediyesi, 2 gün sonra FESİH DURUMUNA düşecek olan bu Somalı Nuri'nin Karaköse şirketiyle nasıl sözleşme imzalamıştır? Özer Kayalı, Karaköse şirketini Çine'de kuran Dr. Altuğ Karaköse'yi tanıyor mu? Arkadaşlar mı? Somalı Nuri, bu 30 milyonluk Personel Hizmeti ihalesinde kaç tane tedarik ettiği (Taşeron işçi) personeli Kuşadası belediyesinde çalışmalarını sağlamıştır? Somalı Nuri, bu 30 milyonluk ihale parasını Kuşadası belediyesinden nasıl tahsil etmiştir? Kuşadası belediyesi, bu ihaleye ilişkin arşivinde bulunan belgeler ışığında, sözleşmeye imza koyanları, 30 milyonu ödeyenleri açıklamayı düşünüyor mu? Somalı Nuri'nin Kuşadası belediyesinden kazandığı bu 30 milyonluk ihaleden; Karaköse şirketinin kurucusu Dr. Altuğ Karaköse'ye de bir pay düşmüş müdür? Somalı Nuri, hizmet ihalesi süresi dahilinde ( 01.03.2017 - 30.09.2019 Tarihleri arasında) Özer Kayalı'nın makamına çıkıp, kaç defa "Başkanım, park bahçe işlerine şu kadar, fen işlerine bu kadar personel saldım" vb. gibisinden bilgilendirmelerde bulunmuş mudur? 

İnanın bunları yazarken bile insanın içi sızlıyor! Sayın Öztrak, bu nasıl bir "Belediyecilik bizim işimizdir" vakasıdır? 

Yanlış anlaşılmasın, bu olup bitenler hakkında da Y-CHP'deki tepe yöneticilerinin kıllarını kıpırdatacaklarını dahi düşünmüyor, ihtimal bile vermiyoruz!

Neden mi?

Günde 3 öğün "HAK", "HUKUK", "ADALET", "YETİM HAKKI" masallarını bizler mi söylüyoruz! 

Bakalım dönemim Kuşadası ve mevcut belediye başkanlarından bir "TIK" çıkacak mı? 

İşte Somalı Nuri'nin Özer Kayalı döneminde Kuşadası belediyesinden aldığı ihalenin belgesi: 

SONUÇ İLANI
PERSONEL HİZMETİ ALINACAKTIR
KUŞADASI BELEDİYESİ BAŞKANLIK MAKAMI

İhale kayıt numarası    :    2016/449284
1- İhalenin
a) Tarihi    :    05.12.2016
b) Türü    :    Hizmet alımı
c) Usulü    :    Açık
d) Yaklaşık Maliyeti    :    26.110.838,82 TRY
2- İhale konusu hizmetin
a) Adı    :    PERSONEL HİZMET ALIMI
b) Yapılacağı yer    :    Kuşadası İlçesi
c) Süresi    :    01.01.2017 - 30.09.2019
3- Teklifler
a) Doküman Satın Alan Sayısı    :    12
b) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    12
c) Toplam Teklif Sayısı    :    2
d) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    1
e) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmamıştır
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    20.02.2017
b) Bedeli    :    24.913.090,95 TRY
c) Süresi    :    01.03.2017 - 30.09.2019
d) Yüklenici    :    KARAKÖSE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Not: Somalı Nuri ve Dr. Altuğ Karaköse'nin kurduğu Karaköse şirketinin kazandığı başarılı ihale öykülerine devam edeceğiz... 

Bizi izlemeye devam ediniz...
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.