Karşıyaka belediyesinin "demirbaş" ihaleci şirketleri: Altaş, Çevlog...

Karşıyaka belediyesinin "demirbaş" ihaleci şirketleri: Altaş, Çevlog...

CHP'li Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay'ın ihalelerde "Öz Malı" şartının kaldırıldığından haberi yok mu? Başkan Tugay, 19 Aralık 2022 günü gerçekleşecek olan araç kiralama ihalesine nasıl Öz Malı şartını koydurttu? İhale "adrese teslim" mi gidecek?

A+A-

Anons haberimizde belirttiğimiz gibi; Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay'ı öncelikle 19 Aralık 2022 günü gerçekleşecek olan "araç kiralama" ihalesi konusunda uyarıyoruz! 

Eylül 2020 ayından itibaren özellikle araç kiralama ihalelerinde, ihalelerin "adrese teslim" gitmesinde uygulanan "Öz Malı" şartı KALDIRILDI!

Bakanlık, bu yönde tüm Valiliklere yazı gönderdi! (Gerekirse yeniden yayımlarız.) Telegram Haber'in arşivi tarandığında; bu Öz Malı şartının kaldırılmasına yönelik vermiş olduğumuz haber desteklerimizi rahatlıkla görebilirsiniz... Abartısız bu Öz Malı yönteminin ortadan kaldırılması ile ihalelerde "kamu zararı" oluşmaması yönünde, Devletimize de bir katkımızda olmuşsa, ne mutlu bizlere... (Çünkü bu konuyu bizden başka ısrarlı bir şekilde yazarak gündeme getiren başka da bir yayın kuruluşu olmadı!)

Şimdi gelelim Karşıyaka belediyesi araç kiralama ihalelerine... 

EKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarında; Karşıyaka belediyesinin araç kiralama ihalelerine ulaştığınızda, iki şirket karşınıza çıkar! Altaş ve Çevlog şirketleri... Bu iki şirkette aynı kişilere aittir... Zaten bu şirketlere yönelik hazırlayıp yayımladığımız onlarca haberi arşivimizde bulabilirsiniz... 

Altaş'ın sahipleri: 

cop1-001-001.jpg

Çevlog'un sahipleri: 

nmb13-001-001.png

Bu kişilerin yine yönetimlerinde yer aldığı, kurucusu oldukları şirketlerde mevcut... Altaş, CHP'li belediye başkanları arasında "Şirketler Grubu" olarak biliniyor... Altaş'la birlikte ve araç kiralama ihalelerine teklif vererek katılan şirketleri de elektronik ortamda görebilseydik; işin boyutunun ne denli büyük ve önemli olduğu rahatlıkla anlaşılabilinirdi...

Şimdi, EKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarında yaptığımız araştırmalara göre; Karşıyaka belediyesi, Cevat Durak'ın belediye başkanı olduğu dönemde Altaş'la tanışıyor: 

İşte ihale özeti: 

2011/170744 ALTAŞ YAPI SANAYİ VE TEMİZLİK HİZMETLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Kent İçi Çevre Temizlik Hizmeti Alınacaktır KARŞIYAKA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 10.186.167,00 TRY

Bu özet ihale bilgisini, Altaş'ın Karşıyaka belediyesine ne zaman "Merhaba" dediğine belge olsun diye veriyoruz...

İşte, o gün bugündür Altaş ve Grup şirketlerinden Çevlog, Karşıyaka belediyesinde ihaleler kazanmaya ara vermeden devam etmektedirler!

Bilindiği üzere; 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka belediye başkanlığından CD gitti, yerine HMA geldi... 2019 Yerel seçimlerinde HMA gitti, yerine CT geldi... Fakat, ne işse Altaş ve Grup şirketleri Karşıyaka belediyesinde ihaleler kazanmaya devam ettiler...

Tekrar Altaş ve Çevlog'un Karşıyaka belediyesindeki ihale performansına dönersek; CT'den önceki HMA dönemin sonlarında Karşıyaka belediyesi ihaleye çıkıyor...

ksk3.jpg

Ne hikmetse; belki de Altaş geçersiz teklif verenlerin arasında olabilir, 18 aylık araç kiralama ihalesini aynı şahısların ikinci şirketi Çevlog, tek geçerli teklifi sunarak ihaleyi kazanmış oluyor! (Belgesi yukarıda. Altaş'ın da Çevlog'un da adresleri aynı yer. Sahipleri zaten aynı şahıslar!)

Bu ihalenin süresine bakılınca; Çevlog'un hizmet süresi yeni seçilen CT'nin 6 aylık başkanlığında doluyor... 

Eylül 2019'da araç kiralamada hizmet süresi dolan Çevlog'un yerini bu defa aynı şahıslara ait Altaş şirketi alıyor... 

Altaş'ın dönüşü muhteşem oluyor: 21B

ksk5.jpg

Çevlog'un süresi Eylül 2019'da doluyordu... Karşıyaka belediyesi de yeni başkanla büyük ihaleye çıkmaya fırsat bulamamış olacak; hani şu CHP yönetimin iktidarı yerden yere vurmak için "İktidar, kapalı kapılar ardından yandaşına 21B'den ihaleler veriyor" dediği usulden; Karşıyaka belediyesi 3 aylık 21B'den ihaleye çıkıyor ve ihaleyi Altaş'a veriyor! 

Bakın CHP Sözcüsü Faik Öztrak 21B'den ihaleler için ne diyor?

CT'de yıllık araç kiralama ihalesine çıkıyor!

ksk4.jpg

Karşıyaka belediyesi 21B'den Altaş'a verdiği ihalenin süresi dolmadan, 17 Aralık 2019 günü bu defa açık usulden araç kiralama ihalesine çıkıyor... 

Ne hoş değil mi? 13 Şirket para basıp ihale dosyası alıyor, ne hikmetse ihale için TEK GEÇERLİ TEKLİF Altaş'tan geliyor ve ihaleyi kazanıyor! Bir sonraki haberimizde; bu ihale ve diğerlerinin neden ve nasıl Altaş'a verildiğinin BELGELİRİNİ ve ŞOK DETAYLARINI ortaya döküp, Altaş'ın Karşıyaka belediyesindeki ihale performansları New York'un Brooklyn Bölgesinden duyulacak şekilde alkışlayarak vereceğiz!

Karşıyaka belediyesi açık usulden çıktığı 12 aylık araç kiralama ihalesinin süresi 31 Aralık 2020'de doluyordu... Her halde yeni bir açık usulden araç kiralama ihalesine çıkma fırsatları olmamış olacak, Karşıyaka belediyesi yeniden 21B'den "adrese teslim" Altaş'a ihaleler vermeye başlıyor...  

Buyurun ihale belgelerine: 

ksk6.jpgksk1-001.jpgksk-001.jpg

İhalelerin başlangıç ve bitiş sürelerine dikkat ederseniz; tren vagonları gibi ardı arkasına dizilmişler... Atlamadan, yukarıda Çevlog'un kiralık araç hizmet süresinin HMA'dan CT'ye 6 ay şeklinde geçtiğini yazmıştık... Çevlog'tan önce bu işi Altaş yapıyordu... Peki, iki şirkette aynı şahıslara ait olduğuna göre; araçlar değişmiş midir? Başkanlar değişiyor, ihaleci şirket ve sahipleri değişmediğine göre; ihaleleri kazanan Altaş ve Çevlog şirketleri, Karşıyaka belediyesine hep aynı araçları mı kiraya vermişlerdir? Merak buyurmayınız; bir sonraki haberimizde bu şok detayları da gün yüzüne çıkaracağız!

21B'den çıkılan ve Altaş'ın kazandığı 3 ihalenin ardından Karşıyaka belediyesi, en son verilen 21B ihaleden 13 gün önce, "işi sağlama alalım" dercesine açık usulden (18 Aylık) ihaleye çıkıyor. (Bkz. İhale çıkış tarihlerine. Belgeleri yukarıda ve aşağıda.)

ksk7.jpg

Sormaya gerek var mı; bu açık usulden çıkılan bu ihaleyi de Altaş kazanıyor! İhalenin süresi 31 Aralık 2022'de bitiyor...

Karşıyaka belediyesi, 19 Aralık 2022 günü yeniden açık usulden araç kiralama ihalesine çıkacak... Böylesine belgeli ihale gerçekleri ışığında; yapılacak olan "bu ihaleyi de ya Altaş ya da Çevlog kazanacaktır" derseniz, en azından kurulu mevcut ihale çarkının nasıl döndüğünü inkar etmemiş olmaz mısınız???!!! Öyle değil mi?

Bir sonraki haberimizde kör gözün içine sokarcasına yapılanları tek tek belgeli şekilde yazıp, ihalelerin Altaş ve Çevlog'a nasıl altın tepsilerde sunulduğunu bulacaksınız! 

Bizi izlemeye devam ediniz...

Not: Edinilen bilgi ve iddialara göre; Altaş, Çevlog Grup şirketlerinin sahipleri artık ABD'nin New York şehri Brooklyn Bölgesinde yaşamaya başlamışlar... Belli olmaz, bir bakmışsınız Noel tatilleri için Türkiye'ye gelebilirler! Aslında Türkiye'ye gelip ne yapacaklar? Nasıl olsa işleri tıkırında değil mi? 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.