Kılıçdaroğlu'nun göz bebeği Soyer, İzBB'nin taşınmazlarını sata sata 1000 rakamını devirdi!

Kılıçdaroğlu'nun göz bebeği Soyer, İzBB'nin taşınmazlarını sata sata 1000 rakamını devirdi!

Soyer, "AŞKLA" rekor sahibi oldu! Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e kazandırdığı Eser, Seferihisar belediye başkanı iken kazandığı alışkanlığını 4 yılda sürdüre sürdüre İzBB'nin 1011 taşınmazı satarak dünya belediyecilik tarihine adını ALTIN HARFLERLE yazdırdı!

A+A-

Mustafa Tunç Soyer... Mart 2019'dan beri İzmir'i AŞKLA yöneten bir yerel yönetici...
Öncesinde; 10 yıl Seferihisar'da belediye başkanlığı yapmışlığı bulunuyordu...
MTS'nin Seferihisar'a en büyük eseri "Sakin Şehir" (Cittaslow-Salyangoz) logosunu kazandırmak olmuştu...
Mart 2019 seçimleri için İzmir'in başına geçirilmesi Kılıçdaroğlu tarafından uygun görülen MTS'nin ilk icraatları arasında İzmir'e de "Cittaslow Metropol" logosu kazandırmak olmuştu!
Bu Salyangoz logosu İzmirlilere ne gibi keyifler kazandırmıştır orasını bilemiyoruz ama; gerçek olan MTS'nin İzBB'nin başına geçtiği günden bugüne başarılı ve kesintisiz bir şekilde İzBB'nin taşınmazlarını satıyor oluşudur... 
Bu rakam 29 Mayıs günü 52 daire de satıldığında taşınmaz satışlarında MTS, 1011 rakamına ulaşmış olacak! 
Buyurun belgesine: 

22052023102149encumen.jpg

MTS'nin satışa çıkardığı bu dairelerin 29'nda 30 Ekim 2020 İzmir depremzedeleri oturuyor... 
Uzundere Toplu Konut alanındaki bu konutlar önceki başkan Aziz Kocaoğlu tarafından yaptırılmıştı... MTS'nin bu toplu konutlarda çivi çakmışlığı bulunmuyor! 
Tarih, KK'yı, MTS'yi nasıl yazar orasını bugünden kestiremiyoruz ama, iki satır da olsa yazmayacağından emin olabilirsiniz!
İzmir İzmir olalı, CHP'de CHP olalı bu iki ismin elinde tarih boyunca her halde bu kadar kötü yönetilmemiştir!
Atadığı belediye başkanına dahi "Neden satıyorsun" diye soramayan bir organizma; bu ülkeyi nasıl yönetebilir?
Haziran 2018, 2. İstanbul seçimlerinin ardından KK'ya en az 5 defa yazıp, bırak siyaseti, torunlarını sevmeye başla önerisinde bulunduk... 
En az 3 yıldır da CHP, KK ve ekibinden kurtarılmalıdır diye yazıyoruz! Manzara ortada... 14 Mayıs'ta 6+1 Masanın aldığı sonuçlar ortada... KK'nın 11.'nci yenilgisi... 12.'ncisi de 29 Mayıs'ta gelecek gibi görünüyor!   
KK, 21 yıldır TBMM'de ve 13 yıldır da CHP'nin başında... 
Bu kadar zaman siyasetin içinde olan KK, elle tutulur bugüne kadar ne yaptı?
TCK 235'e operasyon çekerek, ihaleye fesat karıştıranları cezaevine girmemelerini önlemenin dışında yaptığı/ürettiği bir politika, bir iş gösteriniz? 5 Kuruşlukta olsa üzerine gidip sonuçlandırdığı bir "yolsuzluk" dosyası gösteriniz! Var mı? Yok!
Neymiş efendim "Adalet Yürüyüşü" yapmış ya... Daha ne yapasıymış ya... O zaman 5N1K yürüdüğünü açıklayamıyorsunuz? 

İzBB, 29 Mayıs 2023 günü 52 Dolu-Boş daire satış ihalesine çıkarken, aynı gün TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARIMSAL EĞİTİM AR-GE VE KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE  "KOZMETİK KÖY PROJESİ KAPSAMINDA MAKİNE VE TEÇHİZAT ALIMI" ihalesine çıkıyor!
Tarımcılar için "İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI MAL ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ" departmanı ihaleye çıkıyor... İhalenin yaklaşık maliyeti 5 Milyon TL'nin altında...
Gerçeğinde; bu ihaleye S.S. ULAMIŞ KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ için çıkılıyor...

Bu ihaleden önce İzBB Ulamış Köyü Kooperatifi için hangi ihaleye çıkmıştı? SEFERİHİSAR ULAMIŞ MAHALLESİ 289 ADA 6 PARSELDE (KOZMETİK KÖY)TADİLAT YAPILMASI... İşi...
İhale ve 289 Ada 6 Parselde Ulamış Köyü Kooperatifinin bulunduğunu gösteren Parsel-Sorgu belgesi: 

bodrug-003-013-002-001.jpg

adsizbbb-001-001.jpg

Peki, Mustafa Tunç Soyer, Seferihisar belediye başkanlığı döneminde; bu Ulamış Köyü Kooperatifine de "Başkanlık" yapmış olabilir mi? 
Nasıl üye olduğunu ve devamında kendisini ne amaçlar uğruna "Başkan" seçtirdiğini açıklayabilir mi?
MTS, Ulamış Köyü Kooperatifine zinhar "başkan" falan olmadım, "başkanlık" filan yapmadım diyebilir mi?
Bu ülkede kaç tane ilçe belediye başkanı vardır ki; belediye başkanı olduğu dönemde bir kooperatife başkanlık yapan? 
Buyursunlar açıklama yapsınlar başkanlık yapmadım diye!
Peki, MTS'nin, Ulamış Köyü Kooperatifine bir diyet borcu mu vardı da bugün bu kooperatifin yerini kolonya, krem imalathanesine dönüştürmek için İzmirlilerin 4.5 milyonunu harcadı?
Şu koca İzmir'de bir tek Ulamış Köyü Kooperatifi mi var bu işler için seçilen? Hangi kriterlere göre bu Ulaşmış Köyü Kooperatifinin yeri 10 milyonlar harcanarak kolonya, sabun, krem imalathanesine dönüştürülüyor? Millet ekmek derdindeyken; memlekette kolonya, sabun, krem kıtlığı mı var? İzmir halkının parasıyla neden bu işler yapılıyor? Bir yanda para yok denilerek 1011 tane İzBB'nin taşınmazlarını satıp sıvayacaksın... Öbür yanda da süslü püslü laflar ederek bir dönem başkanlığını yaptığın kooperatife krem, sabun, kolonya imalathanesini kuracaksın... Bunu da sosyal demokrat belediyecilik diye yutturacaksın İzmirlilere... 
Ne oldu süslü püslü laflarla açtığınız Halkın Bakkalı dükkanlarına? 2 Yıl çalışabildi mi? Kremler, sabunlar, kolonyalar berber dükkanlarına mı satılacak?     
iki çiftte Halk Tv Çalar Saat sunucusu İsmail Küçükkaya'ya laf edelim... Sevgili Küçükkaya, tamam Soyer ailesini her bir fırsatta ekranlara çıkarmaya sözlüsünüz de... Niye kooperatifçilik konularında eşi Neptün Soyer'den daha bilgili ve tecrübeli İzBB Mustafa Tunç Soyer'i tercih etmiyorsunuz? 29 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Ulamış Köyü Kooperatifi krem, kolonya, sabun makinaları alım ihalesinden sonra Mustafa Tunç Soyer'i ekranlara çıkartsanız; bu Kozmetik Köy hikayesini baştan sona bir anlatsa fena mı olur? Bu proje hiç yabana atılır mı sevgili Küçükkaya? Sabah, Çalar Saat... Öğlen, Teyze... Akşam, Ana Haber... Al sana mis gibi halkçı hizmet... Bu Kozmetik Köy duyurulmaz da ne duyurulur? 

İşte bir dönem başkanlığını da yaptığı Mustafa Tunç Soyer'in İzBB'nin Ulamış Köyü Kooperatifine alacağı imalat için makinaların ihale teknik şartnamesinde yer alan listesi: 

 

kolonya-3.jpg

İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'in 10 yıllık Seferihisar belediye başkanlığı dönemindeki başarılı projelerini hatırlamakta fayda var diyoruz:

photo-342.jpg

photo-343.jpg

dsc-3295-800x600.jpg

dsc-3299-800x600.jpg

BELEDİYE TÜM GÜCÜYLE KOOPERATİFİN ARKASINDA

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “SEYEKO Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarım dağları delen Ferhat gibi mücadele verdiler. Birçok yasal mevzuatla ilgili sıkıntıları aşmak kolay olmadı. Kendi şahsi menfaatleri için bu projeyi yapmış olsalar, çoktan hayata geçirirlerdi. Ama Seferihisar’a ve kooperatifçiliğe olan inançları nedeniyle birçok sorunla boğuştular. Sonunda başardık. Artık temiz enerji üreteceğiz ve kooperatif ortakları bu işten para kazanacak. Belediye olarak tüm gücümüzle kooperatifimizin arkasında olacağız. Vatandaşlarımız bilmeli ki koydukları paranın karşılığını fazlasıyla alacaklar. Özel firmalar, parası olanlar bu işi yapıyor ve daha çok para kazanıyor. Bu benim içime sinmiyor. Biz de Belediye ve Kooperatif ortaklığıyla bir güneş enerjisi santrali kurabilir ve hem vatandaşlarımıza para kazandırır hem de temiz enerji üretebiliriz. Biz enerji cennetinde yaşıyoruz. Yapılan ölçümlere göre Türkiye’nin yıllık enerji ihtiyacının 10 katını sadece güneşten karşılamak mümkün. Biz bunu başaracağız ve yine Türkiye’ye örnek olacağız.” dedi. http://seferihisar.bel.tr/enerji-devrimi-basladi/ 4 Mart 2018

Kısa adı SEYEKO olan bu kooperatife Seferihisarlılar ortak oluyor... Dönemin Seferihisar belediye başkanı Tunç Soyer, bu GES projesini hem destekliyor hem de belediye olarak "kurucu ortak" olduklarını açıklıyor... Doğal olarak Seferihisarlılar da kooperatife üye oluyorlar... Çünkü, Seferihisarlılar, Soyer'in toplantıdaki açıklamalarından tükettikleri elektriğe para ödemeyeceklerini ve üretim fazlasının da satılarak para kazanacaklarını düşünüyorlar!

Şimdi; 6-7 sene öncesinde böylesine iddialı bir çıkış yapan SEYEKO, bugün ne haldedir? Üzerinden 6-7 yıl geçmesine karşın, bir cep telefonunu şarj edebilecek kadar da olsa güneşten elektrik enerjisi üretebilmiş midir? 

gunesten-elektrik-uretimi-basliyor-001.jpg

photo-365-001.jpgphoto-366-001.jpg

photo-367-001.jpgunnamed-1-001-001.jpg

Sorun bakalım, 6-7 yıl öncesinde Mustafa Tunç Soyer'in Seferihisar'da Enerji Devrimi gerçekleştirildiği SEYEKO kooperatifi bugün ne durumda? Biliyor musunuz Mustafa Tunç Soyer bu kooperatifin de kurucuları arasında ve başkanlığını yapmıştı! Peki, SEYEKO, bugüne kadar bir cep telefonunu şarj edebilecek kadar enerji üretebilmiş midir? 
Videoyu iyi izleyiniz... 

Devam edeceğiz... 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.