İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şenol Aslanoğlu'na yolsuzluk tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şenol Aslanoğlu'na yolsuzluk tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Çiğli Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hüsnü Boztepe, mecliste yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de hayata geçirdiği kooperatifte hayati tehlike taşıyan unsurlar olduğunu ileri sürdü. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun  ‘AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, benim muhatabım değildir’ sözlerine de AK Partili Boztepe ve Hızal’dan sert tepki geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli'de uygulamaya koyduğu 546 dairelik toplu konut projesinde istinat duvarı yapılmadan kazı çalışması yapıldığını kaydeden Boztepe; “İstinat duvarı yapılmadan kazı yapılıyor, burada temel atılmış ama aşağıda istinat duvarı yok, bu olmaz. Bu çok tehlikelidir” dedi.

BOZTEPE: “SİZİ BURADAN UYARIYORUM”

Boztepe, “Çiğli’de İzmir Büyükşehir Beşleyesi çalışanları için konut yapıyorsunuz.  Burada betonarme istinat duvarları olması lazım. Projede var ama şu an yapılmadı, buradan ağır tonajlı kamyon ve otobüsler  geçiyor. Üstünde de konutlar var. Geçtiğimiz gün orada yaşayan vatandaşlar da bu konuda şikayetçi oldu. Ben sizi şu an buradan uyarıyorum. 35 metre yakın kot farkı var, istinat duvarı yapılmadan kazı yapılıyor, burada temel atılmış ama aşağıda istinat duvarı yok, bu olmaz, çok tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

Boztepe sözlerini şöyle sürdürdü;

“KENDİSİNİ İZMİR’E BİZ TANITTIK”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, benim muhatabım değil sözlerini eleştiren Boztepe, “Ben ilgi çekmek istiyormuşum. Sayın Hızal, Şenol Bey’in  muhatabı değilmiş, biz tanıttık kendisini İzmir’e, de öyle il başkanı oldu. 

“KENDİSİ ÇELİK ÇOMAK OYNARKEN BEN KOOPERATİFÇİLİK YAPIYORDUM”

Kendisi kooperatif ne demek bilmezken, ben kooperatifçilik yapıyordum, hızını alamamış bazı belediye başkanlarına ve kendi milletvekillerine sallamış, kendisi  çelik çomak oynarken ben kooperatifçilik yapıyordum bana iş öğretmesin.

“KENDİSİ YOKKEN BEN SİYASET YAPIYORDUM”

Kendisi yokken ben siyaset yapıyordum ağabeylerine beni sorsun. Şenol Bey  İzmir il başkanlığı yapsın, kendisini temsil eden bir grup başkanvekili ve Başkan Tunç Soyer var burada. Biz elbette kendisini muhatap alacağız. O da bizi alacak. Biz sizi Sayın Başkan, meclis üyelerini her zaman muhatap alacağız. Bizim de kırıcı sözlerimiz oldu ama seviye bu kadar düşmedi. O bizi muhatap almayabilir ama seçimle gelen Sayın Tunç Soyer, bizi muhatap alıyor biz de aynı şekilde” diye konuştu.

AK PARTİLİ HIZAL: "ASLANOĞLU VE ARKADAŞLARI MÜTEAHHİTÇİLİK OYNASIN DİYE ARSALAR VERİLMEDİ"

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Ben sizlerle 4,5 yıldır meclis üyeliği yapıyorum. Bugüne kadar yaptığım tüm konuşmalar İzmir'e dair olmuştur. Onun dışında elbette dönem dönem tartışmalarda farklı konulara girmişizdir ama asli görevimiz İzmir'dir. Tüm meclis üyeleri İzmirlilerin vermiş olduğu oylarla seçildik. Sizler iktidar biz muhalefet olduk. Bizim asli görevimiz, İzmir'in İzmirlilerin hakkını, hukukunu, malını, mülkünü korumak ve gözetmektir. Örnekköylülerin, Uzunderelilerin, İBB'ye güvenerek teslim ettikleri mülklerinin hakkını koruma görevi bizdedir. Biz oradaki işlemlerle ilgili ifadeler ortaya koyduğumuzda birileri çıkıp 'siz benim muhatabım değilsiniz' diyemez, böyle bir söz söyleme lüksüne sahip değildir. İzmirlilere ait arsalarda dönüşüm yapılacakken, Şenol Aslanoğlu ve arkadaşları kooperatifçilik oynasın, müteahhitçilik oynasın diye, rant yolsuzluğu yapsınlar diye vermedik, kentsel dönüşüm yapılsın diye verdik" dedi.

"BUNUN HESABINI SORACAĞIZ"

Hızal şunları söyledi:

Aslanoğlu'nun muhatabı, elbette bir siyasi partinin il başkanı siyaseten muhatabıdır. Ama Aslanoğlu'nun il başkanı olarak değil, Aslanoğlu olarak o arsada yapılanlar konusunda muhatabı ne kooperatif üyeleri ya da iş pasladığı arkadaşları ya herhangi bir siyasi partinin il başkanı değildir. Aslanoğlu'nun muhatabı meclistir, Örnekköylülerdir. Biz de onlar adına konuşuyoruz. Elbette biz bunun hesabını soracağız. O benim muhatabım değildir gibi süslü laflarla günü kurtaramazlar. Bir yapı kooperatifi kendine ait mülkü, arsası yoksa orada inşaat yapamaz. Kimin malını kime satıyorsunuz? İzmirlilerin malını birilerine satarak caka satamazsınız. İBB bu işi başaramadı, beceremedi, biz kahramanlar, fedakârlık yaparak bu işi yapıyoruz diyemezsiniz.

"BİZ HAVUZ BAŞINDA ATANARAK GELMEDİK"

Biz bu hususta konuşmaya devam edeceğiz. Muhatap kabul etsin ya da etmesin muhatabı İBB meclisidir, muhatabı Örnekköylüler ve Uzunderelilerdir. Siz dönüşüm noktasında yeterince başarılı olmadığınız için, İBB bu işi beceremedi diyerek Aslanoğlu ve onun gibileri hem kahraman yapıyorsunuz hem de birilerinin rantsal kazanç elde etmesini sağlıyorsunuz. İBB 150 yıllık belediye, bu belediyenin onuru bu kadar ayaklar altına alınmaz, alınmamalıdır. Ben ve grubumdaki tüm arkadaşlarımız seçilerek geldik, birileri gibi lüks otel havuzlarının başında atanarak gelmedik. Mesele muhatabiyet ise İzmirliler için gerekli sorgulamayı yapacağız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesinde gündem olan inşaatı süren Çiğli Konutlarının güncel fotoğrafları:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.