Kuşadası ASKİ'de su sayaçları manuel ayarlanıyor mu? 5 Yılda 80 dairelik inşaatına müteahhit 5 kuruş su parası ödedi mi?

Kuşadası ASKİ'de su sayaçları manuel ayarlanıyor mu? 5 Yılda 80 dairelik inşaatına müteahhit 5 kuruş su parası ödedi mi?

Kuşadası ASKİ Müdürü, su sayaçlarını kendi masasında ameliyat mı ediyor? Manuel ellenen ASKİ su sayaçları bilgisayar ortamında nasıl sıfırlanıyor?

A+A-

MFÖ'nün "Bodrum Bodrum" şarkısında olduğu gibi;

"Nasil anlatsam nerden başlasam
 Bodrum Bodrum   Bodrum Bodrum
Duygu biraz duygu   bütün isteğim buydu
Biraz deniz biraz uyku   bütün isteğim buydu
Bodrum Bodrum  Bodrum Bodrum
Nasıl anlatsam nerden başlasam
Kaç kişiydik o zaman bak kaç kişi kaldı şimdi
Bodrum Bodrum
Bir zamanlar aşık olmuştum
Ama simdi ismi neydi unuttum
Bodrum Bodrum   Bodrum Bodrum"

ASKİ... ASKİ... ASKİ...
Evet... Bizlerde MFÖ gibi kararsız değil, ASKİ dosyasının neresinden başlayıp, neresini anlatacağımıza karar vermiş durumdayız...

Su sayaçlarının manuel (elle) ameliyat edilmesi ve abone borçlarının bilgisayar ortamında silinmesini bitirene kadar (Belki de 10-15 haber-yazı olabilir) devam edeceğiz...

Öncelikle e postaımzıa düşen emekli bir ASKİ çalışanının yaşadıklarına bir göz atalım deriz...

E postayı tıpkısının aynı yayımlıyoruz: "Adım ............... Şu an emekliyim, bir gün Aydın ASKİ'de sarı binaya geldiğimde benim bilgisayarımın başında O.Ç'nin oturduğunu gördüm, benim şifremle bilgisayarıma gitmişti. Ne yapıyorsun o programdan ben sorumluyum, sen giriş yapamazsın. Dedim, "bana bak kızım şu an senin karşında O. Ç. yok Özlem Çerçioğlu var. Bu belediyede ha ben ha Özlem Çerçioğlu fark yok soluğu Buharkent'te alırsın" dedi. Korktum tabi, bir baktım Kuşadasında F....... Otelin 1,2 milyonluk su borcu sıfırlanmıştı. Olaya Tufan Yılmaz'da şahittir. Tufan Yılmaz o silme işlemi in belgelerini de aldı diye hatırlıyorum. O olaydan sonra O.Ç. bana hayatı zehir etti. Birçok yere sürüldüm. En sonunda nalet olsun diyerek emekli oldum. ASKİ'de yaşananlar bana sanki devlet yokmuş gibi hissettirdi. Kim ne yapıyorsa yanına kar kalıyordu. Lütfen bilgilerimi gizli tutun çok tehlikeli insanlar..."

Kadın bu becerikli tiplerin tehlikeli olduklarının da altını çiziyor gönderdiği e postada!

Neyse herkesin tehlikesi kendine! 

Çalanlar, çırpanlar, hırsızlık yapanlar tehlikeli oluyorlarsa; vay namuslu vatandaşların haline! Ne yani bu çete tehlikeli diye korkacak mıyız? Yazmayacak mıyız? Unutulmasın; Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir... Muz Cumhuriyeti değil! Ne çeteler gelmiş geçmiştir ve sonları ne olmuştur! Bizler gücümüzü; bu Ülkenin Kanunlarına ve Yargı Sitemine güvendiğimiz için ve de kimselere de pabuç bırakmadığımız için bunları yazıyoruz! Bizler Adaletin o keskin kılıcının gücüne dün olduğu gibi bugünde inanıyor ve saygı duyuyoruz... Gerisi mi faso fiso... Çalmayacaksınız; çırpmayacaksınız kardeşim! Başka tarafı da yok kardeşim! Bu kadar basit! Dün kara dediğine yolsuzluk avcısı gibi un etek sermeyeceksiniz! 

Gelelim şimdi manuel silme operasyonuna...  

48c5943e-3a1d-478a-b30c-7f53f4193dd0-003.jpg

ASKİ görevlisi su sayacını okuyor... Endeks: 13218 Ton... 

ASKİ Kuşadası Müdürünün böylesi bir endekse yüreği dayanamıyor patlatıyor emrini: "Sayacı sökün getirin!"

2d26811a-6881-4b4e-b9a0-fc99b5e54201-003.jpg

Sayaca müdür masasında bir güzel ayar çekiliyor! 

Eh... İş bu kadarla bitmiyor ki!

Bu defa bilgisayar ortamında da sıfırlanması gerekiyor!

24c15209-1fe3-4d5f-870c-99a80dc2255c-003.jpg

Bereket versin; ucundan kıyısından birazcık da olsa borç çıkarmayı ihmal etmiyorlar: 13 bin 218 tonluk tüketime 2 bin 98 liralık bir ödeme çıkarılıyor! 

Ne güzel değil mi? 

ebe938b1-47d4-40ed-b944-29088df92912.jpg

Hani derler ya "küçül de cebime gir" aynen o hesap; bilgisayar ortamında da en son ameliyat "sayaç bozuk" operasyonu yapılarak; tüketim 168 tona indiriliyor!  

Bakın CHP Grup başkanvekili Özgür Özel'de Şubat ayı sonunda Başkan Çerçioğlu'nu ziyaret etmiş, program dışı Aydınlı şoförleri de ziyaret etmişti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, CHP tarafından önem verilen ve gurur duyulan bir büyükşehir belediyesi olduğuna dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Aydın Büyükşehir Belediyemiz, 3 milletvekilimiz ve İl Başkanlığımızla birlikte son derece uyumlu bir çalışma halindeler. Bu pandeminin en büyük mağduriyeti, esnaflar cephesinde yaşandığını hepimiz biliyoruz. Esnaf odalarını ziyaret etmek ve esnafların temsilcileri ile görüşmek bizim için çok önemli. Biraz önce 17 oda başkanımız ile bir araya geldik. Uzun ve verimli bir toplantı oldu. Mutlaka Aydınlı şoförlerimizle de görüşmemiz gerekiyordu. Genelde bir yerde bir sorun varsa başkanlar, partisinin yöneticilerini oraya götürmez, oradan kaçar ama Başkan Çerçioğlu aksine oraya gidelim, dinleyelim ve önümüzdeki günlerde de katkı sağlayalım diyerek özellikle buraya gelmek istedi. Burada da başkanın kendisine ve ekibine olan özgüveni ortaya çıkıyor. İkinci ise bir sorun olsa dahi bunu karşılıklı yapıcı şekilde çözme iradesine oda başkanlarının katkı sağladığı gözüküyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi pandemi desteği sürecinde 10 milyon TL ayırabilmiş bu işe. Bir bakıma çok büyük para ama devletin gücünün yanında devede tüy bile değil. Oysa sadece 10 milyon TL ile kaç kişinin evine et girdi, kaç kişinin karnı doydu. O yüzden heyecanlanıyorum, CHP iktidar olursa gerçekten bambaşka Türkiye görmemiz mümkün” dedi.

En az bizlerde Özgür Özel kadar Aydın BŞB ile gurur duyuyoruz da neden ASKİ'nin altına üstüne bakmadığını da hayretler içerisinde gözlemliyoruz! 

Pes dedirten ve bu kadar da olmaz denilen vaka!

b339c5eb-665d-447a-9a03-15e5be812ec1.jpg

Müteahhit 2015'te inşaata başlıyor... İnşaata şantiye suyu bağlıyor... Öyle bir sayaç takılmış ki; inat mı inat istediğin kadar su tüket dönmüyor kardeşim!

İşin garibi, saat istikrarlı da; 5 yıl dönmüyor!

5 Yıl sonra müteahhit 80 daireyi bitiriyor; şak sıfır tüketimli şantiye saati sökülüyor; yerine mesken saatleri takılıyor!

5 Yılda kaç ton su mu tüketilmiştir?

Orası da biz yazmayalım; saygıdeğer Başkan Hanım ekibine bir zahmet sorup öğreniversin! Olmaz mı?

Bir sonraki haberimizde otellerin milyonluk borçlarının silinmeleriyle devam edeceğiz...

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.