İzBB'nin İZBETON'dan araç ve iş makinası kiralama ihalelerinde kamu yararı var mıdır?

İzBB'nin İZBETON'dan araç ve iş makinası kiralama ihalelerinde kamu yararı var mıdır?

İZBETON, elindeki mevcut araç ve iş makinaları ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaçlarını karşılayabilir mi? Aralarında gerçekleştirilen ihalelerde kamu yararı var mıdır?

A+A-

Bilindiği üzere; İzBB Başkanı Cemil Tugay, İZBETON'un denetlenmesi için Bağımsız bir Denetim şirketi görevlendirdi... 
İZBETON'un mali yapısı, önceki dönem Ak Partili Meclis Üyeleri tarafından defalarca İzBB Meclisine getirilmiş zarar ettiği hatta batık durumda olduğu dile getirilmişti... 
Ak Partili Meclis Üyeleri, İZBETON hakkındaki "batık" iddiaları için de CHP'li Meclis Üyelerine "Sayıştay'ın İZBETON Raporunu iyi okuyun" diye adres göstermişlerdi... 

İZBETON'un mali yapısının en son hali, her halde Bağımsız Denetim Şirketinin raporu ile yakında ortaya çıkacaktır diyoruz... Tabii ki; dağ fare doğrumazsa!

Peki, İZBETON denetçileri layıkıyla İzBB ve İZBETON arasındaki araç ve iş makinası kiralama ihalelerini inceliyorlar mı?
Bir Büyükşehir Belediyesi, neden 2 yılık bir döneme kendisine ait olan bir şirketten 2.5 milyarın üzerinde araç ve iş makinası kiralama ihtiyacı duyar?
İzBB'nin İZBETON'a 2 yılda araç ve iş makinası ihaleleri kapsamında ödediği para 2.5 milyarın üzerinde... İZBETON, başlı başına sadece Rent A Car işi dahi yapıyor olsa, zarar etmesi mümkün olabilir mi? 
Bu ihalelerle ne amaçlanmıştır? 
Bu ihalelerde kamu yararı var mıdır?
İzBB'nin sadece bir ihale kapsamında 150 araç ve iş makinası için, bu yıl İZBETON'a KDV'li 638 Milyon TL ödeyeceğinden İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın haberi var mıdır? 
İki yılda İzBB​, (2023-159, 2024-150) araç ve iş makinası 2 ihalesi için İZBETON'na KDV'li 1 Milyar 147 Milyon ödediğini İzmirliler biliyor mu? 

CHP ve KK sayesinde, Seferihisar ve İzBB'de 15 yıl belediye başkanlığı yapan ve Avrupa'da da ayak basmadık şehir bırakmayan Mustafa Tunç Soyer, çok yakından tanıdığı Avrupa'dan örnek bir belediye gösterebilir mi şirketinden araç ve iş makinası kiralamış olan? 

izce-001.jpg

Denetçiler, bu ihalenin izini sürebilecekler mi?
Şok detaylar geliyor...

İZSU ihaleleri ve "O bir Ankara Hali muzcusuydu... Şimdi oldu bir numaralı araç ve iş makinası ihalecisi" yakında Telegram Haber'de... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum