‘Kumpasın başındaki isim Tuncay Özkan’

‘Kumpasın başındaki isim Tuncay Özkan’

‘Kumpasın başındaki isim Tuncay Özkan’

A+A-

MENEMEN Belediyesi'nde başkanlık görevini yürütürken yapılan hurda yolsuzluğu iddialarıyla başlatılan soruşturmada tutuklanıp 8 ay hapis yattıktan sonra serbest kalan Serdar Aksoy, CHP'de kendisine kumpas kurduğunu söylediği isimleri bombalamaya devam ediyor.

Daha önce CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başını çektiği bir hizbin, kendisini koltuktan ederek yerine CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt'u getirmek için çaba sarf ettiğini öne süren Aksoy, şimdi de İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a yüklendi.

HEDEF: DİZAYN ETMEK
Aksoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bana polis tarafından operasyon yapılacağını ve tutuklanacağımı, Deniz Yücel partililere birkaç gün önceden söyledi. Bu süreci polise veya yargıya Deniz Yücel ve hizbi taşıdı. Amaçları Deniz Karakurt'u başa getirmekti. Ancak süreci yönetemediler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar" demişti.

Aksoy, son yaptığı açıklamada ise, "Bu hizbin başı da o dönem Genel Başkan Yardımcısı olan Tuncay Özkan'dır. Bu hizbin Menemen ve İzmir'deki temsilcisi Deniz Yücel'dir. İzmir'i dizayn etmek isteyen bu arkadaşlardır. Bir şekilde İzmir'i dizayn etmek istiyorlar. En büyük örneği CHP İzmir İl Kongresi. İzmir kongresine herkes açsın baksın. Ne oldu bitti, kim kimle birlikteydi, bir baksınlar" dedi.

DARBECİ VE JAKOBEN YAPI
Kendisine kurulan kumpasta başrol oynayan bu yapının darbeci ve jakoben olduğunu ifade eden Serdar Aksoy, "Aday adayı olduğum dönemde, İl Başkanlığı'ndan yardım istememize rağmen İl Başkan Yardımcısı 'Biz Menemen'e kayıp gözüyle bakıyoruz' dedi ve yardımda bulunmadılar. Öylesine bir hiziple karşı karşıyaydık. Halkın oyuyla gelmiş bir kişiye parti içinden 'Onu gönderelim, bunu getirelim' tarzında darbeci ve jakoben anlayışı burada kırmamız yıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Aksoy, ayrıca bu yapının FETÖ üyeliğinden hüküm giyen Urla Belediye eski Başkanı'na sahip çıktığını ancak kendisine sahip çıkmadığına da dikkat çekerek, "Bu da önemli" diye konuştu.

ERHAN GÜLENÇ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.