Karşıyaka'daki sokak hayvanları bundan böyle otur dendiğinde oturacak!

Karşıyaka'daki sokak hayvanları bundan böyle otur dendiğinde oturacak!

Karşıyaka belediyesinden sokak hayvanları için devrim yaratacak 9 maddelik çalıştay bildirgesi!

A+A-

Karşıyaka belediyesi sokak hayvanları için çalıştay düzenlemiş... İyi de yapmış hani... Bilindiği üzere son 10-15 gündür sokak hayvanları gündemde... Türkçesi ağzı olan herkes konuşuyor... 
İşte Karşıyaka belediyesinin sokak hayvanları çalıştayına katılanlar: 

Can Dostlar Çalıştayı’nın ikinci kısmı Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı moderatörlüğünde, konuşmacılar HAYKONFED Başkan Yardımcısı ve EgeFed Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ersoy, HAYTAP İzmir Temsilcileri Esin Önder ve Meral Örüç, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Senem Demirel Acar, Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Basın Sözcüsü Şule Baylan ile köpek eğitmeni Volkan Akdeniz’in katılımı ile yapıldı. Tüm konuşmacılar yasa tasarısına yönelik tepkilerini ifade ederken, sokak hayvanları konusunda yapılması gerekenler ifade edildi.

Bunlarda çalıştayda alınan kararlar:
*** İzmir Ticaret Odası ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile görüşülerek mali kaynak sağlanması. *** HAYTAP ile Karşıyaka’da bulunan tüm okullarda hazırlanacak program çerçevesinde yıl boyu eğitimler düzenlenmesi.
*** Köpek eğitmeni Volkan Akdeniz önderliğinde bakımevinde ve sokaklarda bulunan köpeklerin, davranış bozukluklarının giderilmesi yönünde köpek eğitimleri düzenlenmesi.
*** Vatandaşların köpek davranışları ve bunlara karşı nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda Volkan Akdeniz ile halka yönelik eğitimler düzenlenmesi.
*** Üremenin kontrol altına alınabilmesi amacıyla kısırlaştırma sayılarının arttırılması için İzmir Veteriner Hekimler Odası ortaklığıyla özel veteriner klinikleri ile iş birliği yapılması.  
*** Kısırlaştırılmanın arttırılması amacıyla Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği ile ortak kısırlaştırma çalışmaları düzenlenmesi.
*** Yerel Hayvan Koruma görevlileri eğitimlerine hız vererek gönüllü ordusunun genişletilmesi ve yapılacak organizasyon ile saha çalışmalarının arttırılması.  
*** Veteriner İşleri Müdürlüğüne tekniker ve işçi takviyesi yapılarak çalışmaların daha aktif hale getirilmesi. 
*** Mahalle bazında yapılacak çalışmalara mahalle muhtarlarının dahil edilerek, yerinde çözüm önerileri üretilmesi.

Kabaca bir bakıldığında; Volkan Akdeniz adlı kişiden Karşıyaka belediyesine böylesine bir çalıştay önerisi gelmiş olduğu anlaşılıyor!
Volkan Akdeniz, kendisini şöyle tanıtıyor: (https://www.volkanakdeniz.net/volkanakdeniz

"Özel sektörde yaklaşık 20 yıllık profesyonel iş hayatını geride bırakan Volkan Akdeniz yaklaşık 10 yıldır aktif olarak profesyonel köpek eğitmeni olarak hizmet vermektedir. 

Hayvansever kimliği, dost canlısı yaklaşımı, güçlü iletişim becerisi ve gelişime açık birçok özelliği ile köpek eğitmenliğine ilgi duyan köpek eğitmeni Volkan Akdeniz kendini bu yönde geliştirmiş ve ulusal ve uluslararası platformlarda geliştirmeye de devam etmektedir."

"Hayvansever kimliği, dost canlısı yaklaşımı, güçlü iletişim becerisi ve gelişime açık birçok özelliği ile köpek eğitmenliğine ilgi duyan köpek eğitmeni Volkan Akdeniz" Türkçemizin ne denli asil ve soylu kullanılıyor oluşuna dikkat eder misiniz? Volkan Akdeniz'in hobilerini geçtik de... "köpek eğitmenliğine ilgi duyan köpek eğitmeni" nasıl bir cümledir? Volkan Akdeniz, köpek eğitmenini mi yoksa hala köpek eğitmenliğine ilgi duyan birisi mi? 

Sitesini inceliyoruz:

Çalışma Prensiplerimiz
Volkan Akdeniz Pet Eğitim Merkezi olarak; öncelikle pet sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını ve endişelerini dinler sonrasında özel programlar geliştiririz. Bu sayede tüm eğitimlerimizde tam başarı elde ederiz.  Evcil hayvan sahibi ailelerin tüm ihtiyaçlarını benimseyen ve çözüm geliştiren profesyonel kadromuz sayesinde; Köpek oteli, kedi oteli, pet taksi, köpek gezdiriciliği gibi birçok hizmet sunabilmekteyiz. 

Hangi Eğitimleri Veriyoruz?
Köpeklerde itaat eğitimi, köpeklerde tuvalet eğitimi, köpeklerde koruma eğitimi gibi davranış bozuklukları eğitimi, temel eğitimlerin yanı sıra ihtiyaca göre spesifik eğitim programları düzenliyoruz.

Geliyoruz köpek eğitmeni Volkan Akdeniz'in Pet Eğitim Merkezindeki kadrosuna: 
Ekibimiz?
Hepsi kendi alanında profesyonel kişilerden oluşan ekibimiz; 2 eğitmen, 1 Veteriner teknikeri, 2 bakıcıdan oluşur. Eğitim, konaklama, pet taksiye kadar ihtiyaçlarınız karşılanırken, dostlarınız daima emin ellerde olur.
Çalıştay sonrası Karşıyaka'daki sokak hayvanlarının eğitim işlerinin Volkan Akdeniz'e verileceği her halde anlaşılıyordur! 
Ayrıca, Karşıyaka belediye başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'ın evinde beslediği kedi köpek varsa ve de bu hayvanlara Volkan Akdeniz'den "köpek oteli, kedi oteli, pet taksi, köpek gezdiriciliği" gibi hizmetler alıp almadığını bilemiyoruz ama, temsil, bu çalıştayın ardından Şemikler sakinleri, kaybolan sokak köpeklerini, Volkan Akdeniz'in köpek otelinde tatilde olduğunu düşünebilirler!
Çünkü, o bir köpek eğitmenliğine ilgi duyan bir köpek eğitmeni! Bir sokak köpeğinin tatile çıkıp çıkmayacağını Volkan Akdeniz bilmeyecek de sizler mi bileceksiniz?
İlginç olan, Karşıyaka belediyesinin bu çalıştayına İzmir Veteriner Hekimler Odası ve İzmir'den bir Üniversitenin katılmamış oluşu! Davet edilip edilmediklerini bilemiyoruz ama; alınan kararlar çerçevesinde işbirliği yapabileceklerini, öte yandan Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği ile kısırlaştırma çalışmaları düzenleyecekleri belirtiliyor! 
Türkçesi çalıştayın, Volkan Akdeniz'in köpek eğitmenliği üzerine kurulmuş olduğu açığa çıkıyor! 
Peki, Volkan Akdeniz Veteriner Hekim mi? (Akademik kariyeri nedir?)
Volkan Akdeniz, köpek eğitmenliği belgesini hangi kurumdan, üniversiteden ya da nereden almıştır? 
Her hayvansever, birer potansiyel köpek eğitmeni midir?
Temsil, Volkan Akdeniz'deki "köpek eğitmenliğine ilgi duyan köpek eğitmeni" oranı nedir? 
Volkan Akdeniz, Karşıyaka'daki sokak kedi köpeklerine bedavadan mı eğitim verecek?
Mesela, Volkan Akdeniz'den eğitim almış bir Karşıyaka sokak köpeği, otur dendiğinde oturacak, kalk dendiğinde kalkacak mı? Ya da eğitimi tamamlamış bir Karşıyaka sokak köpeği, yaz sezonu geldi deyip Karşıyaka belediyesi zabıtasının kapısına "Beni diskoya götürün" diye dayandığında, zabıtalar Volkan Akdeniz'e mi danışacaklar?
Bu ve buna benzer detayların da bu çalıştayın sonuç bildirgesinde olması lazımdı diyoruz! 

Not: KK'nın CHP'nin başında olduğu yıllarda, yılda en az 2 yerel yönetim çalıştayı düzenleniyordu... Tavsiyemiz, bu ve buna benzer çalıştayların, diğer CHP'li belediyelere çeşitlene çeşitlene adeta bir virüs gibi sarması yönünde olacaktır! 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.