İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BUCA METROSU İÇİN BULDUĞU DIŞ KAYNAKLI 1 MİLYAR 70 MİLYON AVROLUK KREDİ, HAZİNEYE Mİ TAKILDI?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BUCA METROSU İÇİN BULDUĞU DIŞ KAYNAKLI 1 MİLYAR 70 MİLYON AVROLUK KREDİ, HAZİNEYE Mİ TAKILDI?

Kaynaklar, Hazinenin hangi belediye olursa olsun faiz oranı yüzde 1.7'nin üzerinde olan dış kaynaklı kredilere vize tanımadığını belirttiler.  

A+A-

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1 MİLYAR 70 MİLYON AVROLUK BORÇLANMAYI YÜZDE 3 FAİZLE ALDI”

Buca Metrosu’yla ilgili kredinin Hazine’ye göre daha düşük faizle alındığı ‘müjdesini’ veren Kılıçdaroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni düşünün ve bunun hazinesini düşünün, hazineyi yöneten bakanlığı düşünün. Bunlar uluslararası piyasalara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti borç alırken doğal olarak faiz ödüyor. En son aldıkları borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 faizle yaptı. Olağanüstü bir rakam. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanma yapabiliyor. Bu ne demektir? Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda, uluslararası finans kuruluşlarının gözünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. Bu bizim için gurur vesilesidir.” 6 Şubat 2021 Sözcü Gazetesi

Önceki hafta iki günlüğüne İzmir'de olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvay hattı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bulduğu yüzde 3 faiz oranlı 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı müjde şeklinde vermişti...

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de uluslararası piyasalardan yüzde 5 ila 6 civarında faizle borç aldığını söylemişti...

Telegram Haber'in Ankara kaynakları, İzmir Büyükşehir'in yüzde 3 faizle Buca Metrosu için bulduğu 1 milyar 70 milyon avroluk kredinin Hazine tarafından onaylanmadığını öne sürdü!

Kaynaklar, bu türden kredilendirmelerin dünya piyasalarında faiz oranının 1.7 olduğunu öne sürerken, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesine de iş yapan Barankaya adlı şirketin Konya Büyükşehir Belediyesine yaptığı dış kaynaklı kredi destekli iş için, yüzde 1.7 faiz para bulunduğunu, Hazinenin de bu kredilendirmeyi onayladığını aktardılar!

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesinin Buca Metrosu için bulduğu yüzde 3 faiz oranlı 1 milyar 70 milyon avroluk krediyi Hazinenin onaylamadığını öne süren kaynaklar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu skandal yüzünden Kılıçdaroğlu tarafından geçtiğimiz hafta 2 günlüğüne Ankara'ya çağırıldığının altını çizdiler!

Kaynaklar, Hazinenin hangi belediye olursa olsun dünya para piyasalarından faiz oranı yüzde 1.7'nin üzerinde bulunan dış kaynaklı kredilere vize tanımadığını belirttiler.  

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.