İzmir'in yollarının süpürülme işleri, Satınalma Daire Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü'nden soruluyor!

İzmir'in yollarının süpürülme işleri, Satınalma Daire Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü'nden soruluyor!

İzBB ve İZBETON arasındaki 2024 yılına ait araç kiralama ihaleleri tamgaz devam ediyor...

A+A-

opera-anlik-goruntu-2024-01-08-081829-app.jpgteknik-sartname-1-1.jpg

teknik-sartname-1-3.jpgİZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, 7 Aralık 2023 günü "2024 YILI İÇİN İŞ MAKİNELERİ VE KARA TAŞITLARI KİRALANMASI HİZMETİ" ihalesine çıkıyor...
İhale için 15 şirket dosya alıyor... 6 Şirket teklif sunuyor... 2 Şirketin teklifi geçerli kılınıyor... İhaleyi İzBB'nin İZBETON şirketi kazanıyor... 
İhalede çalışması istenilen iş makinası ve kara kara taşıtlarının sayısı 116 adet olarak belirleniyor... (Bkz. İhale teknik şartname sayfa 3. yukarıda) 
İhale teknik şartnamesine göre bu araç ve iş makinaları 1 Ocak ile 31 Aralık 2024 tarihlerinde idarenin belirlediği yerlerde (İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) toplamda 160 Bin 350 saat çalışacaklar.
Başka bir deyişle, 116 araç ve iş makinası İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'nün emrinde yıl boyunca her biri 1382 saat 32 dakika çalışacaklar...
Türkçesi, bu 116 araç ve iş makinasının her bir tanesi yılın 365 gününde 3 saat 78'er dakika çalışması gerekiyor!
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, İZBETON'dan kiraladığı bu araçları yılın 365 günü nefes aldırtmadan çalıştıracak demektir!

Şimdi... İzmir Büyükşehir Belediyesinin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı var mı? VAR!
Bu daire başkanlığına bağlı;
Atık Transfer ve İkmal Şube Müdürlüğü,
Hafriyat Yönetim ve Denetim Şube Müdürülüğü,
İklim Değişikliği veTemiz Enerji Şube Müdürlüğü,
Kent Temizliği Şube Müdürlüğü,
Sıfır Atık, Planlama ve Katı Atık Değerlendirme Tesisleri Şube Müdürlüğü,

Var mı? VAR!
Peki, ihaleye neden "İzmir Büyükşehir Belediyesinin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı" değil de "İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ" çıkıyor?
İhale teknik şartnamesinde yer alan ve İZBETON'dan kiralan "YOL SÜPÜRME MAKİNALARI" neden Kent Temizliği Şube Müdürlüğü tarafından değil de, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından çalıştırılıyor? 
Böylesi bir araç ve iş makinası ihalesine "İzmir Büyükşehir Belediyesinin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı" ya da "Fen İşleri Daire Başkanlığı" çıkmaz da; neden İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ çıkar? 
İZBETON'dan kiralanan bu araç ve iş makinaları kullanacak ve kullanması gereken daire başkanlıkları belli değil mi? 
Ne işi olur Satınalma Daire Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü'nün kent yollarını süpürme makinası ve afiş sökme aracı ile?
Soralım o zaman İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'ne; Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı 2024 yılı içinde kaç defa kaç tane yol süpürme ve vakumlu yol süpürme araçlarıyla süpürttüreceksiniz? 
ARAÇLARI KİRALADINIZ YA!
ÇIKIN İZMİR HALKINA YANIT VERİNİZ!
TEMSİL, İZMİRLİLER "KORSAN AFİŞLERİ SÖKTÜRMEK" İÇİN, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'nü arayabilirler mi?
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.