Karabağlar belediyesinin "hayvansal ürünler" kapsamında ihalesiz "tornavida", "çeşme başlığı" satın aldığı ortaya çıktı!

Karabağlar belediyesinin "hayvansal ürünler" kapsamında ihalesiz "tornavida", "çeşme başlığı" satın aldığı ortaya çıktı!

Evlere şenlik bir "BELEDİYECİLİK" faaliyeti daha Sayıştay raporları çerçevesinde ortaya çıktı!

A+A-

İnsan ister istemez böyle bir hata yapılır mı? diye düşünmeden edemiyor... 
Karabağlar belediyesini yönetenler, tarım ve hayvancılık ürünleri kapsamında alınacak ihale yöntemleri ile tornavida, bahçe hortumu, çeşme başlığı satın almışlar!
Gösterdikleri bu başarılı performansta Satıştay'ın 2022 Karabağlar belediyesi raporunun "bulgular" hanesine 3. sıradan girmiş!  
Bereket versin inekler henüz internet, bilgisayar, cep telefonu falan kullanmıyorlar!
Kullanıyor ve de Sayıştay'ın da bu raporunu okumuş olsalardı!
Bak sen o zaman sinemaya!
Bu işleri bu kadar da ayaklar altına düşürmeyin arkadaş!
Ağalanacak halinize de millet başka taraflarıyla gülmesin artık!

Buyurun başarılı tornavida satın alma performansına: 

BULGU 3: İstisna Maddesi Kapsamında Olmayan Sarf Malzemelerinin İhale Yapılmadan Tedarik Edilmesi

4734 sayılı Kanun'un “İstisnalar” başlıklı 3’üncü maddesinin (a) bendi kapsamında değerlendirilmek suretiyle, kapsama dâhil olmayan mal ve malzemelerin ihalesiz olarak kooperatif veya kooperatif üyeleri ile yapılan protokol karşılığında tedarik edildiği görülmüştür. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “İstisnalar” başlıklı 3’üncü maddesinde: “ a) Kanun kapsamına giren kuruluşlarca, kuruluş amacı veya mevzuatı gereği işlemek, değerlendirmek, iyileştirmek veya satmak üzere doğrudan üreticilerden veya ortaklarından yapılan tarım veya hayvancılıkla ilgili ürün alımları ile 6831 sayılı Orman Kanunu gereğince orman köyleri kalkındırma kooperatiflerinden ve köylülerden yapılacak hizmet alımları, ,..” denilmektedir.

Yukarıda yer verilen mevzuat hükmünden görüleceği üzere idarelerce ilgili ürünü işlemek, değerlendirmek, iyileştirmek veya satmak üzere tarım ve hayvancılıkla ilgili alımların Kanun’un ihale usullerine tabi olmadan doğrudan üreticilerden ve ortaklarından alınabileceğine ilişkin hususlara yer verilmiştir.
Ancak Belediye tarafından tarım ve hayvancılığı teşvik veya destek niteliği olmayan tornavida, bahçe hortumu, boru, çeşme başlığı vb. sarf malzemelerinin tedarikinde önceki dönemlerde de uygulanan bu usulün, mevzuata doğrudan aykırılık teşkil ettiği önceki yıl meclis denetim komisyonu raporunda ifade edilmesine rağmen 2022 yılı içerisinde tekrarlandığı görülmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.