İZSU soruşturma dosyası büyüyor mu?

İZSU soruşturma dosyası büyüyor mu?

İZSU'nun Bilirkişi raporunun ardından dün flaş gözaltılar olmuş, İZSU eski ve yeni genel müdürleri ile GDZ Elektrikten de olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alınmıştı...

A+A-

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun çıkmasının ardından aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de bulunduğu şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verildi.

Soruşturmada gözaltı talimatı verilen diğer şüpheliler İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar S, Gdz Elektrik Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y, Operasyon Direktörü Sefa P, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati E, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel A, Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper D. ve Ordu'da yakalanan personel Halit Ö. sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.

Soruşturma kapsamında 2020-2023 döneminde İZSU'da Genel Müdürlük görevini yürüten ve halen Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Ali Hıdır Köseoğlu da gözaltına alınmıştı.

Toplamda 11 kişinin gözaltına alınması dün medyaya "flaş" haber olarak düşmüştü... Bilirkişi raporunun ardından gözaltıların bugün de devam edeceğine ilişkin iddialar konuşuluyor... 
 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.