Kuşadası Belediyesi, Kuşadası'nı 'Akıllı Şehir' yaptıktan sonra 'İlave Hizmet' alımlarına başlamış!

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası'nı 'Akıllı Şehir' yaptıktan sonra 'İlave Hizmet' alımlarına başlamış!

"İLAVE HİZMET" alımı bile 7 milyon tuttuğuna göre; o zaman bu "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU"nu Kuşadası'na kaç MİLYONA ve NE ZAMAN kurdunuz sayın Ömer Başkan?

A+A-

Öncelikle aşağıdaki linki tıklayıp, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hazırlamış olduğu "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU" kitapçığını okumanızda yarar olduğunu düşünüyoruz...

https://webdosya.csb.gov.tr/db/cbs/menu/akillisehirler-kitap_20190311022214_20190313032959.pdf

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir şehrin nasıl "Akıllı" olcağına/olması gerektiğine ilişkin A'dan Z'ye her bir alternatifi örnekleriyle bu kitapçığın içinde toplamış...

Moskova'ya gitmenize gerek yok... Bu kitapçıkta Moskova'daki tüm Akıllı Şehircilik uygulamaları yer alıyor...

Açıkçası Akıllı Şehir uygulamalarının yer aldığı tüm dünya ve ülkemiz şehirlerine bu kitapçıkta yer verilmiş...

Kitapçık için "Bundan iyisi Şam'da kayısı" demeniz içten değil... Yeter ki siz "YAPACAĞIM BU İŞİ" deyin...

Kılıçdaroğlu; "Belediye başkanlarımıza hep diyorum ki, harcadığınız hiçbir kuruş sizin şahsi geliriniz değil. Halkın parasını harcıyorsunuz ve harcadığınız her kuruşun hesabını halka vermelisiniz. Temiz, kavgadan uzak çağdaş bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bunu da sizlerle yapacağız. Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Yanlış yapanı yolcu edecek olan yine bizleriz. Demokrasi, insan hakları, özgürlük istiyorsak bunu kentlerden başlayarak yapacağız" dedi. 3 Haziran 2021 Basın

imfalt-mmmmm.jpg

Akıllı Şehirlerin nasıl olmasına yönelik bilgiler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Haziran 2021 günü Kuşadası'daki açılışta yaptığı konuşmasından bir bölümde yukarıda...  

Kuşadası Belediyesi 26 Mayıs 2021 günü "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU İÇİN İLAVE HİZMETLER" alımı ihalesine çıkıyor...

İhalenin yaklaşık maliyeti 7.5 milyon TL dolaylarında... 4 Firma EKAP üzerinden doküman alıyor... Ne hikmetse ihaleye sadece ihaleyi kazanan firma teklif veriyor... Doğal olarak tek teklifin verildiği ihale de teklifi verenin üstünde kalıyor!

Güzel bir tesadüf olsa gerek; İstanbullu firma elini kolunu sallaya sallaya ihaleye giriyor ve yaklaşık maliyet üzerinden 618 bin TL'lik kırım yaparak ihaleyi seve seve kazanmış oluyor!

Her şey bir tarafa... İstanbullu şirket kırakın kırım yapmayı, yaklaşık maliyetin üstünde bir teklif vermiş bile olsaydı, giren-çıkan bir olduğundan ihaleyi yine o şirket kazanacaktı! 

Kuşadası Belediye Başkanı sayın Ömer Günel... Albert Einstein der ki; "Bütün bilgiler akıl yoluyla bulunur, akıl yoluyla kullanılır."

Kuşadası Belediyeniz bünyesinde; Google arama motoruna "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU" aklını kullanarak yazacak bir elemanınız yok mu?

Biz yazdık ve kafadan karşımıza Devletin hazırlamış olduğu bu kitapçık çıktı!

Yaklaşık 3 dakikalık bir zaman dilimi içinde de (Üstümüze vazife değil) "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU"nun neyin nesi olduğunu öğrenmiş olduk!

Gerçekten Ömer Başkan, çıktığınız ihale ile Kuşadası halkının İstanbullu şirkete pasladığınız 7 milyonunda değiliz... Bu işin içinde de varsa bir anormallik bununla ilgilenecek olanlar da Develetin yetkili birimleridir... Fakat, ihalenin "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU" kısmını da bir tarafa koyduktan sonra; Ömer Başkan lütfen ihalenin "İLAVE HİZMETLER" kısmını bir açıklar mısınız?

Anladığımız kadarıyla; Kuşadası Belediyesi "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU"nu kurmuş bulunuyor! Peki bu çıktığınız ihale; eksik kalan kısımların tamamlanmasına yönelik mi? Eksik kalan kısımları bu İstanbullu şirket mi yama yaparak tamamlayacak? "İLAVE HİZMET" aldığınıza göre; bu İstanbullu şirket eksik kalan bölümlere ilave neler koyacak, neler yapıştıracak? Gerçekten Ömer Başkan bilmediğimiz için soruyoruz... "İLAVE HİZMET" alımı bile 7 milyon tuttuğuna göre; o zaman bu "AKILLI ŞEHİRCİLİK YÖNETİM PLATFORMU"nu Kuşadası'na kaç MİLYONA ve NE ZAMAN kurdunuz sayın Ömer Başkan?

Saygıdeğer Kuşadası halkı... Peki, siz bu 7 MİLYONLUK "İLAVE HİZMET" alımı ihalesinden bir şey anlayabildiniz mi?

Her halde DEVLETİN YETKİLİ bir birimden bu İLAVE HİZMET alımından anlayacak birisi çıkar...!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.