İzmir Büyükşehir'den 2'si Unesco'nun Dünya Mirası 5'i de 'Geçici Listesi'nde yer alanlar üzerinde 'turizm algı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir'den 2'si Unesco'nun Dünya Mirası 5'i de 'Geçici Listesi'nde yer alanlar üzerinde 'turizm algı' ihalesi!

İstanbullu yüklenici şirket, 2'si Unesco'nun Dünya Mirası 5'i de "Geçici" Dünya Mirası listesinde yer alan İzmir'in 7 kültürel varlığı üzerinde turizm algısı çalışması yapacak...

A+A-

İzmir Büyükşehire Belediyesi, pazarlık usulü (21 F) çıktığı ihale ile Unesco'nun Dünya Mirası listesinde yer alan Efes, Bergama ve "Geçici" listesinde yer alan Birgi, Ceneviz Ticaret Yolu'nda Akdeniz'den Karadeniz'e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri, Foça, Çandarlı ve Çeşme Kaleleri üzerinde "turizm algısı ve potansiyeli" çalışması başlattı.

Pazarlık usulü çıkılan ve sadece ihaleyi alan şirketten teklifin geldiği hizmet alımında, İstanbullu şirket 18 bin 500 TL'lik bir kırıma gitmiş.

İstanbullu yüklenici şirket 80 günlük çalışmanın sonucunda İzmir'in Unesco listelerinde yer alan 7 kültürel varlığı üzerinde turizm algısı ve potansiyelini tespit etmiş olacak.  

İŞTE İZMİR'İN UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDE YER ALAN KÜLTÜREL VARLIKLARI:

İzmir İlinde yer alan 2 kültürel varlığımız UNESCO Dünya Miras listesine, 5 kültürel varlığımız ise Dünya Mirası Geçici Listesine alınmıştır.
Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı 2014 yılında ve Efes Dünya Miras Alanı 2015 yılında Dünya Miras Listesine girmiştir.
Daha önce ''Ceneviz Ticaret Yolu'nda Akdeniz'den Karadeniz'e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri'' dosya adıyla geçici listeye kayıtlı varlıklar arasına alınan Birgi Tarihi Kenti (2012) ile Foça ve Çandarlı Kalelerinden (2013) sonra İzmir Çeşme Kalesi (2020) de ilave edilmiştir. Kalıcı listeye alınma çalışmaları devan etmektedir.

adsiz1qqq.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.