İzBB'den Buca Kırıklar köyüne ilkokul manzaralı 'mezarlık' hizmeti!

İzBB'den Buca Kırıklar köyüne ilkokul manzaralı 'mezarlık' hizmeti!

İzBB'nin Buca Kırıklar köyü ilkokulunun karşısına "mezarlık" yapmaya başlamasına köylüler tepki gösteriyor... Kırıklar köy halkı, "köy mallarımızı bize dahi sormadan tepe tepe kullanıyorlar!"

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Buca Kırıklar köyünde başlattığı "mezarlık" hamlesi, köy yaşayanlarının tepkisini çekiyor...

Kırıklar köyü ilköğretim okulunun karşısına yapılacak olan mezarlığı, köy yaşayanları tepki gösteriyor... 

Kırıklar köy halkı, köy muhtarının Büyükşehir'de çalışmasından dolayı mezarlık konusunun medyaya düşmesini istemediği belirtiliyor...

Kırıklar ilkokulunun karşısındaki 16 dönüm arazinin içinden yol geçmesiyle mezarlık yapılacak olan alanın 8 dönüme düştüğünü belirten Kırıklar köy halkı, "İlkokul karşısında kalan bu 8 dönüm arazinin üstünde önce zeytin ve incir ağaçlarını budama bahanesiyle adeta kuruyacak şekilde kestiler ve mezarlık yapılmasının önünü açtılar. Hiç bir kimsenin aklına gelmiyor mu küçücük çocukların okula gidip gelirken psikolojilerinin bozulacağı, korkacakları? Bu nasıl halkçı belediyeciliktir? Ne köy halkına soran var ne de 'buraya ne yapacaksınız' sorularımıza cevap verecek belediyeci! Bu araziler düne kadar Kırıklar köy halkının malıydı. Bütünşehir yasası ile köy malları belediyelere devir edildi. Şimdi belediyeler de tepe tepe köy mallarını diledikleri gibi kullanıyorlar. Lafa geldi mi utanmadan seçimden seçime 'biz halk ne derse onu yaparız' diyorlar! Halka neyi soruyorlar? Zeytin ve incir ağaçlarına bile acımadan buduyoruz deyip kesip attılar. Köy muhtarı da büyükşehir çalışanı olduğundan olup bitenlere sessiz kalıyor." dedi. 

Bakalım İzBB'den Kırıklar köy halkına bir açıklama yapılacak mı?

Yoksa ilkokul manzaralı mezarlığı savunacaklar mı?

Öte yandan İzBB, bu mezarlık yapımını gerçekleştirdiği taktirde; İzmir'in 30 ilçesinde bulunan 1294 köy içinde; köy meydanında mezarlığı olan ilk ve tek köy Buca'nın Kırıklar köyü olacak!

Not: Mezarlık yapılacak olan yerle ilgili haberlerimiz devam edecek...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum