Japon şirketten 'Pepper öldürüldü' iddiasına yalanlama: Kesinlikle değişiklik yok

Japon şirketten 'Pepper öldürüldü' iddiasına yalanlama: Kesinlikle değişiklik yok

Japon şirketten 'Pepper öldürüldü' iddiasına yalanlama: Kesinlikle değişiklik yok

A+A-

Japon teknoloji şirketi SoftBank, akıllı robot 'Pepper'ın (biber) üretiminin durdurulduğuna ilişkin haberleri reddederek "Pepper işinde kesinlike bir değişiklik yok" dedi.

Japon teknoloji şirketi SoftBank'ın sözcüsü Ai Kitamura, akıllı robot 'Pepper'ın (biber) üretiminin durduruldu yönündeki haberlere ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Pepper işimizde kesinlikle bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

Tokyo merkezli şirket, yedi yıl önce piyasaya sürülen Pepper'ın üretiminin geçici olarak durdurulduğunu açıklayan Kitamura, Pepper'ın 'öldürüldüğü' yönündeki haberleri yalanladı.

Öte yandan şirket, SoftBank Robotics'in Paris bölümündeki 330 işçinin sözleşmelerinin gözden geçirildiğini kabul etti, ancak bunun 'rutin bir uygulama' olduğunu savundu.
Pepper'ın 'hayranları tarafından çok sevildiğini' söyleyen Kitamura ayrıca, “Pek çok insan Pepper giderse üzüleceklerini söyledi” dedi.

Pandemi sırasında sosyal mesafeye duyulan ihtiyaç, bazen mağazalarda insanların ateşini ölçmek için kullanılan Pepper gibi robotlara olan talebi artırdı. Ellerini kullanabilen ve tekerlek üzerinde hareket eden Pepper robotları, Japonya'da ayrıca profesyonel beyzbol takımlarının maçlarında tezahürat yapıyor ve dans ediyor.

Pepper son olarak da, Japon okullarında bilgisayar programlama eğitimlerinde yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.