İzmir'e Elektronik Denetleme Sistemi kurulacak

İzmir'e Elektronik Denetleme Sistemi kurulacak

Şehir trafiğini 10 binden fazla akıllı cihaz ile yöneten İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM), İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hareket edecek.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) hizmete alınması için ön protokol imzaladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sürücü kaynaklı trafikte yaşanan tıkanıklıkların önüne geçebilmek amacıyla başlatılacak proje kapsamında, EDS ile park, hız koridoru ve kırmızı ışık noktalarındaki ihlaller denetlenebilecek.

Şehir trafiğini 10 binden fazla akıllı cihaz ile yöneten İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM), İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hareket edecek.

EDS'nin hizmete girmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, hazırlanan ön protokole imza attı.

Sistemin kurulacağı noktalar belirlendi

Ayrıca İl EDS Komisyonu tarafından ihlal sisteminin kurulacağı noktalar yerinde incelendi.

İzmir trafiğinde sürücü kaynaklı sorunların çözülerek kaza ve trafik tıkanıklıklarının önlenmesi için 177 kırmızı ışık ihlal noktası, 15 hız koridoru, 128 hatalı park noktası tespit edildi.

Projenin 2023 yılında tamamlanması ve emniyet yetkililerinin EDS ile kent trafiğinde tıkanıklığa neden olan ya da trafik güvenliğini tehdit eden araçları anlık olarak denetlemesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sibel Özgür, kent trafiğinde yaşanan sorunlara akılcı çözümler getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

EDS'nin bir yıl içerisinde devreye alınmasının öngörüldüğünü vurgulayan Özgür, ön protokol sürecinin tamamlandığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.