KONAK BELEDİYESİ'NDE CHP'Lİ YALI GRUBU VE MARDİNLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

KONAK BELEDİYESİ'NDE CHP'Lİ YALI GRUBU VE MARDİNLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

KONAK BELEDİYESİ'NDE CHP'Lİ YALI GRUBU VE MARDİNLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

A+A-

İzmir’in merkezinde hizmet veren Konak Belediyesi’nde CHP’nin Mardinli 4 meclis üyesi ile ilçede yıllardır varlığını sürdüren CHP’li Yalı Grubu’na bağlı meclis üyelerini karşı karşıya getiren bir olay yaşandığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, 31 Mart’taki yerel seçimin ardından meclis üyesi seçilenler mazbatalarını almak üzere İlçe Seçim Kurulu’na gitti. Bu sırada Belediye Başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu da İlçe Seçim Kurulu’ndaydı.

OLAY BİRDEN BÜYÜDÜ

 

Konak’ın etkin gruplarından Yalı Grubu’nun önde gelen üyesi Cemal Küpeli ve CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı olan Mardin kökenli Ercan Özinan, fotoğraf çektirme meselesi üzerinden tartışmaya başladı.  Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı ve kavga yaşandı. Bu sırada devreye Özinan’ın Mardinli hemşerisi olan CHP’li meclis üyeleri Abdullah Siyahkoç, Çetin Taylanhan ile Murat Arat ve bir diğer Mardinli meclis üyesi de girdi. Olaya Yalı Grubu’na mensup CHP’li meclis üyesi ve isimlerin de karışmasıyla olay daha da büyüdü. Daha dönem başında böylesi bir olayın yaşanması belediye ve CHP Meclis grubunda önümüzdeki süreçte sert tartışmaları da beraberinde getirebileceği belirtiliyor.

Öte yandan, Yalı Grubu’nun mecliste oluşturulan komisyonlarda da darbe yediği ifade ediliyor. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun bu gruptan gelen imar komisyonunda bir üyeyle yer alma isteğini kabul etmediği ve bu nedenle grubun büyük hayal kırıklığı yaşadığı kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.