İzmirli müteahhitler, Mayıs ayı İZSU ihalelerinde yüzde 3'lük bir başarı oranı yakalayabildiler!

İzmirli müteahhitler, Mayıs ayı İZSU ihalelerinde yüzde 3'lük bir başarı oranı yakalayabildiler!

İZSU'nun Mayıs ayı ihalelerinden iki tanesini İzmirli müteahhitler aldı! İZSU'cular, yarın "toner dolum"larını bile İzmir esnafının dışına yaptırırlarsa şaşırmayınız!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) şirketinin Mayıs ayında çıktığı 12 ihaleden 1 tanesini İzmirli bir müteahhit kazanabildi!

İZSU'nun Mayıs ayında dişe dokunur çıktığı 12 ihalenin hangi şehirlerdeki müteahhitlere gittiğini araştırdık...

Birincilik koltuğunda 3 ihale ile İstanbullu müteahhitler oturuyor... Ankaralı ve Diyarbakırlı müteahhitle 2'şer ihale ile 2.'nciliği paylaşırken; 

Kocaelili,

Bursalı,

Vanlı,

Elazığlı ve

İzmirli müteahhitlerde 1'er ihale ile sıralamaya girdiler...

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan'ın henüz asaleten atanmasının gelip gelmediğini bilemiyoruz ama, neden gelmediği ve "kime biat etmesi" gerektiği konusunda aylar öncesinde uyarıldığını bizden çok İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bildiği bilinmiyor mu?

Kaldı ki Başkan Soyer'e, Özkan'ın hangi CHP'li Meclis Üyesinin ofisine davet edildiği, hangi internet gazetecisi tarafından kimin dediklerini yaptığında rahat edeceği, Genel Müdürlük asaletinin neden takıldığı da yüzüne anlatılmadı mı?

Anlatıldı...!

Tekrar İZSU ihalelerine dönersek; İzmirli bir müteahhitlik şirketi nasıl olduysa İZSU'nun Mayıs ayı ihalelerinden bir tanesini alabilmiş! Ha... Bir tane daha var İzmirli bir şirketin aldığı ihale... Fakat onun belgesini yayımlamıyoruz! Çünkü, sarf malzemesi... Boru satmış İzmirli şirket... Onun rakamı da 2 milyon TL'ye yakın... Öte yandan çiğdem çekirdek diye tabir edilecek, kırtasiye malzemeleri, toner dolumu vb. gibi eften püften milyonluk rakamlarda olmayan ihtiyaçlar İzmirli esnaf tarafından karşılanmış...

Şimdi diyeceksiniz ki; "Yahu Piriştina döneminde bile İZSU rögar kapaklarını Konya'daki demir-döküm atölyelerine döktürüyor, nakliyecilerde sebepleniyorlardı! Değişen ne ki? İZSU yönetiminde kaç tane İzmirli var da ihaleler dışarıya kaçmasın!"

Bakın, aşağıda gerçekleşen ve sözleşmesi imzalanmış bir düzine ihale belgesi bulacaksınız... İhalelerin toplam rakamı 110 milyon TL'ye dayanıyor... İzmirli müteahhitlik şirketi bu 110 milyonluk bütünden 3.6 milyonluk bir ihale alıp, en azından İzmirlinin dışarıya çıkan paralarının yüzde 3'lük gibi bir bölümünü İzmir hudutları içinde kalmasını sağlayabilmiş!

Buna da şükür dedikten sonra; Haziran ayı toner dolumu ihalelerinin İzmirli esnafın dışına çıkmaması için de dua mı edelim?

Hatırlatalım; geçtiğimiz yıl İZTO'dan bir heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin İzmirli esnaf ve müteahhitlerle iş yapmadıklarından yaka silkmişlerdi! Bakalım İZTO yönetimi İZSU'da ortaya çıkardığımız bu Mayıs ayı tablosu karşısında İzmirli müteahhitlerin ayakta kalabilmeleri için ne gibi bir çalışma içinde olabilecek? 

Gelecek haberde; İZSU'nun 2021 yılı ilk 6 aylık ihalelerinin hangi şehirden gelenlere gittiğinin lig ve rakamsal puan durumlarına yer vereceğiz!

anamab211abbaa.jpg

anamab211abbaa111.jpg

 

anamab211abb.jpg

anamab211a.jpg

anamab211.jpganamab21.jpganamab2.jpganamab.jpgamamma.jpgamamma1.jpgamamma11.jpgamamma143.jpg  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.