Kaspersky'den ağ sorunu yaşayan coğrafi dağıtılmış işletmelere "SD-WAN" çözüm önerisi

Kaspersky'den ağ sorunu yaşayan coğrafi dağıtılmış işletmelere "SD-WAN" çözüm önerisi

Kaspersky Güvenli Erişim Hizmeti Edge İş Geliştirme Müdürü Maxim Kaminsky: "Modern işletmeler için ağ altyapısının önemi göz önüne alındığında, herhangi bir ağ kesintisi ve BT sorunu, itibar ve mali kayıplara yol açabilecek büyük bir risk taşıyor"

A+A-

Kaspersky uzmanları, coğrafi olarak dağıtılmış işletmelerin yarısından fazlasında, ayda en az bir kez çoklu tesis yapılarıyla ilgili ağ sorunu yaşandığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaspersky, "Coğrafi olarak dağınık işletmeleri yönetmek: Zorluklar ve çözümler" başlıklı raporunu yayımladı.

Coğrafi anlamda dağınık şirketlerin çok tesisli altyapılarını oluştururken ve sürdürürken karşılaştıkları ağ güvenliği zorlukları hakkında bilgi veren raporda, Kaspersky'nin dünya çapında 20 ülkeden "Ağ ve Bilgi Güvenliği" karar vericileri arasında yaptığı anket de yer alıyor.

Rapora göre, coğrafi olarak dağıtılmış işletmelerin yüzde 59'u ayda en az bir kez çoklu tesis yapılarıyla ilgili ağ sorunları yaşıyor.

En sık karşılaşılan problemler arasında ağ kesintileri, bağlantı kayıpları ve hizmet ve uygulamaların düşük performansı yer alıyor.

Ağ sorunları Türkiye'de de sık yaşanıyor

Türkiye'deki coğrafi dağılımlı şirketlerin yüzde 40'ı ayda bir ila üç kez ağ sorunlarıyla karşılaşırken, yüzde 22'si her hafta ağ sorunları yaşadıklarını belirtiyor. İşletmelerin yüzde 26'sı bu sorunlarla yılda sadece birkaç kez karşılaştıklarını, yüzde 4'ü ise yılda bir kereden daha az karşılaştıklarını ya da hiç karşılaşmadıklarını belirtiyor.

Karşılaşılan en yaygın zorluklarla ilgili olarak ağ arızaları veya kesintileri, yüzde 60 ile Türkiye'deki şirketler arasında en yaygın sorun konumunda. Bağlantı kaybı (yüzde 50), yetersiz bağlantı kapasitesi (yüzde 48), hizmet ve uygulamaların düşük performans göstermesi (yüzde 44), ağın tamamen veya kısmen kapanması (yüzde 22), yaşanan diğer ağ sorunları arasında yer alıyor.

Kaspersky uzmanları, ağ sorunları olasılığını en aza indirmek için tüm kurumsal ağı tek bir konsoldan yöneten "Kaspersky SD-WAN" gibi özel çözümlerin kullanılmasını öneriyor. Bu ürün, şirketler arasındaki ayrı iletişim kanallarını ve ağ işlevlerini birleştirerek güvenilir ağların kurulmasını kolaylaştırıyor ve yeni şubelerin sıfır dokunuş deneyimiyle bağlanmasını sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenli Erişim Hizmeti Edge İş Geliştirme Müdürü Maxim Kaminsky, coğrafi olarak dağınık kuruluşların ağ sorunlarıyla oldukça sık karşılaştığını belirtti.

Kaminsky, "Modern işletmeler için ağ altyapısının önemi göz önüne alındığında, herhangi bir ağ kesintisi ve BT sorunu, itibar ve mali kayıplara yol açabilecek büyük bir risk taşıyor. Bu nedenle şirket ağlarının güvenliğini sağlamak için zamanında önlemler almak, merkezi ve otomatik ağ yönetimine olanak tanıyarak işletmelere çok tesisli BT altyapılarında neler olup bittiğini net bir şekilde görmelerini sağlayan çözümler uygulamak önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.