İzBB'den orman köylerine yangın yatırımı: 4 Adet termal kameraya 2 milyon...

İzBB'den orman köylerine yangın yatırımı: 4 Adet termal kameraya 2 milyon...

İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer'in yaklaşık 4 yıl önce orman yangınlarına karşı "yangın uçağı alalım" kampanyasının akıbeti bilinmiyor olsa da, yangınlara karşı İzmir'in orman köylerine termal kameralı hizmet geldi...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına karşı görüntülü hizmet atağı başlattı!

Bilindiği üzere; İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer, 5 Ağustos 2021 tarihinde yangın uçağı alımını için başlatılan kampanya çerçevesinde İzBB'nin web sitesinden şu açıklamayı yapmıştı: "30 Eylül 2019 tarihinde başlattığımız Orman İzmir kampanyası, 30 Eylül 2020 tarihinde sona erdi. Orman İzmir kampanyası kapsamında 1 milyon 736 bin 155 TL toplandı."

Soyer'in başlattığı yangın uçağı kampanyası bir yana, İzmir'in orman köylerinde "termal ptz ıp dome kamera" dönemi başlatıldı!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI MAL ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, 17 Kasım 2023 tarihinde "ORMAN KÖYLERİ VE KIRSAL ALAN YANGINLARI MÜDAHALE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GECE GÖRÜŞLÜ TERMAL KAMERA ALIMI" ihalesine çıktı. 
"KAMERALAR, İDARENİN İZMİR İLİ İÇERİSİNDE GÖSTERECEĞİ YERLERE MONTAJI YAPILARAK KULLANIMA HAZIR VE ÇALIŞIR HALDE TESLİM EDİLECEKTİR. MALZEMELER, YÜKLENİCİ İLE İDARE ARASINDA SÖZLEŞMENİN İMZALANMASINDAN İTİBAREN 25.12.2023 TARİHİNE KADAR MONTAJI YAPILARAK KULLANIMA HAZIR VE ÇALIŞIR HALDE TESLİM EDİLECEKTİR." denilen ihalenin sözleşmesi, ihalenin çıkış tarihinden 20 gün sonra imzalandı... 
İzmir Konak merkezli "WDR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE SAVUNMA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" gün itibari ile 3 gün öncesinden bu 4 kamerayı dikmiş olmalı... Bu yönde; İzBB'den ya da yüklenici şirketten "4 Termal Kamerayı" diktik açıklaması gelirse; noktasına virgülüne dokunmadan yayımlayacağımızın altını çizeriz! 

İşte 4 adet termal kamera ihalesine ilişkin ihale teknik şartnamesinin 2. sayfası: 

teknik-sartname-2-004.jpg

Bu da KDV dahil 2 Milyon 088 Bin 000 TL tutan 4 adetlik termal kamera ihalesinin belgesi: 

termal.jpg

İhale için 8 şirket dosya almış... İhaleye sadece ihaleyi kazanan WDR şirketi teklif vermiş... Dosya alan 7 şirket acaba neden teklif sunmamışlardır? 
İhalenin teknik şartnamesine, ihaleyi kazanacak şirketin lehine maddeler eklenmiş olabilir mi?
WDR şirketi, kamudaki ilk ihalesini İzBB'de mi kazanmıştır? 
WDR şirketinin ihale bahtı nasıl açılmıştır? 
Kameraların üzerindeki markalar, üretici markası ile aynı mıdır?

Ve... Daha fazlası ihale analiz haberimizle gelecek... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.