![İzBB'nin en teknolojik şirketi: İZSU...](https://telegramhaber.com/d/news/78734.jpg)
İzBB'nin en teknolojik şirketi: İZSU...
İZSU, İzBB şirketleri arasında tekonolojik gelişmeleri en sıkı takip eden ve destek alan tek şirket...
ÖZEL
Elektronik dünyasında (Teknoloji) transistörlerin bulunuşu, vakumlu tüplerin pabuçlarını dama atmıştır.(Yıl 1950) Transistörler, teknoloji dünyasında bilgisayarın da gelişmesini sağlamıştır...
Dünyada ilk tam transistörlü bilgisayar olarak kabul edilen TRADIC (Transistor Digital Computer), 1954 yılında Bell Labs tarafından geliştirilmiştir. Bu dönüşüm, elektronik bilgisayarlar için bir devrim niteliğinde olup, vakum tüplerinden transistörlere geçişin başlangıcını temsil eder. TRADIC, 800 transistör kullanılarak yapılmış olup, o dönemin önde gelen vakum tüplü bilgisayarlarının aksine çok daha küçük, daha hafif ve daha az enerji tüketen bir sistemdi.
TRADIC, mikroelektronik devriminin öncüsü olarak kabul edilir. Transistörlere dayalı bilgisayarlar daha sonra entegre devrelere ve mikro işlemcilere doğru gelişmiştir. Bu teknolojik ilerlemeler, kişisel bilgisayarların, akıllı telefonların ve modern elektronik cihazların yolunu açmıştır. Dolayısıyla, TRADIC’in kullanımı ile başlayan transistör devrimi, bilişim teknolojisinin ve tüketici elektroniğinin bugünkü haline gelmesinde temel bir rol oynamıştır.
Ne mutlu ki teknolojik gelişmelerde İzmir'in taviz vermeyen bir İZSU'yu var!
İZSU... Açılımı... "İZMİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"...
Kısacası İZSU, İzBB'nin İzmir'e ve İzmirlilere su temin eden, dağıtımını gerçekleştiren bir şirketi... Böylesine kritik bir görevi yerine getiren (Su Hayattır) İZSU'nun, teknolojiyi yakından takip ediyor olması ve teknolojik gelişmelere de ayak uydurması, kuşkusuz İzmirlileri, İzBB ve İZSU yöneticilerini de mutlu ediyordur!
İZSU'yu yönetenlerin, çalışanlarının teknolojik gelişmeleri, alet ve edavatlarını da A'dan Z'ye bilmeleri, kullanmaları beklenirse, haksızlık yapılmış olur!
Bu çerçevede İZSU, bir kısım teknolojik desteği de dışarıdan bulup, alması gerekmiyor mu?
Son 5 yılda İZSU'nun teknolojik ihale trafiğine bakıldığında; teknolojiden de aslanlar gibi faydalandığı görülüyor!
2020'den günümüze göze çarpan ihalelere bakıldığında; ATOS adlı şirketin uzak ara önde gittiği anlaşılıyor!
İZSU, teknolojik hizmetleri bütün olarak almayı seviyor!
İşte bütünleşik ihale:
İZSU ihalenin teknik şartnamesinde yapılacak işler böyle belirtiliyor:
İZSU, "BÜTÜNLEŞİK BİLİŞİM HİZMETLERİ TEMİNİ ALIMI" işinin 2 Milyon aboneye ve 137 lokasyondaki birimlerinin aracılığıyla yapılacağını belirtiyor.
28 Kasım 2023 tarihinde BÜTÜNLEŞİK BİLİŞİM HİZMETLERİ TEMİNİ ALIMI işi ihalesinin süresi doluyor.
İZSU, 2. bir "BÜTÜNLEŞİK" ihaleye, adında değişiklikler yaparak 4 Aralık 2024 tarihinde "BÜTÜNLEŞİK YAZILIM VE SİSTEM YÖNETİMİ HİZMETİ ALIMI" şeklinde çıkıyor.
İşte ihale belgesi:
Bu da 2. ihalenin teknik şartnamesi:
Türkçesi, 2 ihalenin teknik şartnamesine bakıldığında; tıpkısının aynı olduğu anlaşılıyor!
Hal böyle olunca, 2. ihaleyi kazanan da ATOS adlı şirket oluyor!
Teknoloji gelişirken, İZSU'nun abone sayısı da 2 Milyondan 2 Milyon 500 Bine, lokasyon birim sayısı da 137'den 160'a çıkıyor.
Abone ve lokasyon sayısı da artınca, ihalelerin yaklaşık maliyet rakamları da 64 Milyondan 457 Milyona fırlıyor!
Fakat, "BÜTÜNLEŞİK" adında çıkılan "BÜTÜNLEŞİK BİLİŞİM HİZMETLERİ TEMİNİ ALIMI(1. İhale)" ile "BÜTÜNLEŞİK YAZILIM VE SİSTEM YÖNETİMİ HİZMETİ ALIMI(2. İhale)" ihalelerinin hizmet süreleri arasında 430 günlük bir "BOŞLUK" doğuyor! (14 Ay)
Peki, İZSU bu 14 aylık "Parçalı Bulutlu" durumda, "BÜTÜNLEŞİK BİLİŞİM" hizmeti almış mıdır?
Ya da bu BOŞLUĞU nasıl doldurmuştur?
İZSU'nun "BÜTÜKLEŞİK" ihaleleri arasına giremeyen teknolojik destek ihaleleri:
Bu ihale, İZSU'nun "BÜTÜNLEŞİK" ihalelerinde yer alan 160 lokasyonun dışında kalmış olmalı ki; "Veri Toplama Sistemi" adında bu ihaleye çıkma ihtiyacı duyulmuş!
İZSU, 15 günlüğüne "İşletim Sistemi ve Veri Tabanı Lisansları" adında "BÜTÜNLEŞİK" ihalelerin kapsamına girmeyen bu ihaleyi gerçekleştirmiş:
Çok güzel bir ihale daha!
İhaleci GTK Global şirketi, ihaleye tek başına katılacağını ve ihaleden "Garanti Pastra" çıkacağını tahmin etmiş olmalı, İZSU'nun ihale için bulduğu yaklaşık maliyetten "BİR KURUŞLUK" da olsa indirime gitmeyi düşünmemiş!
Başka bir deyişle; İZSU, sanki bu ihaleyi GTK Global şirketine vermek için çıkmış!
Mobisis şirketi (Alta) bu ihale kapsamında, İZSU'ya 350 adet EL TERMİNALİ satıyor ve 590 adet El Terminaline de 5 YILLIK MOBİL CİHAZ YÖNETİM UYGULAMA LİSANSI işini gerçekleştiriyor!
ATOS şirketinin 1. BÜTÜNLEŞİK ihalesinin hizmet süresi dolduktan sonra İZSU, 60 günlüğüne "HİPER BÜTÜNLEŞİK ALTYAPI VE SİSTEM YAZILIMLARI İLE LİSANSLARI ALIMI" ihalesine çıkıyor ve Türk Telekom bu ihaleyi kazanıyor.
Sonuç olarak; İZSU'nun "BÜTÜNLEŞİK" adı altında çıktığı 36 ve 57 aylık ihaleler kapsamında aldığı hizmetler bir yana, dilediğinde 2 aylık, 15 günlük olmak üzere istediği zaman dilimlerinde hizmet alımları ihaleleri gerçekleştirebiliyor!
Bakalım İZSU önceki yıllarda olduğu gibi 2025 yılında da "BÜTÜNLEŞİK" ihalelere destek olmak için yeni yeni teknoloji ihalelerine çıkacak mı?
İZSU ihalelerine devam edeceğiz...
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.