İzBB ile İZBETON arasında tarihin en büyük 21B ihalesi: 1 Milyar 140 Milyon...

İzBB ile İZBETON arasında tarihin en büyük 21B ihalesi: 1 Milyar 140 Milyon...

İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İzmir Belediyecilik tarihinde kırılması güç bir rekora imza attı: İzmir Büyükşehir'in 21B çıktığı 999 Milyonluk (KDV'siz) asfalt ihalesini KDV'li 1 MİLYAR 140 MİLYON 240 BİN TL'ye TEK BAŞINA kazandı!

A+A-

Öncelikle şu müjdeyi verelim! İZBETON denetiminde her halde dağ fare doğurdu!
Zaten haberimizde de belirtmiştik... 
İzBB Başkanı Cemil Tugay, KK'nın hemşerisi sayılır... Eee... Tugay'ın Karşıyaka belediye başkanlığından da KK ile hatırı sayılır bir 5 yıllık tanışıklığı da bulunuyor... Boru değil... Genel Başkanıydı... 
Malumunuz KK, Türkiye'nin Number One yolsuzluklar kahramanı... Fakat, ne işse 13.5 yıllık CHP genel başkanlığı ve 21 yıllık TBMM hayatı çerçevesinde elle tutulur, gözle görülür kamu adına kazandırdığı bir yolsuzluk dosyası haberi yazamadık... 
Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş, KK döneminde CHP genel merkezine gönderdiği yolsuzluk kokan dosyalar için ödediği kargo paralarını kumbarada biriktirmiş olsaydı, bugün herhalde "Germany 2024"ü evinde 65 İnç bir TV'den izliyor olurdu!
Ragıp Çiçen, CHP genel merkezi önünde kendini yakamaya kalkıştığı eylemin ardından sosyal medya hesabından KK'ya seslenerek şunları paylaşmıştı: "Türkiye'de yolsuzluk kelimesini ağzına alacak en son kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur!"
Çiçen, Muratpaşa belediyesi açılışları için Antalya'ya eşiyle birlikte giden KK'nın havaalanı çıkışında karşısında belirmiş, yüzüne de "Beni mahvettiniz!" demişti... Merak buyuranlar, Çiçen'in KK hakkında neler söylediğine, yazdığına YouTube ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler... 
Açıkçası, "yolsuzluk" kelimesinin nimetlerinden bugüne kadar KK'dan başka bir siyasetçi acaba faydalanmış mıdır? Bir de Hak, Hukuk, Adalet kelimeleri... 
Hal böyle iken, içinde bulunduğunuz partinizi yönetenlerin (eski-yeni) yolsuzluklara karşı zihniyetleri de bu olunca; değil İZBETON'a feriştahına denetçi gönderseniz, hava cıva!
Daha da ilginci; varıp baksanız CHP'de 21B'den ihalelere karşı çıkmayan yönetici, milletvekili bulamazsınız! 
Ali Mahir Başarın'ından önceki dönem Sözcü Faik Öztrak'ına... Ağzı olanın kesinlikle 21B'den ihaleler için söyleyecekleri vardır! 
Bakın dönemin CHP Sözcüsü 21B'den ihaleler için neler söylüyor: 

 İZBETON özeline geldiğimizde; başkan Tugay'ın İZBETON'a Bağımsız Denetim Kuruluşu gönderdiğini, "bir şeyler bulursanız, bana gelmeden savcılığa gidebilirsiniz" talimatı verdiğini haberleştirmiştik... 
Şimdilik denetimden nasıl bir sonuç çıktı/alındı orasını bilemiyoruz... 
Fakat, aşağıdaki ihale belgesine bakarak; İZBETON'da "işler tıkırına girmiş"; başka bir deyişle, İZBETON denetimden geçti ve cillop gibi bir şirket olduğunu Bağımsız Denetçiler kanıtladı diyebilirsiniz! 
Denetim konusuna, hafta içinde gelmesi muhtemel bilgilerle yeniden dönebiliriz...

Gelelim şimdi milyarlık ihaledeki güzelliklere...
Şimdi buradan hiç bir kimseye belediyecilik, genel müdürlük, belediye başkanlığı vb. departmanlar hakkında ne ahkam keseriz ne de öğretmeye kalkışırız!
Konuları, yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde ele alır, yetkililerin bilgilerine, halkın da haber alma özgürlüğüne sunarız... 
Anlaşılan o ki; yeni İZBETON genel müdürü Hüseyin Sezer'in yoğurt yiyişi, önceki genel müdür Heval Savaş Kaya'nınkine benzemiyor! (İki genel müdür arasındaki farkları da yakın bir zamanda haberleştirir, nasıl sakız çiğnediklerine, yoğurt yediklerine bir bakarız deriz.) 
O zaman şu soruyu da yeni genel müdür Sezer'e soralım... Şu an İZBETON'un kaç adet araç ve iş makinası vb. İzBB'de kiralıktır? Açıklamayı düşünür müsünüz? Ya da kulağınızın üstüne mi yatarsınız? 

O zaman gelelim şimdi 1.14 Milyarlık bu yeni ihalenin faydalarına!
Öncelikle, bu ihale 21B (Doğrudan Temin) ihale usulüne YASA ve YÖNETMELİKLERİNE uyuyor mu?
Yoksa; "uysa da uymasa da" mantığı ile çıkılmış bir ihale midir?
Önce... Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sizlere işlerinizi öğretecek halimiz yok... Sizler, zaten aydın-minevver insanlar ve yöneticilersiniz... Bizler sadece okumayı, yazmayı becerebiliyoruz... İşte okuduğumuz 21B ihale usulü yönetmeliklerine ve yasalarına bu ihale nasıl "UYDU/UYDURULDU" diye de sorabiliyoruz!!!???
Ha derseniz ki; "arkadaş, bu ihaleye daha önceden çıkılmıştı ve ihaleyi alan yüklenici firma, işleri yapamadı ve biz de mecbur 21B'den ihaleye çıkarak, işleri bitirelim ve kimseciklerde mağdur olmasın dedik!" Olmaz işte... Dedik... Düdükle... Bu işler olmaz... Önce, 21B'nin TANIMINA bir güzel bakacaksınız! 
BİR KERE... Velev ki bu ihale iptal edilenin devamı... İyi de bu işler (Asfalt Dökme) acil ve devamlılığı olan sürekli bir iş değil! (Temsil, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı asfaltında sabah saatlerinde 35 CM'lik çapta ve 20 CM'lik bir derinlikte göçük oluştu; aynı gün içinde bu göçüğün hakkından İZBETON geliyor mu, gelebiliyor mu?)
Eyyyyy.... İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL VE YEŞİL ALANLAR YAPIM İHALELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, çıktığın ihalenin usulünü hangi gerekçelere dayanarak "Pazarlık MD 21B" olarak belirlediniz?
Bakar mısınız ihalenin "Pazarlık Usulü" seçilmesine kazandırılan açıklığa: "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması."  
Alooo... Hangi belediye vardır ki MİLYARLIK asfalt dökme işlerine böylesine 21B kılıfı uydurabilen? Hem milyarlık olacak hem de "100 günde dökeceksiniz HAAAAA" diyebilen bir Büyükşehir?
"İL SINIRLARI İÇİNDEKİ ULAŞIM YOLLARINDA ASFALT KAPLAMASI,YOL VE İNŞAAT ONARIMI VE YENİLEME YAPILMASI İŞİ" ihalesi, 21B'den ihale usulüne sığıyorsa; buyurun o zaman e-postamıza cevap gönderiniz!
Ya da zahmet etmeyiniz... Yarın akşama kadar sabır edin, ihalenin sığan, sığmayan yerlerini yine bizden okuyabilirsiniz!  
Bizim temel amacımız sizin gibi aydın-minevver insanlara, yöneticilere, işini öğretmek değil, her hangi bir yanlışlığa düşmemeniz için uyarmaktan ibarettir! 
Ayrıca, bu ihalenin öznesi "İZBETON'u kurtarmak" mı oluyor?
Önceki dönem MİLYARLIK araç ve iş makinası kiralama ihaleleri kesmedi, yeni formül yollara asfalt dökme ihaleleri midir? 

İŞTE MİLYARLIK 21B'DEN İZBB'NİN İZBETON'A VERDİĞİ İHALENİN BELGESİ:  

izbeton-006.jpg

Not: CHP'deki yönetici vasıflı 21B uzmanları da bu ihaleye ilişkin duygu ve düşüncelerini telegramhabercom@gmail.com adresine gönderebilirler...  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum