İzmir'deki "5'li Yapı" çatırdıyor: Soyer, Kaya'yı görevden mi alıyor?

İzmir'deki "5'li Yapı" çatırdıyor: Soyer, Kaya'yı görevden mi alıyor?

Kulis bilgisi: İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'in CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'e şirin görünmek adına İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'yı yeni haftada görevden alacağı öne sürülüyor...

A+A-

38.'nci CHP Kurultayını kazanan Özgür Özel, farkında olmadan İzmir'de "5'li Yapı" olarak adlandırılan grubunda keyfini kaçırdı!

Malumunuz; KK döneminde CHP'nin İzmir'deki en etkili unsurları ve adeta siyaset belirleyicileri olarak "5'li Yapı" gösteriliyordu...

Peki, 5'li Yapı kimlerden oluşuyordu: 
1- Heval Savaş Kaya İZBETON Genel Müdürü
2- Şenol Aslanoğlu CHP İzmir İl Başkanı
3- Mustafa Tunç Soyer İzBB başkanı
4- Mahir Polat CHP İzmir Milletvekili
5- Rıfat Nalbantoğlu CHP İzmir Milletvekili

Öncelikle; 5 Kasım öncesine kadar bu yapının yanına yanaşmak bile sorundu!
Her biri kendi çapında ve ekseninde, burunlar 5 karış havada dolaşıyorlardı... 
KK'nın yeniden CHP Genel Başkanı seçileceğinden o kadar eminlerdi ki; "istediklerini" ilçe belediye başkanlıklarına getirebilecekleri konuşuluyordu!
Temsil, mevcut ilçe belediye başkanlarından biri bu YAPI'dan birisine yan gözle mi baktı, "caaarrrrttt" üstü çiziliveriliyordu!
Ayrıca; işi öylesine azıtmışlardı ki İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'ya yer beğendiremiyorlar; muhabbetler "Karabağlar'a başkasını koyarız, Konak yakışır kardeşimize" kadara varıyordu!
Açıkçası, CHP'nin İzmir'deki siyasetini bu "5 MUTLU" kişi kilitlemişlerdi!
Anadolu insanı der ki, "Gün doğmadan neler doğar"... Evet... Gün bu defa 5'li Yapı için doğmuyordu 5 Kasım'da... Hesaplar alt-üst oldu... Suratları düştü... Yüzlerinden düşen 5 bin parçaya bölünmeye başladı... 
İlk hamlelerini Özel'i karşılamak adına Adnan Menderes Havalimanında gösterdiler... Yüzlerce binlerce GSM mesajının yanında, sosyal medyada başladılar "İzmir'e hoş geldiniz genel başkanımız Özgür Özel" pankartları açmaya... Aralarında kuşluk vakti havalimanına koşanlar var mıdır bilemiyoruz ama, kulağımıza gelen şekliyle; Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay, VİP kapısını açtırmayarak, bayağı bir "Yaşasın yeni Kral" diyenleri camın öte yanında "kapıyı açar mısınız" diye meeeletmiş! İyi de etmiş hani... 
"5'li Yapı"nın başına gelenleri bir düşüne biliyor musunuz? 
4 Kasım'daki halleri... 5 Kasım'da içine düştükleri durum... 
Eh... Sıra geldi şimdi şirinliklere...
Kulislerde konuşulanlara göre; İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le arayı düzeltmek adına olsa, bir dizi radikal kararlar alma arefesindeymiş!
İlk planda İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'yı görevden alacağı öne sürülüyor!
Aynı zamanda; KK'dan vizeli şirketlerdeki (Arpalıklarda) bankamatik yöneticilere de yol vereceği iddia ediliyor!

Türkçesi, Soyer'in "yarım elma gönül alma" değil de "bir elma gönül alma" operasyonu başlatacağı kulislerde iddia ediliyor!
Ne dersininiz; Soyer'in bu operasyonlar halkasına eş Neptün Soyer'de kooperatifçilik departmanından feragat ederek "Bitkisel Eczacılığa" geçiş yaparak eşine destek çıkar mı?
Olmaz olmaz demeyiniz... 
İnsanlar şirinlik dönemine girdi mi...
Ne yapacağı da kestirilemez de ondan... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum