İzBB'nin "Süt Kuzusu" ihalesi iptal mi edildi?

İzBB'nin "Süt Kuzusu" ihalesi iptal mi edildi?

İzBB'nin Süt Kuzusu ihalesine Batman merkezli şirket, Van şubesi üzerinden katılmış ve en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanmıştı! Telegram Haber, ihalenin ardından İzBB'yi "bataklığa" düşeceksiniz şeklinde uyarmıştı!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin dünyaya örnek "Süt Kuzusu" projesi kapsamında çıkılan en son ihaleyi Batman merkezli Eylül Gıda şirketi kazanmıştı!
Tire Süt, 
Balkan Süt,
İZTARIM
ve
Eylül Gıda adlı şirketin katıldığı ihale, İzmir'de adı sanı duyulmamış Eylül Gıda tarafından kazanılmıştı!

Telegram Haber, hazırladığı haberle İzBB'nin başına geleceklerini böyle sıralamıştı: 

72930.jpg

Başkan Tugay'dan İzmir'in Süt Kuzularına: Sütleri artık Batmanlı şirketin Van şubesinden mi gelecek?

İzBB Başkanı Cemil Tugay ve ekibini İzmirliler adına can-ı gönülden kutluyoruz! Karı-Koca Soyer'lerin başaramadığı İzmir'in "YÜZ AKI" kooperatifi Tire Süte, büyük darbe!

Malumunuz; CHP'nin içinden "Halk" geçiyordu!
Ne zamana kadar?
Yeni CHP yapılmadan öncesinde! (Y-CHP)
Y-CHP'nin piri kim? 
Kemal Kılıçdaroğlu!
Nam-ı diğer Bay Kemal...
Yıllardır neyi savunduk ve hala savunuyoruz?
CHP'nin fabrika ayarlarına döndürülmesini ve Bay Kemal başta olmak üzere; Kemal Bey'in 13.5 yılda sözde Türk siyasetine kazandırdığı (Milletvekili-Belediye Başkanları) ne kadar unsur varsa hepsinden CHP'nin arındırılması gerektiğini dün olduğu gibi bugünde hala savunmaya da devam ediyoruz!
Soyer gibi; Tugay da Bay Kemal'in İzmir'imize kazandırdığı bir siyasi profil değil midir?
Yoksa uzaylılar mı Dr. Cemil Tugay'ı Karşıyaka'ya aday yapmıştı?
Aziz Kocaoğlu, İzmir'i "Mega Köy" yaptı diye çok eleştiriliyordu... 
Bugün, Soyer'den sonra Tugay'ın İzBB dümenine geçirilmesinin ardından, İzmirliler Aziz Bey'i mumla aramaya başlamadı mı? 
Aziz Bey'in siyasi duruşu bir yana; İzmir için yaptığı hizmetlerin yüzde 5'ni, İzmirliler acaba Soyer'in 5 yıllık döneminde görebilmişler midir? 
Anadolu insanın sözüdür: "Aslan yattığı yerden belli olur!"
Aslan sosyal demokrat Soyer, 10 yıl nerede yatmıştı? 
Seferihisar'da...
Seferihisar'ı nasıl bıraktı?
Ti-Teber!
Satılmadık yer bırakmadığı gibi; milyonlarca borç yükü bıraktı İsmail Yetişkin'e... Yetişkin, Soyer'in bıraktığı cenazeleri kaldırmak için 3-4 yıl nefes bile alamadı! Geçirdiği kalp ameliyatı da Soyer'den "promosyon" olarak tarihe geçti!
Soyer'in Seferihisar umumi manzarası böyle iken, Bay Kemal tuttu onu İzBB'nin başına aday yaptı! Türkçesi, Bay Kemal, Seferihisar'ı bataklığa çeviren Soyer'i bataklıktan çıkartıp kurtardı! Operasyonun adı "KURTARMA"dır! Ve bunları Bay Kemal İzmirlilerin gözlerinin içine baka baka gerçekleştirdi!

Peki, Cemil Tugay Soyer'den farklı mı?

Biz demiyoruz... Reklamları kesilen İzmir'in mozzarella medyası bile yazdı: Karşıyaka belediyesinin borcu 4 Milyar!
Tugay'da Soyer'in 10 yılda Seferihisar'da başardığını Karşıyaka'da 5 yılda başararak bu defa çiçeği burnunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Karşıyaka batağından çıkartılıp, İzBB adayı yapılarak ÖDÜLLENDİRİLDİ!
Ne güzel değil mi?
Araya nakarat koymakta fayda var: HAK, HUKUK, ADALET...
Gelelim şimdi Türkiye'ye örnek "Süt Kuzusu" projesinin öyküsüne...
Rahmetli Ahmet Piriştina ve dönemin İzBB Genel Sekreteri Ersu Hızır'la bu proje start aldı... 
İlk önceleri ilkokullarda başladı...
200 ML'lik ambalajlı sütlerle... 
Başlangıcında bile 200 ML'lik bu sütlerin alımında İzmir'in prestij markası seçildi... 
İlk adımlar böyle atılırken; Ahmet Piriştina'nın zamansız ölümü ve Aziz Kocaoğlu'nun Bornova belediye başkanlığından İzmir Büyükşehir belediye başkanı seçilmesi ve Ersu Hızır'ın gayretleriyle Süt Kuzusu Projesinin "KIRSALDA KALKINMA" modeline dönüştürülmesiyle devam etti... 
Aziz Bey'in de Ersu Bey'in de ortak hedefleri, İzmir kırsalındaki üreticileri kalkındırmaktan ibaretti... Bu çerçevede, Aziz Bey'in döneminde İzmir kırsalının dışından 1 kilo dahi olsa ne bir ürün ne de 1 Litre süt alınmıştır!
Temel hedeften İzmir kırsalındaki üreticileri kalkındırmanın dışına BİR MİLİM dahi olsa da sapılmamıştır!
Bu bağlamda Tire Süt Koop, BAYÇİKOOP vb. İzmir'in ilçelerinde kurulu üretici kooperatifler desteklenmiş, Tire Süt Koop'la yürütülen "Süt Kuzusu Projesi" de İzmir'in 30 ilçesindeki tüm 0-6 yaş grubundaki çocuklara ulaşır olmuştu... 
Başka bir deyişle; İzBB'nin Süt Kuzusu Projesi desteği ile Tire Süt Koop'un köylerdeki 2-3 inekle geçimini sağlayan kooperatif üyeleri Fadime ninelerin, Mehmet amcaların yüzleri gülmeye başlamış, hele ki Aziz Bey'in Tire'ye geleceğini duyan üretici köylüler, boynuna sarılmak, yanaklarından öpmek için birbirleriyle yarışır olmuşlardı... 
Aziz Bey ister kabul etsin, ister kabul etmesin, Telegram Haber olarak, İzBB başkanlığı döneminde İzmir kırsalına verdiği tüm desteklerden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz...

İzmir'in başına gelen Soyer talihsizliği!

Seferihisar'ın renkli siması, Soyer'leri yakından tanıyan Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Cumhur Eriş, Soyer'leri şöyle tanıtır: "Suladıkları ağaç kurur!"
Birileri çıksın göstersin ki; İzmirlilerin refahına yönelik şu proje Soyer dönemine aittir!
Yok mu?
Var!
Dillere destan "Tarkan", "Gülşen" konserleri...
Unutmadan Cemil Başkana soralım; Soyer'den büyük miras İZTARIM'da Mozzarella peynir imalatı tam gaz devam ediyor mu? 
Bu arada mozzarella peynir severleri bilgilendirelim; dünyanın en iyi mozzarella peyniri İtalya'da değil ABD'nin Teksas eyaletinde üretiliyor!  
Tekrar Tire Süt Koop'un başına çorap nasıl örülür meselelerine gelirsek; Soyer'lerden Tunç Bey İzBB'nin başına kurulunca; Neptün Hanımı da Tire Süt Koop sevdası sardı! Neptün Hanımın en büyük ütopyalarının başında, Tire Süt Koop'a başkan olmak geliyordu... 
Bereket versin Neptün Hanımın bu ütopyasını yazdığımız raporla bertaraf ettirdik!.. Belki de Bay Kemal'e raporumuzu değerlendirdiği için yüzde 50'lik bir artı yazabiliriz! 
Tire Süt Koop ütopyası başka bahara kalan Neptün Hanım, bu defa Tire Süt Koop'la yürüyen Süt Kuzusu projesine daldı ve süt dağıtım işini eşinden aldığı ihalelerle yürütmeye çabaladı... Taşıma suyla değirmen dönmez hesabı; işsiz kalan Tire Süt Koop dağıtım emekçileri İZENERJİ'ye alındı, dağıtım araçları İzBB tarafından Antep'ten kiralanıp servislere konuldu... Velhasıl Tunç Bey eşinin KöyKoop başarısı için elinden geleni ardına koymadı! 
İlginç olan; Cumhur Eriş'in tarihi tespiti inanılmaz bir şekilde Soyer'lerin döneminde vücut buldu! Neptün Hanımın KöyKoop'ta başkan yardımcısı (2. Başkan) Ödemiş ve İzBB Meclis üyesi Mustafa Gerçek'in başkanı olduğu Gereli Kalkınma Koop öyle bir kalkındı ki; sormayınız BATTI! 
Soyer'lerin yerlere göklere sığdıramadıkları ve 2 yılda batan Halkın Bakkalı'na, Grand Plaza'ya en çok mal satan Gereli Kalkınma Koop olmasına karşın, Halkın Bakkalı gibi o da kepenk indirdi! Şu an her halde Gereli Koop yönetiminde kayyum heyeti bulunuyor!
Karı-Koca Gereli Kalkınma Koop'u sula ve batsın! 
Gel de Cumhur Eriş'in kulaklarını çınlatma! 
Soyer'lerin koop başarıları (!) salt Gereli ile sınırlı değil... Günlerce yazsak bitmez! Soyer'lerin Seferihisar mezbaha, organik pekmez üretim projelerini yazmaya kalkışsak, sanırım Netfilx'ten "dizi yapalım mı abi" senaryo teklifi alacağımızı düşünüyoruz!

Güncele dönersek;
İzBB'nin Süt Kuzusu projesi kapsamında 2 gün önce çıktığı "Açık" ihaleyi Batman merkezli, Van'daki adresi üzerinden "Eylül İnşaat Gıda Kozmetik Sanayi Ltd. Şti." kazanmış!
Bu bilgi; Telegram Haber'in haberciliğine güvenen önemli bir İzBB çalışanından geldi! 

hahhahah.png
Öncelikle belirtelim; ihaleyi SÖZDE kazanan bu şirketle İzBB henüz sözleşme imzalamış değil!
Ha... Bu şirketin İzmir'de 100 Gramlıkta olsun soğuk zincir süt tanklarının, paketleme tesislerinin, soğuk zincir süt nakliye kamyonlarının, 30 ilçeye süt dağıtacak araç parkının bile olmadığını düşünüyoruz!
Haksız mıyız İzBB'dekiler!
Peki, Van'dan süt gelecekte... İzmir'de dağıtılacakta... İzmirli üreticilerin... İzmirli çocukların.. Yüzleri gülecekte... Falan da... Filan da... Aklınıza mantığınıza sığıyor mu?
Başka bir şekilde; 85 Milyonluk Türkiye'de, "Eylül" markası adı altında paketlenmiş ya da şişelenmiş bir Litre de olsa süt içmiş birileri var mıdır?
Ya da bu Eylül İnşaat firması, "işte bizim sütlerimiz" diye gösterebileceği ellerinde bir paket süt var mıdır? 
Ne hoş durmuşlar "EYLÜL"ün yanında yan yana: "İNŞAAT", "GIDA", "KOZMETİK"  
Zaten bu üç fraksiyon da olmasa, garibim "Eylül"de soyulmuş çikita muzu sırıtacak önlerinde!

Tamam... Bu Eylül adlı şirketle İzBB sözleşmeyi imzaladı ve Süt Kuzusu projesine devam edildi... 
Ticari bir faaliyettir... Yönetmelikler vardır... Her şey de kitabına uygundur... Biz de dahil, kimselerin de bu ihaleye laf söylemeye hakkının olmadığını düşünüyoruz...
Amma... 
Kazın ayağı öyle mi?
Geçimini 2-3 ineğin sütünden elde edilen gelirle sağlayan benim Tireli Fadime ninem, benim Mehmet amcam, yarın sütlerini satamaz hale geldiklerinde, aç kaldıklarında, kim koşacak onların dertlerine? 
Özgür Özel Bey'in İzmir'e hediyesi Dr. Cemil Tugay Bey mi koşacak? 
Ya Tire Süt Koop'a ve bu işe yıllarını vermiş ve işsiz kalacak olanları KİM DÜŞÜNECEK?
Kaç kişinin ekmeğiyle oynanacağının hesabını kim yapabilecek? 
Dr. Cemil Tugay Başkan, bu iş öyle "Bakanlıktan, Çevre Şehircilikten baskı gördüm" demekle, Kentsel Dönüşüm rezaletinde İl Başkanın Şenol Aslanoğlu'nu kurtarmaya çalışmaya benzemez ha!!!
Merak buyurmayınız; Asrın 2. Felaketi İzmir Kentsel Dönüşüm dosya haberimizin 1. bölümü pazar günü yayına girecek... Haziran ayında Örnekköy'den gelen mağdur bir üyenin ihbarı ile başlıyor zaten yazı dizimiz... Öncelikle; döne döne okumanızı tavsiye ederiz şimdiden!
Ayrıca; buradan CHP'den Tire belediye başkanı Hayati Okuroğlu'na da soruyoruz; Tire Süt Koop'a indirilen bu darbe, içinize sinecek mi?
Bu ihale operasyonu sayesinde; yarın Tire Süt Koop battığında/batırıldığında, Tireli süt üreticileri, o sütleri gelip belediyenizin KAPISINA MI DÖKECEK?
Nasıl çözüm bulacaksınız?
Yoksa her zaman olduğu gibi; Trolleri toplayıp süt üreticilerine karşı "Hak", "Hukuk", "Adalet" diye sloganlar mı attırtacaksınız? 
Bakalım bu rezaleti bizden başka birileri görebilecek mi?
Sahi, bu ihale rezaletine İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener acaba ne der?
e-posta adresimiz: telegramhabercom@gmail.com

O zaman Batman merkezli şirketin Van şubesinden gelecek olan sütlerini neden bugünden olsun alkışlamayalım!

7d0fc4ba5461e9b4657709393e931655-002.gif

Kaynak: Başkan Tugay'dan İzmir'in Süt Kuzularına: Sütleri artık Batmanlı şirketin Van şubesinden mi gelecek?

Detaylar yarın geliyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.