İZMİR, SKANDALLARIN ADAMI AYKUT ERDOĞDU'NUN LAYIK GÖRÜLECEĞİ BİR KENT DEĞİL ÖZGÜR BEY!

İZMİR, SKANDALLARIN ADAMI AYKUT ERDOĞDU'NUN LAYIK GÖRÜLECEĞİ BİR KENT DEĞİL ÖZGÜR BEY!

Gazeteci Erhan Gülenç, kendi adını taşıyan haber sitesinden Aykut Erdoğdu skandalını duyurdu! Gülenç, yazısında adeta "tehlikenin farkında mısınız" deyip CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzBB Başkanı Cemil Tugay'ı uyardı! İşte Gülenç'in o yazısı:

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlığa Cemil Tugay’ın gelmesinin ardından yeni genel sekreterin kim olacağıyla ilgili son günlerde İstanbul eski Milletvekili ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun isminin gündeme gelmesini hayretle izliyoruz.

 

Konuşulduğuna göre mevcut Genel Sekreter Barış Karcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne kaydırılacak yerine ise, CHP’nin Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da bir ilçeden belediye başkan adayı yaparak siyasi olarak tekrar diriltmek istedikleri Erdoğdu getirilecek. Hayata geçirilebilir mi göreceğiz ama böyle bir düşüncenin olduğu kesin. Bizim de görüştüğümüz kimi kaynaklar Erdoğdu’nun bu teklife sıcak baktığını kimi kaynaklar ise kendisiyle görüştüklerini ve Erdoğdu’nun “genel siyaset yapmak istediği için bu teklife sıcak bakmadığını” söylediğini aktarıyor.

UĞUR DÜNDAR’IN PRENSİ

Özel ve İmamoğlu’nun kendilerine parti içindeki değişim sürecinde verdiği destek nedeniyle ödüllendirdikleri Cemil Tugay’ı Erdoğdu üzerinden kontrol etmek istedikleri ve belediye ile yıllık 45 milyar lira olan bütçesini asıl olarak Erdoğdu’ya yönettirmek istedikleri ifade ediliyor. Maliye ve hazine kökenli bir iktisatçı olan Erdoğdu’nun son günlerde CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği polemikle gündemde olan televizyoncu Uğur Dündar’ın prenslerinden biri olması da ayrıca dikkat çekici. Hatta Dündar’ın daha önce eleştirdiği Tugay ile ilgili söylemlerinde değişiklik yapması da buna yoruluyor.

SKANDALLARIN ADAMI

Biz yukarıda da belirttiğimiz gibi daha iki yıl önce insanın bir daha toplum içine çıkmaktan bile çekineceği bir skandalla gündeme gelen bir ismin İzmir gibi Türkiye’nin 3. büyük kentinde Büyükşehir Belediyesi’ndeki en önemli 2. koltuğa oturtulmak istenmesini en hafif tabiriyle büyük bir ayıp olarak nitelendiriyoruz. İzmir, CHP lideri Özgür Özel ve kumpanyasının istedikleri gibi at koşturabilecekleri ve her türlü siyasi hovardalığı yapabilecekleri bir kent değil.

İZMİR’İ HİÇ BİLMİYOR

Yüz kızartıcı skandalını geçtik diyelim, Aykut Erdoğdu, İzmir hakkında ne biliyor ki, belediyenin 45 milyar liralık bütçesinin başına getirilecek? Bir dönem kaçak eklentileriyle gündeme gelen yazlığının Çeşme’de bulunmasının dışında İzmir’le ne bağı var? Böyle insanlar İzmir’e zaman kaybettirmekten başka ne işe yarar? Bu kent artık kent temel belediyecilik işlerinin eksizsiz yapılmasını istiyor. O yüzden bu kentin Erdoğdu gibi ‘fantastik’ isimlere katlanmak gibi bir lüksü yok.

CEMİL TUGAY’A DA HAKSIZLIK

Bu arada böyle bir atama, 4.5 milyon İzmirlinin yanı sıra Başkan Tugay’a da yapılacak büyük bir haksızlık olur. Hiçbir belediye başkanı, kendisinden güçlü bir genel sekretere tahammül edemez. Nitekim, eski Başkan Tunç Soyer’in de kendisinden daha fazla ön plana çıkan Buğra Gökce’den kurtulabilmek için yapmadığı kalmamıştı. Erdoğdu böyle bir göreve atanırsa siyasi kimliği ve geçmişiyle Tugay’ı gölgede bırakır. Bu yüzden Tugay’ın böyle bir dayatmaya siyaseten hayır diyemese de gönülden rıza göstereceğini hiç sanmıyoruz. Siyasette, CHP’de bir dönem önemli noktalara gelmiş birinin belediyelerde bürokrat kimlikli isimlerin yapması gereken bir göreve atanması Büyükşehir’in tüm balans ayarlarını bozar. Temel belediyecilik hizmetlerini bile yapmakta zorlanan bir Büyükşehir, İzmirlilere yine saç baş yoldurur.

BU KENT SİZİN OYUNCAĞINIZ DEĞİL

Burada Özgür Özel’e sesleniyoruz…

İzmir’i bir oyun tahtasına çevirme hevesinizden artık bir vazgeçin Özgür Bey! Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik makamı, skandalları yüzünden siyasi mevta haline gelen bir ismi tekrar parlatma yeri değildir. Eğer Barış Karcı gibi deneyimli bir isimle yola devam edilmeyecekse bile yerine siyasi hevesleri olmayan bir ismi getirin ki, İzmir’de hizmetler gerektiği gibi yapılabilsin… İzmir’i bu kadar tepkisiz bir yer sanmayın! İzmir günü geldiğinde gereğini yapmasını bilir…

Kaynak: https://www.erhangulenc.com/izmir-skandallarin-adami-aykut-erdogdu-nun-layik-gorulecegi-bir-kent-degil-ozgur-bey/81/

Telegram Haber'den dip not: Cemil Tugay, Aykut Erdoğdu'nun siyasi repertuvarı hakkında etraflıca bilgi sahibi olmak istiyorsa; buyursunlar zamanında Beşiktaş'a belediye başkanı yapılan Murat Hazinedar'a başvursun! Hazinedar, 4 Ocak 2018'de İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ve FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum