Kılıçdaroğlu 5 ay geciken süt işleme tesisinin temelini atmak için pazar günü İzmir'de...

Kılıçdaroğlu 5 ay geciken süt işleme tesisinin temelini atmak için pazar günü İzmir'de...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bayındır ilçesine kuracağı süt işleme tesisinin temal atma törenine katılmak üzere pazar günü İzmir'e geliyor...

A+A-

Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılacak olan süt işleme tesisi, baysanizmir.com.tr adlı web sitesinde aşağıdaki gibi tanıtılıyor: https://www.baysanizmir.com.tr/tr/uht-tesisi/10/78

"SÜT İŞLEME TESİSİ
Yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Süt İşleme Fabrikamız günlük 95 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak.

Şirketimiz, üreticilerimizden alım garantili şekilde ürünleri satın aldıktan sonra işleyecek, paketleyecek, pazarlama ve satışını gerçekleştirecek. Alacağımız sütün 16 milyonu Büyükşehir Belediyemizin Süt Kuzusu projesiyle hemşerilerimize ulaşacak, geri kalanı ise burada paketlenerek kendi markamızla piyasaya sunulacak. Fabrikamızda İzmir Mozerallası başta olmak üzere, keçi ve koyun sütünden peynir, kaymak, dondurma ve yoğurt gibi ürünleri marka haline getirerek tüm dünyaya pazarlayacağız. 

Mayıs ayında temelini atacağımız Süt İşleme Fabrikamız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla başlattığı yeni tarım ekonomisi modelinin önemli bir parçası olacak."

Tanıtımda belirtilenlere göre süt işleme tesisinin temelinin atılması Mayıs 2021 ayında uygun görülmüş! Fakat, Mayıs ayında temelinin atılması uygun görülen süt işleme tesisi için 14 Temmuz 2021 ihaleye çıkılmış! 

İhale için 19 şirket doküman almış, 8 şirket teklif vermiş, 6 şirketin teklifi geçerli kılınmış ve bu 6 şirketin arasından 20 milyon 255 bin TL teklif veren Bingöl'den gelen Ahmet Akgül, Miraç Mühendislik ortaklığı şirketi ihaleyi kazanmış!

İŞTE BİNGÖL'DEN GELİP İHALEYİ KAZANAN İŞ ORTAKLIĞININ İHALE BELGESİ:   

kkkk.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesinden İzmirli müteahhitlerin ihale kazanmasının hayal olduğunu öne süren ismi saklı bir İzmirli müteahhit, ihaleleri İzmirli müteahhitlerin kazanamamasını şöyle değerlendirdi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP PM seçimlerinde Rıfat Nalbantoğlu'nu destekleyen illere diyetini ödüyor! İzmir Büyükşehir'in İzmirli müteahhitlere olan yaklaşımı gelecek yerel seçimlere kadar değişmeyecektir."

Öte yandan temeli atılacak olan süt işleme tesisinin projesini ve ihale hazırlık dosyası da İstanbullu bir şirket tarafından hazırlanmış! 

Peki, koskoca İzmir Büyükşehir Belediyesinde ve Baysan A.Ş.'de ihale dosyasını dahi hazırlayacak kapasitede bir personel yok mudur? 

İhale dosyasını dahi dışarıya yaptıran zihniyet, yarın bu sütleri nasıl sağlıklı bir şekilde tesiste işleyebilecek? 

Süt işleme tesisinden İzmir KöyKoop'ta faydalanacak mı? Bundan böyle İzmir KöyKoop'un İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Projesi çerçevesinde İzmir'in 24 ilçesinde dağıttığı sütleri Baysan mı ambalajlayacak? 

PROJE VE İHALE DOSYASI İSTANBUL'DA HAZIRLANMIŞ: 

sut.jpg

Öte yandan İzmir'in gururu, markası TİRE SÜT KOOP Başkanı Mahmut Eskiyörük'ün süt işleme tesisi hakkında düşüncelerinin ne olduğu süt üreticilerinin beklediği konular arasında gösteriliyor.

Eskiyörük'ün pazar günü temel atma törenine katılıp katılmayacağı merakla beklenirken; süt konularında A-Z'ye uzman olan Eskiyörük'ün süt işleme tesisinin bölgeye bir kazanım sağlayıp sağlamayacağı hakkında da açıklama yapmasının gerektiğinin altı çiziliyor!

Başkan Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” sloganının gidişatına bakıldığına; kulislerde konuşulan "süt işleme tesisinin İzmir KöyKoop için kuruluyor" iddialarını güçlendirdiği belirtiliyor! 

Ayrıca kulislerde, Mahmut Eskiyörük'ün "Süt işlemek bu kadar kolay mı, basit mi" dediği konuşuluyor! 

İhale rakamına göre; 20 küsur milyona süt işleme tesisinin binası yapılacak. Peki, süt işleme, paketleme vb. makinalar Baysan'a kaça patlayacak? 

Bu tesiste sakın ola yarın Ulamış-Bademli sınırındaki et entegre tesisine dönüşmesin? Et entegre tesisinin 1 yıldır çalışıp çalışmadığını bilen var mı? 

Temsil, bu tesiste sucuk, salam, pastırma vb. gibi et ürünlerinin imalatı ne zaman başlayacak?

7fda5216-e0bd-4458-b85f-922eb7b81b4c.jpg

05022021-114156-0.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.