İzmir'de Down sendromlu bireylerin kadrajından çıkan fotoğraflar sergileniyor

İzmir'de Down sendromlu bireylerin kadrajından çıkan fotoğraflar sergileniyor

İzmir'de Down sendromlu bireylerin çektiği fotoğraflar, "Biz'im" isimli sergide bir araya getirildi.

A+A-

İzmir'de Down sendromlu bireylerin çektiği fotoğraflar, "Biz'im" isimli sergide bir araya getirildi.

Fotoğraf sanatçılarının Down sendromlu çocukların günlük yaşamından kareleri fotoğraflaması, çocukların da kendilerini fotoğraflayan sanatçıları çekmesiyle ortaya çıkan 32 eserden oluşan sergi, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı.

Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hatice Ayan, açılışta yaptığı konuşmada farklılıkların zenginlik olduğunu ve insanların bütünlüğünü anlatabilmek adına yola çıktıklarını belirterek, "Fotoğraf sergisi ve belgeseli olarak BİZ projesi, 'herkes farklı ise farklılık yoktur' mottosuyla farklı yönlerimizle BİZ olmayı sağlayacak sıcacık ve içten bir çalışmadır." dedi.

Pyxis Fotoğraf Kulübü Başkanı Gürhan Güner de kulübün kurucu üyeleri arasında yer alan Down sendromlu Can Ayan ile annesi Hatice Ayan'ın proje fikirlerini geliştirdiklerini ifade ederek, "Can fotoğrafçı kimliği ile bize sonsuz sevgiyi ve sabrı öğretti. Can'ın pek çok şeyi başardığına tanık olduk. Bu bireylerin pek çok yeteneğinin olduğunu, fırsat verildiği takdirde toplumun her alanında başarılı olduklarını biliyorduk. İstedik ki bunu herkes bilsin, farkında olsun. Ulusal Down Sendromu Derneği ortaklığında 21 gencimizle BİZ projemizi hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Aramızda 1 kromozomun lafının olmadığının bilinciyle sen ben demeden BİZ olmayı hedefledik." diye konuştu.

Konak Engelsiz Yaşam Köyü ve Konak Belediyesi destekleriyle açılan sergi, 25 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.